Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Co o tym myślicie?

Guest 100nx&maxima
 Share

Recommended Posts

Guest 100nx&maxima

Czy to prawda, ze jesli posiada sie automatyczną skrzynię należy nie wciskać pedału gazu do dechy? Bo później mogą być kłopoty z transmisją?

I że amerykańskie automaty są przystosowane do wolniejszej jazdy niż europejskie ? hmmmmmm

Guest piotrek19854

witam kolege z powiatu :wink: :D

moim zdaniem nic sie niezrobi(moj szwgier mial bmw w autoamcie)i tez jedzil nie spokojnie (ma ciezka noge :wink: :twisted: ) ichodzi ona do dzis

pozdro

Guest psujaut

:shock: jeśli miała by być to prawda to powinienem już dawno reperować skrzynkę :twisted: u mnie podłoga pod pedałem gazu jest wklęsła :lol: :twisted:

Guest 100nx&maxima
:shock: jeśli miała by być to prawda to powinienem już dawno reperować skrzynkę :twisted: u mnie podłoga pod pedałem gazu jest wklęsła :lol: :twisted:

Też tak uważam:) Bzduura totalna;-) , Chciałbym wiedzieć ile średnio wytrzymują automaty w maximkach, Ciekawe kto z nas ma najwięcej przebiegu:)

http://img156.imageshack.us/img156/1648/3008pe.jpg

Też tak uważam:) Bzduura totalna;-) , Chciałbym wiedzieć ile średnio wytrzymują automaty w maximkach, Ciekawe kto z nas ma najwięcej przebiegu:)

ja sie już w tym temacie nie wypowiem :wink:

miejsce automata zastąpił manual :wink: :D

ale jak dobrze pamiętam to automat sie sypnął po jakieś 40 kkm, ale wiem że był zrobiony na sprzedaż :)

mo automat mial 80tys mil. i bardzo dobrze dziala.

teraz lezy w garazu i czek na kupca.

moj kumpel ma nowiutka altime i jego skrzynia nie dziala tak dobrze jak moja

Guest psujaut

moją skrzynkę naprawiał poprzedni właściciel (na D i pełen gaz jechał po śliskim -śnieg,i jak złapał asfalt to pogruchotał wnętrzności :evil: ) ale to było dawno :roll:

miejsce automata zastąpił manual

tego akurat to tobie zazdroszczę :cry: na początku przyzwyczaiłem się ,potem nawet polubiłem a teraz od jakiegoś czasu nie cierpię automatów i chcałbym go zastąpić manualem :roll: no ale finanse nie pozwalają :cry:

Nie wiem za bardzo ile wytrzymuja w maximach (ten ktorym jezdze ma 40tys km dopiero), ale poprzednie auto jakim mialem okazje jezdzic zrobilo 300tys km bez jakichkolwiek problemow ze skrzynia. Nie byl to coprawda Nissan a Toyota. Japoniec to japoniec, czyz nie?

Guest WOJTUSMAXIMUS02

n ja juz wymienilem skrzynie po 35tys mil. wraz zsprzeglem :wink: a juz niedlugo bo juz peklo 48tys , nowe sprzegielko zakladam :wink:

Chyba nie ma co się denerować, jak komuś poleci automat to wiadomo gdzie szukać :lol: , komu zbędny:)

no moja skrzynia na sprzedaz jest hehehe

chce ktos??

Czy to prawda, ze jesli posiada sie automatyczną skrzynię należy nie wciskać pedału gazu do dechy? Bo później mogą być kłopoty z transmisją?

I że amerykańskie automaty są przystosowane do wolniejszej jazdy niż europejskie ? hmmmmmm

tyczy sie to skrzyn cvt

Miałem okazje jeździć Micrą ze skrzynią CVT, non stop była katowana, olej z niej ciekł i zrobiła 80tyś po czym autko zmieniło właścieciela. Nie moge powiedzieć,że ten automat był słaby. Kiedyś jak ojciec miał meśka to zrobił nim 300tyś i też było wszystko spoko. Ja słyszałem,że automaty są żywotniejsze od manuali jeśli się nie włącza biegu przy wciśniętym gazie do dechy.

Ja słyszałem,że automaty są żywotniejsze od manuali jeśli się nie włącza biegu przy wciśniętym gazie do dechy.
sprecyzuj :)

gdzie słyszałeś że tak robią ? to raczej nie możliwe...

Ja słyszałem,że automaty są żywotniejsze od manuali jeśli się nie włącza biegu przy wciśniętym gazie do dechy.

a jak sie ich wcale nieużuwa to są nie do zajechania :lol:

Guest nismo99

nie wiem czy mozna czy nie, ale jezdzilem dosc dlugo nissanem na automacie ('97 240SX) i przy kazdym starcie 7 tys obrotow przekraczal i nic mu sie nie dzialo.

Guest nismo99

nie wiem czy mozna czy nie, ale jezdzilem dosc dlugo nissanem na automacie ('97 240SX) i przy kazdym starcie 7 tys obrotow przekraczal i nic mu sie nie dzialo.

• 3 months later...
Guest mrówa
Miałem okazje jeździć Micrą ze skrzynią CVT, non stop była katowana, olej z niej ciekł i zrobiła 80tyś po czym autko zmieniło właścieciela. Nie moge powiedzieć,że ten automat był słaby. Kiedyś jak ojciec miał meśka to zrobił nim 300tyś i też było wszystko spoko. Ja słyszałem,że automaty są żywotniejsze od manuali jeśli się nie włącza biegu przy wciśniętym gazie do dechy.

nie porównuj automatów merca do nissana

to jak nibo a ziemia :mrgreen: merce 124 robi ponad miliom km. :wink:

Guest matmatys

a ja znowu słyszałem teorie, że żywotność automatu zależy od tego czy się przełącza np. D -> R (albo odwrotnie) , na całkowicie zatrzymanym aucie. Ponoć lekkie toczenie się auta podcza zmiany powoduje że skrzynia powoli i systematycznie się chrzani.

Co prawda automatu nie posiadam w swojej maximce ale miałem okazje jeździć "leniuchem" Cheerokie'm 4.0 rzędówka V6. Zajebsta sprawa. Automat plus taki kozacki silnik. Nastepne moje auto być może bedzie w automacie.