SPEEDY Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 :roll: Witam,mam pytanko ni z tąd ni z owąd podczas pracy silnika zaczeły mi pomrugiwać światła z częstotliwoscią pracy silnika,nikt przy samochodzie nic nie robil więc opcje popsucia czegos przypadkiem nie dotyczy.Bez względu na obroty,czy dodaje gazu,czy nie delikatnie pomrugują,swiatlo oświetlenia wnętrza liczniki też zaglądałem pod maskę sucho jak pieprz na pierwszy rzut oka ok,bespieczniki ok,moze to szczotki na alternatorze,lub regulator napięcia,kontrolka ładowania normalnie szybko gaśnie co to qwa moze być?Chyba mnie elektryk nie ominie ale najpierw chciałbym się Was poradzić :roll: PZDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cornholio78 Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 najpierw zmierz napięcie na klemach - powinno byc 13.9-14.4V przy pracującym silniku. Jesli jest ok, to winy szukaj w samym układzie oświetlenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaano Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 mialem cos podobnego na wolnych obrotach - nawet swiatla zewn. mrugaly, ale jak na razie wszystko wrocilo do normy ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrzej Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 A sprawdzaliście gruby kabel który idzie od "-" aku do silnika? -u mnie skorodowało oczko i prawie odpadł Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 A sprawdzaliście gruby kabel który idzie od "-" aku do silnika? -u mnie skorodowało oczko i prawie odpadł wlasnie, sprawdz tez i przeczysc klemy i cokoliki na akku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest brysik Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 Miałem to samo (pisałem o tym kilka miesięcy temu). Winny był przewód masowy, czyli krótko mówiąc SŁABY STYK na wszelkich zaciskach. Sprawdź zarówno przy akumulatorze jak i przy nadwoziu i silniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.