tyr Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Tak właśnie myśle o wyciągnieciu spreżyn,bo wynmiana ponoć nie skutkuje Jeśli by wchodziło w rachube tylko przód niższe sprężyny to jakie polecacie i czy odrazu amory też wymieniać,bo troche mi tych szkoda,bo są jak nówki praktycznie jak byłem na pierwszym przeglądzie w Polsce jak zobaczylem twoje auto to zeczywiście to dziwnie wyglonda ale ja mam takie samo auto i tak to nie wyglonda jutro zamieszcze fotke to zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sprinter000 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Na alumach też tak wyglada :/ Nie mierzyłem odległości progu do podłoża z przodu auta i z tyłu,ale wydaje sie że tył bedzie niżej.Niby te typy tak mają bo troche poczytałem na forum,al wydaje mi się,że mój ma aż za bardzo niż te typy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxsri Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Metoda podniesienia jest jeszcze jedna. Jest trochę zabawy. Można podłożyć podkładki pomiędzy górne mocowanie amortyzatora a karoserie. Nie chodzi tu o zwykłe podkładki tylko trzeba znaleźć jakiegoś tokarza który wystruga odpowiednią podkładkę na całą powierzchnię górnego mocowania z jednego kawałka stali, aluminium. Coś jak dystanse poszerzające do felg. Grubość w zależności od tego jakie kto potrzebuje 10mm, 20mm. Później trzeba jeszcze zmienić śruby na dłuższe skręcić do kupy i będzie ok. Nie wpłynie to ujemnie na działanie zawieszenia a będzie wyżej. Nie wiem tylko jak wyglądała by wymiana śrub na dłuższe w P11 bo są chyba mocowane do karoserii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be004e41f73bec32.html a oto zdięcie mojego autka i nie wygląda tak źle z tym tyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 nie wygląda tak źle z tym tyłem U Ciebie jest ok. Niema śladu zeby było nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
counterox Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Witam Może poprzedni właściciele Waszych furek rozwozili tony kartofli po wioskach, że tak zawieszenie dostało ;P U mnie tył jest minimalnie niżej, ale bardziej tak samo jak przód niż niżej ;P Wg. mnie to po prostu wyrobione zawieszenie. Przecież na naszych polskich drogach amory dostają niemiłosiernie, a jak jeszcze trafimy w sporą dziure, to sprężynka też może dobić za mocno i powoli osiadać.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przem Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Scyzor a o ile rozciagnales te sprezyny :?: bo mnie tez to czeka w najblizszym czasie prawdopodobnie-opadl mi tyl ostatnio.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sprinter000 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Moj nismo dopiero poł roku jeździ po polskich drogach,bo wczesniej w Niemczech śmigał,także nie jest wyczaskanie,tymbardziej po jego stanie i od osoby od której kupiłem nie mam zastrzeń Najwidoczniej jak to już było pisane na forum "ten typ tak ma" Właśnie jak te spreżyny rozciągnąłeś,bo może tym sposobem bym go podniósł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwolcio Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Ja też jak kupiłem swojego to tył miałem niżej niż przód. U mnie dobrym rozwiązaniem było obniżenie przodu... sprężyny MAD -30 mm i obcięte przednie odboje do minimum... dodatkowo trzpień mocowania amortyzatorów przednich do nadwozia poszedł 1 cm do góry aby nie zniszczyć amorków na dobiciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi