Gość golemik Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 Czesc Gdzie w Primerze P11, silnik GA16 znajde filtr PCV. W almerze 1.4 mialem go przy filtrze powietrza. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 a co w P11 tam nie ma? przecież to ta sama obudowa i nawet ten sam filtr powietrza... co do PCV czy PVC wymiana bądź czyszczenie wiele nie da prktycznie nie da nic poza spokojnym sumieniem ale ja to zrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 CzescGdzie w Primerze P11, silnik GA16 znajde filtr PCV. W almerze 1.4 mialem go przy filtrze powietrza. Dzieki sprawdź dokładnie w książce napraw - np w mojej jest zawór pcv, nie ma filtra pcv. Natomiast w wersjach ze skrzynią biegów CVT - jest. Instrukcja obsługi podaje że niby w każdej jest filtr pcv ale jest to błąd, można sprawdzić w kartach obsług okresowych w ASO oraz w katalogu części i service manualu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel2000 Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 Powinien być w obudowie filtru powietrza. Zdaje się, że gdzieś koło prawej strony przedniej krawędzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość golemik Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 sprawdź dokładnie w książce napraw - np w mojej jest zawór pcv, nie ma filtra pcv. Natomiast w wersjach ze skrzynią biegów CVT - jest. Instrukcja obsługi podaje że niby w każdej jest filtr pcv ale jest to błąd, można sprawdzić w kartach obsług okresowych w ASO oraz w katalogu części i service manualu. szukalem od razu w obudowie filtra -tak jak mialem poprzednio w almerze -nie ma. W instrukcji napisali ze jest. W service manualu w czynnosciach przegladowych przy liczbie kilometrow 120000 tak jak w instrukcji jest napisane ze wymiana, natomiast w opisie wymian oleju, świec itd jest opis i rysunek zaworu pcv. Zglupialem i zapytalem tutaj Dzieki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poxi Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Witam Czy nissan primera P11 2.0 2001r posiada coś takiego jak filtr PCV jeżeli tak to gdzie on się znajduje? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Witam Czy nissan primera P11 2.0 2001r posiada coś takiego jak filtr PCV jeżeli tak to gdzie on się znajduje? pozdrawiam SR20DE nie maja PCV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.