Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[WP11] Intercooler w 2.0 TD

Gość Paweł6
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jakoś ciężko mi uwieżyć w te 30 KM....... bez IC na pewno jest to nie możliwe, bo te podniesienie mocy odbędzie się tylko na zasadzie zwiększenia doładowania i dawki paliwa

i jakoś nie wierze że za 300zł będzie zrobione to profesjonalnie, bo bez pomiarów i prób na hamowni tego nie da się dobrze zrobić tak na chybił trafił

Ciekawostka...

W TDI grupy VW sama zmiana wtrysków daje dobre efekty, w 90 konnej skodzie po zmianie ich na model ze 110 moc wzrosla do 116KM.

Lecz w tym stadium jakim są wypuszczane CD20T to najpierw IC a potem dopiero reszta.

uważam że 30 koni to idealnie tylko czy koleś da rade.....???? jestem ciekaw bo sam bym się podłączył.... kiedy będizesz działał?????

najpierw chcę zamontować IC i zobaczę jakie będą rezultaty a potem zobaczymy. :D

Ciekawostka...

W TDI grupy VW sama zmiana wtrysków daje dobre efekty, w 90 konnej skodzie po zmianie ich na model ze 110 moc wzrosla do 116KM.

Lecz w tym stadium jakim są wypuszczane CD20T to najpierw IC a potem dopiero reszta.[/quote

Dobra Coobciu, ale sam przyznaj że zwiększanie doładowania i dawki paliwa na chybił trafił jest troche ryzykowne gdy nie wiemy co sie dzieje ze składem mieszanki czyli czy nie jest za ubogo czy za bogato

Disel jezdzi na takim mega zuborzeniu że dolewanie bardzo ale to bardoz pozytywnie wplywa na temperature splania i uzyskiwaną moc.

Ps. dlaczego jak masz zwaloną przeplwyke są takie kiepawe parametry i pegają głowy otóż dlatego że jezdzi się na totalnym zubozeniu a turbo dmucha tyle samo co dla włąsciwej mieszanki a w rzeczywistosci jest choelrnie ubogo i pach glowka strzela...

PS. jakby ktoś potrzebował to pod tym adresem dostanie kazdy rodzaj łącznika gumowego bąc kolanka potrzebnego mu do tego typu zabaw związanych z montarzem IC:

P.H. STANBOL-GUM

artykuły gumowe, uszczelniacze techniczne, płyty gumowe i tp.

pn-pt 8-17, sob 9-13

tel 022 7537140

Piastów ul. Warszawska 8

• 2 miesiące temu...

chlopaki - lato sie zbliza i co splychac z waszymi planami Intercoolowania?????

lub chipowania - zdecydowal sie juz ktos na jakies rozwiazanie???

czekam z niecierpliwoscia caly czas... :roll:

Całą historię opiszę dokładniej w dziale, gdzie "NIE" naprawiać

Jakos pechowo musialeś trafić, teraz jak jest cieplejsze poweitrze to jest wieksze prawdopodobieństwo że głowki bez intercoolerów będą sie przegrzewać i pach...

ICek to podstawa przy Turbo !

no wspolczuje Pawel, ale pewnie tez bym tak zrobil - jakos nie moge sie zdecydowac na sprzedaz mojej :roll: (jeszcze poczytam twoja historie)

jedynie faktycznie trzeba uwazac gdzie sie robi - ja mam na szczescie kuzynow mechanikow i wiem co mi robia!

no ale nikt sie nie zdecydowal na modyfikacje????????

• 2 tygodnie później...
no ale nikt sie nie zdecydowal na modyfikacje????????

Za małę ambicje chlopaki mają i nie sądze żęby kto kolwiek by się zdecydował...

Gość pawel_s
Za małę ambicje chlopaki mają i nie sądze żęby kto kolwiek by się zdecydował...

To fakt mnie abicja przy tym samochodzie już dawno opuściła. Teraz chcę tylko, żeby się przemieszczał z miejsca na miejsce bez dodatkowych kosztów :)

powoli, powoli...

ja zrobiłem już pierwszy krok: sprawdziłem wczoraj szczelność intercoolera - jest szczelny!!

Dowiedziałem się ponadto, że przy ul. Rzecznej w W-wie (Szmulki) jest sklem z rurami zbrojonymi i innymi detalami gumowymi - podjadę tam i zorientuję się co i jak.

Potrzebuję tylko wsparcia technicznego dla koncepcji zamontowania IC- muszę się umówić z Coobciem na spotkanie.

pozdr

Adam

Wpdaj coś będziemy kombinować.

Ps. jakoś nie widzę żęby w całości wykonać wszystko zrur gumowych, będą potrzebne kolanka gumowe no i odcinki rur aluminowych z naspawanymi rantami coby nie zdmuchneło tego wszystkiego.