derebere Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 witam. panowie/pani może ktos z was zmienial juz galke zmiany biegow w nx100 i wie czy jes tam jakas magiczna srubka za pomoca ktorej jest przymocowana galka? bo juz mnie diabli biora jak mam sie do tego zabierac. duzo nie brakowalo a bym wycignal calą skrzynie przez kabine auta . szukalem w wyszukiwarce ale tam nie znalazlem. pzdr from cb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wszok Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 w sunnym jest poprostu gwint. nie wiem jak w 100nx ale sprubuj zwyczajnie odkrecic:) jak butelke ( u mnie bylo nawet dosc mocno dokrecone) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest chrosta Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 nie wiem czy toi nie jest nabijane jak w wiekszosci aut, najlepiej ja rozciąc jak kupujesz nowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derebere Posted February 7, 2006 Author Share Posted February 7, 2006 reke predzej ukrece . zastanawiam sie czy to czasem nie jest natopione na drazek. ale zanim zacze to ciac wlasnie chcialme sie upewnic czy jest jakis sposub aby to uniknac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest piomal Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 We wszystkich nissanach jakie znam gałki są odkręcanie. 100nx to właściwie sunny, więc dlaczego miałoby być inaczej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mrozu Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 W NXach jest przykręcana. Ja zacisnołem gałke kluczem francuskim i za jego pomocą ją odkręciłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dami Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 Zebyś się nie przekręcił to dodam że w lewo się odkręca :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derebere Posted February 9, 2006 Author Share Posted February 9, 2006 Zebyś się nie przekręcił to dodam że w lewo się odkręca :wink: dzieki za poufna informacje :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dami Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Nie ma za co :wink: z tym przekręceniem to był tylko żart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest egon Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 może też być w dolnej części gałki , mało widoczna, odkręcana osłonka pod nią będą prawdopodobnie trzy małe imbusy kątrujące gałkę z drążkiem :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mrozu Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 może też być w dolnej części gałki , mało widoczna, odkręcana osłonkapod nią będą prawdopodobnie trzy małe imbusy kątrujące gałkę z drążkiem :wink: Przy fabrycznej gałce raczej ich nie będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s900 Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 ORYGINALNA GALKA JEST CALA CZARNA I MA WYTLOCZONE NR, BIEGOW I NA 100 % JEST OSADZONA NA GWINCIE - TYLKO DOBRE NARZEDZIE TRZEBA DOBRAC( MOZE ZABA) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s900 Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 sorki za capsa :cry: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mrozu Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Ja moją odkręcałem francuzem. Poszło bez najmniejszego problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest chrosta Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Mrozu, a jak kupowałes ten mieszak to zamawiałes jakies konkretny rozmiar?? ile powinnien miec na dole srednicy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mrozu Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Kupiłem na allegro uniwersalny. One są na dole od wewnętrznej strony podszyte gumką, więc się łatwo rozciągają. Troche było zabawy z jego zakładaniem, ale dzięki niemu, gałce i kierownicy środek autka troche się ożywił i nie jest już taki czarny i smutny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derebere Posted February 13, 2006 Author Share Posted February 13, 2006 Zebyś się nie przekręcił to dodam że w lewo się odkręca :wink: spoko Dami oberwiesz jak sie kiedys spotkamy :P/zartuje panowie i panie(jesli) takie byly.w mojej nysie byla odkrecana :twisted: ale ile osob ja odkrecalo ... ale udalo sie. dzieki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gościu Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 jakim fracuzem, wystarczy troche pary w łapach i dobre przyłozenie i się elegancko odkreca P.S Mrozu w marcu jest akcja " wjazd na spot bez dachu" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mrozu Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 jakim fracuzem, wystarczy troche pary w łapach i dobre przyłozenie i się elegancko odkreca P.S Mrozu w marcu jest akcja " wjazd na spot bez dachu" U mnie niestety ktoś mądry gałke przykleił, więc nie dało się jej ruszyć rękoma. Ja napewno melduje się bez dachu. Elo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gościu Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 no fakt z klejem łatwo nie wygrasz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mrozu Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 no fakt z klejem łatwo nie wygrasz A Ty coś kombinowałeś ze swoją gałką, bo już nie pamiętam :?: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gościu Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 Ja nie ale dziewczyny tak :mrgreen: no musiałem odkreci zeby meszek zdemontowac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EnDrIu WAWA Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 ja kupilem swojego juz ze zmieniona galka i skroconym drazkiem...wada jest taka ze czasem potrafi mi sie odkrecac :evil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pablo's Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 ja kupilem swojego juz ze zmieniona galka i skroconym drazkiem...wada jest taka ze czasem potrafi mi sie odkrecac :evil: he he he kleik kleik :mrgreen: mocno masz skruconą bo się nad tym zastanawiam :idea: :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mrozu Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Ja do mojej nowej gałki musiałem skrucić drążek o ok 3-4 cm żeby była na tym samym poziomie co stara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts