Guest IHI Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Panowie - gmerałem po sieci i natknąłem się na cosik takiego : http://replacement.carjunky.com/parts/carj...Kit&dp=true Niezła cena co!?- 110 dolców za cały komplet naprawczy. W serwisie w Polsce jest 2X drożej!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zetek Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 Cena może i dobra tylko czy to jest orginał???????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest indygox Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 za 400 zł tez możesz kupic w Polsce cały kompletny rozrząd tyle że podróbke - tam jakos nie widać opakowania ani marki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IHI Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 Tak, zgadza się-w JC AUTO można kupić podróbkę z Tajwanu firmy MCC z rozpinanymi ogniwami :? . Nissan i tak nie produkuje rozrządu samoistnie . Wszystkie podzespoły pochodzą z angielskiej firmy RENOLD CHAIN. Można kupić osprzęt RENOLD za 50% ceny albo RENOLD z wytłoczeniem Nissan za grubą kasę w serwisie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiek_83 Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 Po co jest ta szpilka przy napinaczu?U mnie byla tez,ale ja wyjalem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiek_83 Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 Za taka jedna prowadnice plastykowa w serwisie zaplacilem 110 zika :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IHI Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 Chłopie - dobrze, że ją wyjąłeś. Bez tego kraksa murowana. Szpilkę przy napinaczu stosuje się tylko do cofnięcia tłoka napinacza. Ułatwia to montaż napinacza w kadłubie głowicy. Napinacz działa tak - po wyjęciu szpilki napina łańcuch wstępnie sprężyną. W chwili uruchomienia olej z magistrali naciska na tłok wewnątrz napinacza. Dzięki temu ślizg teflonowy pewnie napina łańcuch podczas pracy silnika 8) . Też muszę wybulić 110 zł za górną prowadnicę łańcucha - moja jest już trafiona :cry:. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.