Gość misztan Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 witam ponownie problemów z autem ciąg dalszy ... do dnia dzisiejszego po wymianie akumulatora nie było żadnych problemów aż do dnia dzisiejszego :cry: pojechałem do znajomych z familią, po wyjściu auto nie odpaliło pożyczyłem napięcie z innego samochodu i poszło od pierwszego; jakoś dotelepałem się do domu po drodze chciałem odparować sobie tylną szybę i włączyłem ogrzewanie, po chwili zaczyna migać kontrolka poduszki powietrznej, radio przestaje grać a podświetlanie deski rozdzielczej zanika - szybko wyłączyłem ogrzewanie a wszystko wróciło do normy (to przez niedoładowany akumulator), po powrocie do domu chciałem sprawdzić czy odpali - niestety nie, ale co dziwne komputer się nie zresetował lampki jedynie troszeczkę przygasły a bendiks ani drgnie ... zaczyna mnie to już po mału męczyć - jutro oddaje samochód sprzedającemu koledze, aby zrobił z tym pożądek raz na zawsze, on twierdzi, że wcześniej nie było takich objawów (wierze mu bo to dobry znajomy, a za auto jeszcze nie zapłaciłem ) wszystkie te problemy zaczeły się dziać po wymianie rozrządu, płynów i filtrów, ale czy podczas tych czynności mechanicy mogli coś nieopatrznie "zrobić" że auto ma takie problmy ?? - chyba raczej mało prawdopodobne jeszcze troche i zacznę wierzyć w zabobony i nie kupie tego samochodu, skoro początek mam taki kiepski ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aandy Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Być może regulator napięcia padł np. poprzez uszkodzoną diodę w alternatorze, jeżeli takie cyrki sie dzieją. Pozdrawiam andy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 masz racje... regulator napiecia czesto takie cyrki powoduje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misztan Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 WINNY okazał się alternator :twisted: - jeździmy dalej 8) dokładnie to nie wiem co, bo kolega nie do końca potrafił to wytłumaczyć, z zewnątrz widać tyle, że jest nowy stojan i tyle ... czas już zapłacić za autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Nie płać, nie bierz , kup Primerke w benzynie.... Jak sie zaczną jaja z elektroniką lub pompą (czego oczywiście nie życze) to koszty sie robią :shock: i trudno znaleźdź diagnoste spoza ASO :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wielkimisiek Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Mam problem z ustawieniem lamp ponieważ od wypadku nie moge założyć atrapy pomocy wie kto jak to zrobić w niessanie primerze p10 hatchbecku mam atrape a nie pasuje pomocy jak to zrobić :roll: adres wielkimisiek@wp.pl proszę pisać jak ktos wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi