Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Strasznie dziwna sytuacja - 2.0TD

Gość misztan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam ponownie :)

problemów z autem ciąg dalszy ...

do dnia dzisiejszego po wymianie akumulatora nie było żadnych problemów :) aż do dnia dzisiejszego :cry:

pojechałem do znajomych z familią, po wyjściu auto nie odpaliło :( pożyczyłem napięcie z innego samochodu i poszło od pierwszego; jakoś dotelepałem się do domu po drodze chciałem odparować sobie tylną szybę i włączyłem ogrzewanie, po chwili zaczyna migać kontrolka poduszki powietrznej, radio przestaje grać a podświetlanie deski rozdzielczej zanika - szybko wyłączyłem ogrzewanie a wszystko wróciło do normy (to przez niedoładowany akumulator), po powrocie do domu chciałem sprawdzić czy odpali - niestety nie, ale co dziwne komputer się nie zresetował lampki jedynie troszeczkę przygasły a bendiks ani drgnie ...

zaczyna mnie to już po mału męczyć - jutro oddaje samochód sprzedającemu koledze, aby zrobił z tym pożądek raz na zawsze, on twierdzi, że wcześniej nie było takich objawów (wierze mu bo to dobry znajomy, a za auto jeszcze nie zapłaciłem :lol: )

wszystkie te problemy zaczeły się dziać po wymianie rozrządu, płynów i filtrów, ale czy podczas tych czynności mechanicy mogli coś nieopatrznie "zrobić" że auto ma takie problmy ?? - chyba raczej mało prawdopodobne

jeszcze troche i zacznę wierzyć w zabobony i nie kupie tego samochodu, skoro początek mam taki kiepski ...

Gość misztan

WINNY okazał się alternator :twisted: - jeździmy dalej 8)

dokładnie to nie wiem co, bo kolega nie do końca potrafił to wytłumaczyć, z zewnątrz widać tyle, że jest nowy stojan i tyle ...

czas już zapłacić za autko :P

Gość Andrzej

Nie płać, nie bierz , kup Primerke w benzynie.... Jak sie zaczną jaja z elektroniką lub pompą (czego oczywiście nie życze) to koszty sie robią :shock: i trudno znaleźdź diagnoste spoza ASO :cry:

Gość wielkimisiek

Mam problem z ustawieniem lamp ponieważ od wypadku nie moge założyć atrapy pomocy wie kto jak to zrobić w niessanie primerze p10 hatchbecku mam atrape a nie pasuje pomocy jak to zrobić :roll: adres wielkimisiek@wp.pl proszę pisać jak ktos wie