Marins Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 wszystko fajnie tylko czemu tak drogo:) narazie zamierzam zrobic stozek i ten dolot ale wciaz ciekawi mnie jedna zecz bo na zdjeciach w innych forach lub nawet na filmikach(wiem ze to nie bardzo wierzytelne zrodło:) ) stozek jest ostatnia zecza w dolocie a od niego dopiero idzie taka sliczna rura(nie własnej roboty tylko kupiona) tam dalej do silnika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 No to kąbinuj kąbinuj z dolocikiem, hamownia prawde Ci powie, być może do setki nie wiele sie zmieni ale V-max podniesie czy jakieś tam inne pozytywy taj roboty. Odrazu bym katy wywalił i EGR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 ale jak wywale katy to moze mi sie check engine zapalic. A czy ktos z was robil dolot tym drugim sposobem ze stozek jest na koncu a dopiero po nim idzie rura do silnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Jak masz dwie sondy to bedzie sie scwiscić, wtedy trzeba zastosować emulator sondy lambda... Ps. zanim zaczniesz coś dlubać i modzić w aucie to zapraszam na hamownie 11.03 (sobota) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 mam dwie sondy:) a gdzie ta hamownia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Jak masz dwie sondy to bedzie sie scwiscić, wtedy trzeba zastosować emulator sondy lambda... Ps. zanim zaczniesz coś dlubać i modzić w aucie to zapraszam na hamownie 11.03 (sobota) mozna sie dolaczyc??? jaki koszt? i gdzie zbiorka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Jak masz dwie sondy to bedzie sie scwiscić, wtedy trzeba zastosować emulator sondy lambda... Ps. zanim zaczniesz coś dlubać i modzić w aucie to zapraszam na hamownie 11.03 (sobota) mozna sie dolaczyc??? jaki koszt? i gdzie zbiorka? chyba 40zl (w tym 3 pomiary ) spotykamy sie na miejscu czyli minerlna 21reszta tematu tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=14068 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 22 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 mam pytanie czy power rura a rura z zimnym powietrzem idaca do stozka od nadkola to tosamo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 nie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 23 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 no wiec tak egr niemam sprawdzalem, kata wywalic nie moge bo sie check engine zapali bo gadalem z mechanikiem,wiec narazie zrobie dolot i teraz tak czy dobra firma jest MAX POWER?? ktos uzywal tej firmy filtry??skad mam wiedziej jaka srednice stozka kupic?? odkrecic stary i zmierzyc ta śr. tej rury co szla do starego?? Widzialem tez stozki takie jakby w jakiejs budowie aluminiowej czy maja jakas roznice w dzialaniu od tych bez obudowy?? ktore lepsze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fixxxer Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Panie skąd takie ceny... na krasnobrodzkiej biorą po 45zł od obróbki zaworu i gniazda zaworowego do tego warto zawór wypolerować na wysoki polysk tego akurat tam nei robią ale robi to moj kolega za oplatą ok 20zł od sztuki.Dzięki takiej modyfikacj mozliwe do osiągnięcia jest do 30% poprawy przepstowości' date=' warto zwrocić uwagę że przyt akiej modyfikacji maleje masa zaworowa i tym samym pózniej zaczynają popychacze zaworoe pływac w efekcie można wyżej kręcić motor bez tego efektu. quote'] ale Ty mówisz o obróbce a ja o nowych nowych większych zaworach. fakt rąbnąłem sie, sprawdziłem bo za komplet do seja na a-grupową góre dawał kumpel 800 pln za 8 zaworów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 To strasznie przepłącił, Pan z Poznania (CI co są w temacie wiedzą o co chodzi) bierze 50-60zł za zawór jaki chcerz. W nissanie seryjne zawory są bardzo cieakwe zrobione, mającienkie trzonki i stosunkowo duze kapelusze i to jeszcze z fazką od strony komory spalania, nic tylko zmienić jeszcze krztałt kapelusza i wypoleroawać wszytko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 26 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 No tak a na moje pytania nie ma odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 ja bym jakis firm krzak produktoow nie stosowal. kup sobie k&n lub BMC mimo ze sa drozsze to bezpieczniejsze i sprawdzone. obudowa stozka ma sens tylko jezeli jest tak zaprojektowana ze tworzy doladowanie rezonansowe w dolocie, dodatkowa jej zaleta jest to ze chroni termicznie stozek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 aha a po czym mam poznac czy ta oslona ma to doladowanie czy nie?? i jak mam sprawdzic ta srednice odkrecic stary filtr zmierzyc rure i otakich wymiarach srednicy tej rury kupic stozek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 raczej na oko nie poznasz takie rzeczy robi sie na zamoowienie. jak nie chcesz kasy wydawac za duzo to kup taka oslone na stozek jak ma elcoruso (to chyba produkt JR) jezeli zostajesz przy seryjnym dolocie tylko zmieniasz filtr na stozkowy to kupujesz o takiej srednicy jak rura lub do zestawu adapter i problem z glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 aha czyli chodzi o cos takiego?? http://www.toptuner.com/go/_info/?id=1105 a te firmy jak simota i aoma sa dobre?? bo nie moge znalezc nigdzie filtronu ani bmc bo K&N to widzialem ale tamtych niemoge w necie znalezc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 nie wiem kto stosowal wymienione przez ciebie filtry. kuba chyba kupowal taki ale nie jestem pewien. BMC spredaje fosab (www.fosab.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 mi osobiscie nic nie mowi nazwa simota ale to co ja widze to nigdy bym za to nie zaplacil 400zl :shock: szybciej wzorujac sie na dokonaniach Adama Slodowego wykonalbym cos takiego sam. mam kilka jego ksiazek wiec pewnie by cos podpasowalo... jakas butelka po litrowym oleju czy cos w ten desen. opatulic potem to w kawalek karimaty i idealna izolacja cieplana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Ja będe robić coś profesjonalnego produkty JR i Simota mnie nie przekonują, strasznie mala ta puszka na filtr, sam filtr też małych rozmiarów ja wezme puszke po jakiejś 5L farbie do ścian i tyle... Ma być męsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 No i tak dzis odkrecilem ten stary filtr zeby zrobic pomiary i mam kilka pytan. 1 od filtr idzie rura ktora rozgalezia sie na 3 mniejsze 2 to sa te ktore pobieraja zimne powietrze a 3 idzie do jakiejs puszki plastikowej. Co to za puszka?? jak wyjme ta rure z niej i tak zostawie to cos sie stanie?? 2 do tego całego pudla czarnego w ktorym jest filtr dochodzi jeszcze jedna rurka co z nia zrobic?? 3 to cos (chyba kolektor) ma taka siatke metalowa tam gdzie sie dokreca to pudlo czarne. Mozna ja wywalic czy musi zostac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Prosimy o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 jak tylko bede mial mozliwosc to zrobie i wrzuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi