Gość gadzinsky Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 witam , wiecie może jak jest z sonda w p11 1.6?? chciałem wyciąć katalizator i nie wiem czy nie bedzie sie świecił check engine i nie bedzie diagnozował błędu... pozdr all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 witam , wiecie może jak jest z sonda w p11 1.6?? chciałem wyciąć katalizator i nie wiem czy nie bedzie sie świecił check engine i nie bedzie diagnozował błędu... pozdr all W P11 (nie P11.144) jest jedna sonda przed katalizatorem, więc nic się nie będzie działo. Jeśli masz katalizator OK to go nie wycinaj, ja przez tydzień jezdziłem bez i poza tym że auto było raz takie głosne, żadnych widocznych zmian nie odczułem. A jeśli masz kata zapchanego to może trzeba go wymienić na nowy ? A czemu chcesz go wycinać ? Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 W P11 można wywalić katalizator i nic się nie dzieje! Jak nie masz za dużo kasy to odkręć kat. wydłub sirodek (jak nie jest przerdzewiały) i zakręć z powrotem :!: :wink: Ja mam założoną strumienice wyglądającą identycznie jak kat. bo był przerdzewiały. :!: A montując rurkę zamiast kat. można mieć problem na przeglądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gadzinsky Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 myslalem ze wytne katalizator i wstawie rurke.... katalizator mam bardzo dobry bo diagnozsta na przegladzie dziwił sie ze ma takie parametry spalania.... pozatym mam ochote na mugena bo koncowy juz sie wysypuje... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stAWek Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 nie wiem jak w nissanie ale mam znajomka który zlikwidował kata i wstawił rurke w mesiu 190. Efekt jest taki ze jak dobrze ciśnie i zmienia bieg to leci ogień no i głośny jest na maxa. Silnik miał dłubany u chojnackiego. Ja też sie zastanawiam czy wycięcie kata coś daje??? Jak jest z tłumikami sportowymi dedykowanymi do P11 warto np. wsadzić takowy ULTER czy może darować sobie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 u mnie byly 2 katy a nie ma zadnego, do tego kolektor 4-2-1, sportowe walki, gruby wydech na seryjnym koncowym tlumiku i jest cisza - jedyny halas pochodzi ze stozka i z walkow, wydechu w ogole nie slychac w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 wywalisz wreszcie ten koncowy i leb ci bedzie urywalo jak to jest w moim przypadku chyba ze ta dwururka co planujesz nie bedzie za glosna. musze wrzucic jakis srodkowy przelot bo juz mam tego dosyc. w dodatku zgubilem silencer i jest naprawde dramat :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 hihi to wspolczuje. jak chcesz to w MG zrobia Ci ladny z kwasa za 2 setki. moge zmierzyc swoj i tylko im podasz wymiary. narazie koncowego nie ruszam poki sie nie posypie, trzeba sie nacieszyc cisza w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Jak kat jest w porządku to niech siedzi na miejscu ,chyba że zrobisz to profeska bo tak jak pisał Grześ łeb urywa,a na dłuższą jazdę to można od hałasu zwariować :-({|= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 urywa bo ma przelota bez wkladki i wyciety srodkowy, wystarczy dac 2 tlumiki o duzej pojemnosci (ostatni na dwoch puszkach silencerem lub przelotowo-komorowy) i nie meczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Nie wycięcie katalizatora nic nie daje zajrzycie jak sie ma sprawa w przypadku seryjnego auta (dane producenta) http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2680 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi