Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Programowanie pilota

Gość emir
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

odgrzebie stary temat.. czy pilot ktory kupie od innej primery zaprogramuje u siebie? dodam ze mam tylko jeden kluczyk do auta i 0 pilotow.. nie jest to golas tylko slx p11 wiec na bank mial pilota do centralnego

http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/32/82/73/1232827374] o takiego pilota mi chodzi

tu lepsze foto

http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/25/79/83/1225798393

post-16439-1284916133,6346_thumb.jpeg

Edytowane przez borciuch1964

Z reguły takie uniwersalne sterowniki centr. zamka mają swój reset gdy się zawieszą, poszukaj gdzieś małego dzyngla lub zworki lub wejdź na stronę producenta jak zresetować i dodać pilota.

Jak nie pomoże to na śmietnik, nowy z alledrogo za 50pln. montujesz jak stary i gotowe.

• 10 miesięcy temu...
Gość grigorii6

Proszę o pomoc jak zaprogramować kluczyk do p11 2000r. jedno przyciskowy NATSA. Dodam że używałem Google i przeglądałem forum wszędzie są opisy dla kluczyków dwu przyciskowych.

Edytowane przez grigorii6

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Witam mam p11 z 98.r mam problem z c,z, i alarmem w pilocie AVITAL 3 guzikowym i 1 małym bocznym przestał działać od tak sobie, kodowałem w następujący sposób kluczyk na zapłon i zamykałem od środka po czym otwierałem i pilot był zakodowany (te czynności wykonywałem po odłączeniu akumulatora). Czy pomogą wcześniejsze instrukcje na forum czy po prostu czas wymienić pilota. Dodaję że baterię wymieniłem.

Gość damiano1718

koledzy a jak ja chce wymienic baterie w pilocie! a jak kupilem primke to mam 1 tylko pilot :( co mam zrobić? bo baterie słabo działaja! da sie jakoś zrobic?

Edytowane przez damiano1718

Wymieniaj baterie śmiało.Ja po wymianie w swoim pilocie nic nie musiałem programować.Ale nawet gdybyś miał taką potrzebe to po prostu zaprogramujesz jeden pilot który posiadasz.

• 2 miesiące temu...
Gość Misiek25gdy

Witam mam mega problem próbuję programowania jak macie podane w instrukcji ale nie ma żadnego mignięcia kierunkami sygnalizującego procedurę rozpoczęcia programowania mam Primerę P11 po lifcie 2.0td Proszę o pomoc bo już brak mi sił do zabawy z tym programowaniem

damiano - podczas programowania musisz na raz zaprogramować wszystkie piloty jakie chcesz używać. Jeżeli masz tylko jeden to programujesz jeden. Jak masz trzy to wszystkie trzy.

Wynika to z tego że rozpoczęcie procedury programowania, kasuje całkowicie wcześniej zapamiętane piloty. Dlatego jak masz dwa a zaprogramujesz tylko jeden, to drugi przestaje działać, bo zostanie automatycznie skasowany z pamięci alarmu.

Do pilota wchodzi bateria CR2032. Można też dać cieńsze, np CR2020, pochodzą troszkę krócej.

Misiek, podczas przekręcania kluczykiem stacyjki musisz to zrobić tak żeby ruchy były w miarę płynne, i odstępy jednakowe między włączeniem i wyłączeniem. Mi się też nie udało za pierwszym razem.

Zmiana baterii nie zawsze wymaga programowania. Nie jestem pewien dokładnie, ale chyba każdy pilot ma jeden unikatowy kod, który jest na stałe w nim zapamiętany. Po nim samochód poznaje pilota i wyjęcie baterii go nie usuwa.

Wydaje mi się tak dla tego, że jak kupiłem samochód, w jednym pilocie baterii nie było, tzn była całkiem rozładowana, miała zerowe napięcie, (drugi miał rozwalone styki). Po włożeniu nowej baterii, pilot zaczął normalnie pracować. Bez baterii był przynajmniej miesiąc u mnie. Ile wcześniej?

• 5 miesięcy temu...

Dolacze sie do tematu. U moich rodzicow w P10 siada pilot. Wymiana baterii nie poprawila dzialania. Chce kupic taki z allegro http://allegro.pl/nissan-micra-primera-pilot-central-zamka-alarmu-1-i2599657601.html.

Probowalem wejsc w tryb programowania ze starym pilotem robiac to wg procedury z poczatku tematu, ale nie udalo mi sie. Nie wiem z czego to wynika (wydaje mi sie, ze nie zalezy to od egzemplarza auta???)

Dzwonilem tez do Nissana w Plocku i powiedzieli, ze nie maja przystawki do starej Primery. Jedyne wyjscie to zadzwonic do centrali i poprosic, zeby zaopatrzyli serwis w Plocku w przystawke do P10. Koszt operacji programowania: 100 zl.

Czy istnieje jakis nieautoryzowany sposob na zaprogramowanie pilota (pomijajac sposob z tego tematu)? Moze zna ktos jakis warsztat w okolicy Sierpca, Plocka, Wyszogrodu, ktory by sparowal pilota do P10?

Edytowane przez radius_bo