borciuch1964 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 odgrzebie stary temat.. czy pilot ktory kupie od innej primery zaprogramuje u siebie? dodam ze mam tylko jeden kluczyk do auta i 0 pilotow.. nie jest to golas tylko slx p11 wiec na bank mial pilota do centralnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 powinien działać pilot, bo imo nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 (edytowane) http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/32/82/73/1232827374] o takiego pilota mi chodzi tu lepsze foto http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/25/79/83/1225798393 Edytowane 19 Września 2010 przez borciuch1964 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość groochas Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 A czy ma ktos jakiekolwiek pojecie co to za model alarmu clifforda i jak zaprogramowac taki pilot: pilot: http://www.bigdtech.com/sell/images/clifford_alarm.jpg Pewnego dnia dioda przestala mrugac, zaczela swiecic. Oba piloty przestaly działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Z reguły takie uniwersalne sterowniki centr. zamka mają swój reset gdy się zawieszą, poszukaj gdzieś małego dzyngla lub zworki lub wejdź na stronę producenta jak zresetować i dodać pilota. Jak nie pomoże to na śmietnik, nowy z alledrogo za 50pln. montujesz jak stary i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość groochas Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 gdyby jednak ktos mial pojecie jaki to model clifforda - bardzo by mi to pomoglo. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grigorii6 Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 (edytowane) Proszę o pomoc jak zaprogramować kluczyk do p11 2000r. jedno przyciskowy NATSA. Dodam że używałem Google i przeglądałem forum wszędzie są opisy dla kluczyków dwu przyciskowych. Edytowane 29 Lipca 2011 przez grigorii6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lancer901 Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Primera 2000r 1.8poj. kombi zielona działa mi dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koti Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witam mam p11 z 98.r mam problem z c,z, i alarmem w pilocie AVITAL 3 guzikowym i 1 małym bocznym przestał działać od tak sobie, kodowałem w następujący sposób kluczyk na zapłon i zamykałem od środka po czym otwierałem i pilot był zakodowany (te czynności wykonywałem po odłączeniu akumulatora). Czy pomogą wcześniejsze instrukcje na forum czy po prostu czas wymienić pilota. Dodaję że baterię wymieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano1718 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) koledzy a jak ja chce wymienic baterie w pilocie! a jak kupilem primke to mam 1 tylko pilot co mam zrobić? bo baterie słabo działaja! da sie jakoś zrobic? Edytowane 9 Stycznia 2012 przez damiano1718 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koti Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Możesz podejść do zegarmistrza on ci wymieni u mnie mnieściły się 2 szt po 15zeta wymiana za darmo na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano1718 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 tak ale wtedy ponoc trzeba programowac piloty na nowo! i to koniecznie trzeba miec niby 2 bo sie inacej nie zaprogramuje! a ja mam tylko 1 pilot w tym sęk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz... Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Wymieniaj baterie śmiało.Ja po wymianie w swoim pilocie nic nie musiałem programować.Ale nawet gdybyś miał taką potrzebe to po prostu zaprogramujesz jeden pilot który posiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano1718 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 no a wyzej pisali ze trzeba KONIECZNIE! do programowania 2 piloty bo inaczej nie zaprogramujesz! i nie zawsze tak jest niby! a z jak daleka łapie ci teraz pilot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek25gdy Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Witam mam mega problem próbuję programowania jak macie podane w instrukcji ale nie ma żadnego mignięcia kierunkami sygnalizującego procedurę rozpoczęcia programowania mam Primerę P11 po lifcie 2.0td Proszę o pomoc bo już brak mi sił do zabawy z tym programowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 damiano - podczas programowania musisz na raz zaprogramować wszystkie piloty jakie chcesz używać. Jeżeli masz tylko jeden to programujesz jeden. Jak masz trzy to wszystkie trzy. Wynika to z tego że rozpoczęcie procedury programowania, kasuje całkowicie wcześniej zapamiętane piloty. Dlatego jak masz dwa a zaprogramujesz tylko jeden, to drugi przestaje działać, bo zostanie automatycznie skasowany z pamięci alarmu. Do pilota wchodzi bateria CR2032. Można też dać cieńsze, np CR2020, pochodzą troszkę krócej. Misiek, podczas przekręcania kluczykiem stacyjki musisz to zrobić tak żeby ruchy były w miarę płynne, i odstępy jednakowe między włączeniem i wyłączeniem. Mi się też nie udało za pierwszym razem. Zmiana baterii nie zawsze wymaga programowania. Nie jestem pewien dokładnie, ale chyba każdy pilot ma jeden unikatowy kod, który jest na stałe w nim zapamiętany. Po nim samochód poznaje pilota i wyjęcie baterii go nie usuwa. Wydaje mi się tak dla tego, że jak kupiłem samochód, w jednym pilocie baterii nie było, tzn była całkiem rozładowana, miała zerowe napięcie, (drugi miał rozwalone styki). Po włożeniu nowej baterii, pilot zaczął normalnie pracować. Bez baterii był przynajmniej miesiąc u mnie. Ile wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radius_bo Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 (edytowane) Dolacze sie do tematu. U moich rodzicow w P10 siada pilot. Wymiana baterii nie poprawila dzialania. Chce kupic taki z allegro http://allegro.pl/nissan-micra-primera-pilot-central-zamka-alarmu-1-i2599657601.html. Probowalem wejsc w tryb programowania ze starym pilotem robiac to wg procedury z poczatku tematu, ale nie udalo mi sie. Nie wiem z czego to wynika (wydaje mi sie, ze nie zalezy to od egzemplarza auta???) Dzwonilem tez do Nissana w Plocku i powiedzieli, ze nie maja przystawki do starej Primery. Jedyne wyjscie to zadzwonic do centrali i poprosic, zeby zaopatrzyli serwis w Plocku w przystawke do P10. Koszt operacji programowania: 100 zl. Czy istnieje jakis nieautoryzowany sposob na zaprogramowanie pilota (pomijajac sposob z tego tematu)? Moze zna ktos jakis warsztat w okolicy Sierpca, Plocka, Wyszogrodu, ktory by sparowal pilota do P10? Edytowane 19 Września 2012 przez radius_bo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi