Guest wwl Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 Wiem ze temat klockow jest jak rzeka i przewijal sie sporo u nas ale mam u mnie do dostania klocki firmy TEXTAR. Dużo drozsze od tych japonskich Kyo.. cos tam Kyo - 78PLN a TEXTAR 130PLN Co o nich sadzicie ? Bardzo brudza ? Oczywiscie mam seryjne tarcze i byly zmieniane 15 tys temu wiec zostaja. Jakos w Ferodo i EBC nie chce ladowac kasy bo uzytkownicy mi mowili ze zadna rewelacja na standardowych tarczach i szybko trzeba je zmieniac. Zielone EBC ciekawie wypadaja w testach ale to spora roznica w cenie bo prawie 300PLN. A plyn hamulcowy Motul 5.1 moze ? Bo o nim slyszalem sporo dobrego. Wypowiadajcie sie do woli bo niebawem czeka mnie zakup i wymiana a jak kazdy uzytkownik nie chcialbym wladowac kasy w cos co zaraz bede musial zmienic. Sławek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cornholio78 Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 kashiyama? mam takie i są ok. textary znam tylko ze słyszenia, chyba montowane sa oryginalnie do lexusa. Podobno bardzo dobre, ale na kashiyamach zrobiłem póki co ponad 20 tys km i są bdb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wwl Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 No tak te Kashiyama heh. Ciezki maja ten jezyk Jak u nich z brudzeniem ? Mam 16tki na lato i nie chce ciagle biegac z preparatami i sciereczka. Na dodatek jak teraz mocniej zaczne hamowac to mam jakis hurgot ale ni wyglada to na tarcze. Dlatego plyn halmulcowy chce zmienic przy okazji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cornholio78 Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 zależy jaki masz kolor felg. Na moich nie zauważyłem jakichś specjalnych osadów, ale mam taki kolor felg że niełatwo na nich odróznić zwykły kurz od kurzu z klocków. Wg mnie nie jest źle, ale nie chce Cię wprowadzić w błąd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wwl Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 Jesli nie sa zapylone jak proszek z drukarki laserowej to jest ok. Kolor felg widac w avatarze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cornholio78 Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 hehe wiem że widac ale co inne na zdjęciu a co inne na żywo. Nie zauważyłem żeby było na nich kiedykolwiek masakrycznie dużo pyłu, choc to też kwestia sposobu jazdy - raczej mało hamuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 No tak te Kashiyama heh. Ciezki maja ten jezyk Jak u nich z brudzeniem ? Mam 16tki na lato i nie chce ciagle biegac z preparatami i sciereczka. Na dodatek jak teraz mocniej zaczne hamowac to mam jakis hurgot ale ni wyglada to na tarcze. Dlatego plyn halmulcowy chce zmienic przy okazji. a moze ci bebny z tylu hurgocza ?? u mnei tak jest :/:/ zbiera sie ten pyl i pozneij halasuje... tez mam kashyama... i porownujac do innych (nie wiem jakich ale chyba wloskich) co mialem wczesniej to slabo pyla... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wwl Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 Hmm u mnie sie to objawia jak mocniej przyhamuje, nie musze szybko jechac ale mocno depne na pedal. Pedal nie skacze, kierownica tez. Niby auto hamuje ale strasznie huczy. Puki co wymienie klocki i plyn. INC: A jak i co z tymi bebnami z tylu ? To zajrze przy zmianie klockow. Cos do wymiany, wyczyszczenia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristobal Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 A nie myślałeś o klockach ATE. Nie wiem ile kosztują do Almerki, ale to bardzo dobra firma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 Hmm u mnie sie to objawia jak mocniej przyhamuje, nie musze szybko jechac ale mocno depne na pedal.Pedal nie skacze, kierownica tez. Niby auto hamuje ale strasznie huczy. Puki co wymienie klocki i plyn. INC: A jak i co z tymi bebnami z tylu ? To zajrze przy zmianie klockow. Cos do wymiany, wyczyszczenia ? u mnie sie pyl odkladal i caly ten brud... po pewnym czasie to hurgotalo... a teraz cos mi sie wydaje ze bebny beda do przetoczenia.... co do czyszczenia to rozebrac, pozniej szczotka druciana i rozpuszczlnikiem nitro czyscilem. troche bylo wzerow rdzy, az sie boje do tego zagladac po zimie.... ale coz, chyba trzeba bedzie okladziny tylne i tloczki zmienic bo od 136tys nie byly robione ;] wsluchaj sie czy to z tylu czy z przodu ci huczy, u mnie wyraznie slychac prawy tyl jak hamuje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 Hmm u mnie sie to objawia jak mocniej przyhamuje, nie musze szybko jechac ale mocno depne na pedal.Pedal nie skacze, kierownica tez. Niby auto hamuje ale strasznie huczy. Puki co wymienie klocki i plyn. INC: A jak i co z tymi bebnami z tylu ? To zajrze przy zmianie klockow. Cos do wymiany, wyczyszczenia ? u mnie sie pyl odkladal i caly ten brud... po pewnym czasie to hurgotalo... a teraz cos mi sie wydaje ze bebny beda do przetoczenia.... co do czyszczenia to rozebrac, pozniej szczotka druciana i rozpuszczlnikiem nitro czyscilem. troche bylo wzerow rdzy, az sie boje do tego zagladac po zimie.... ale coz, chyba trzeba bedzie okladziny tylne i tloczki zmienic bo od 136tys nie byly robione ;] wsluchaj sie czy to z tylu czy z przodu ci huczy, u mnie wyraznie slychac prawy tyl jak hamuje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 cos sie forum skaszanilo... :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wwl Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 A nie myślałeś o klockach ATE. Nie wiem ile kosztują do Almerki, ale to bardzo dobra firma. Rozumiem ze jezdzisz na nich. A jak wyglada ich brudzenie i wlasciwosci przy mocnym hamowaniu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest czechoj Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 Jurid są cool Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristobal Posted February 17, 2006 Share Posted February 17, 2006 Rozumiem ze jezdzisz na nich. A jak wyglada ich brudzenie i wlasciwosci przy mocnym hamowaniu ? Jak wygląda brudzenie to Ci nie powiem, bo mam stalowe felgi i kołpaki, ale hamuje się na nich wyśmienicie. Kilka razy zdarzyło mi się przyhamować ostro ze 140-160 do np 50 km/h i nie było żadnych problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostek Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 Wiem ze temat klockow jest jak rzeka i przewijal sie sporo u nas ale mam u mnie do dostania klocki firmy TEXTAR.Dużo drozsze od tych japonskich Kyo.. cos tam Kyo - 78PLN a TEXTAR 130PLN Co o nich sadzicie ? Bardzo brudza ? Oczywiscie mam seryjne tarcze i byly zmieniane 15 tys temu wiec zostaja. Jakos w Ferodo i EBC nie chce ladowac kasy bo uzytkownicy mi mowili ze zadna rewelacja na standardowych tarczach i szybko trzeba je zmieniac. Zielone EBC ciekawie wypadaja w testach ale to spora roznica w cenie bo prawie 300PLN. A plyn hamulcowy Motul 5.1 moze ? Bo o nim slyszalem sporo dobrego. Wypowiadajcie sie do woli bo niebawem czeka mnie zakup i wymiana a jak kazdy uzytkownik nie chcialbym wladowac kasy w cos co zaraz bede musial zmienic. Sławek A gdzie masz sklep z Kashiyama po 78 zł, wszedzie gdzie soe pytalem do mojej sa po 99, podaj namiar na sklep. A co myślicie o tarczach są Mikody nacinane 300 za komplet, albo Brembo gładkie za 220 kpl. Czy mikody są dobre, wiem że o Brembo zdaniia są podzielone, ale co byście doradzili? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 u mnie kashiyama kosztowaly 70pln ;] ups... ale do almery... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marud Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 Nie kupuj Mikody bo to badziewie. Kashiyamy są niezłe, nie brudzą i nie piszczą z seryjnymi tarczami a Textarki polecam, sam będę je zakładał teraz na wiosnę. Numer klocków Textara jest międzynarodowym numerem crossowym WVA(do szukania zamienników). Nie kupujcie klocków w pudełkach z logo JC bo to gówno jakich mało. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wwl Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 Ostek: Namiar to Wolomin a tak serio to postaram sie jakos do nich podskoczyc i spytac o cene do Primery 95. Masz ABS ? marud: Jak dobrze widzialem to te Kashiyama mieli w pudelku JC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 Ostek: Namiar to Wolomin a tak serio to postaram sie jakos do nich podskoczyc i spytac o cene do Primery 95. Masz ABS ? marud: Jak dobrze widzialem to te Kashiyama mieli w pudelku JC tak ;] kashiyama maja nalepki JC ;] ale dobre sa jak na swoja cene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marud Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 Są sprzedawane w JC i mają nalepkę z kodem części ale nie są pakowane w szare pudełko i właśnie o to mi chodzi. pozdawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostek Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 Ostek: Namiar to Wolomin a tak serio to postaram sie jakos do nich podskoczyc i spytac o cene do Primery 95. Masz ABS ? marud: Jak dobrze widzialem to te Kashiyama mieli w pudelku JC Tak posiadam ABS. Pozdrowionka [ Dodano: Wto 21 Lut, 2006 ] Nie kupuj Mikody bo to badziewie Jak na razie częściej spotkałem się z pozytywnymi opiniami na temat MIKODy, gdzieś na newsach opisał ktoś że brembo bierze od mikody. Ale opinia bardzo zbliżona do twojej, "Mikoda to badziewie " czyli są do d*py bo tak, i tak musi być. A może jakiś przykład byś dał, czy byłeś uzytkownikiem, przegrzały się bo zastosowałeś np nie odpowiednie klocki a może tarcze się wygięły ? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts