Gość EMILIO Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 witam wszystkich !! mam problem dzis rozleciala mi sie pokrywa filtru powietrza !! wcisnołem gaz i nagle usłyszałem małe bum pod maska kiedy sprawdziłem okazało sie ze pokrywa filtru pow pekła !! kontaktowałem sie z gosciem ktory zakladam mi instalacje lpg i powiedzial ze to nie wina instalacji tylko trzeba szukac czegos w elektryce i powiedzial ze moze byc tak ze jest przebicie na swiecach moze kable albo cewka !! i przez to gaz spala sie w kolektorze dolotowym !! spotkal sie ktos z was z czyms takim ?? jaka przyczyna ?? HELP :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 słaba iskra spowodowana słabymi (zużytymi) świecami, lub przewodami, lub cewką, lub kopułką zapłonu. Możliwe że dawka gazu jest za mała i zapala się w złym momencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mauzer Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 zdecydowanie przyjrzyj się temu co napisał cornholio78, chyba że niedawno zakładałeś instalkę lpg, wtedy za jaja gazowników, a gazik rozsadza filterki i kolektorki nie od dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Miałem to samo! Skład mieszanki był oki! a jednak rąbnęło Wymieniłem kable WN, kopułkę i palec pomogło :!: Przy okazji poprawiły się osiągi :wink: Do gazu elektryka musi być w idealnym stanie :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darecki Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgadzam się z przedmówcami... ale gazownik powinien zamontować spec. klapkę na sprężynce, która po strzale podnosi się . Mam takową i po strzale obudowa ocalała, jedynie góra wypieła się z zatrzasków. Wymieniłem przewody, kopułkę i palec oraz świece ...jak ręką odją. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EMILIO Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 dzieki panowie za rady !! bede musial sprwadzic elektryke i mam nadzieje ze to tylko to !! jakie swiece montujecie moj smiga teraz na NGK !! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fir Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Co do świec to poszukaj na forum. Bardzo obszernie opisane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 na gaziku to normalne ze co chwila coś peirdolnie - mowa o I lub II instalacji przy neij trzeba wyjątkową uwagę poświęcac przewodą oraz świecą zapłonowym. Swoją drogą ciekawe czy przeplywomierz poweitrza nie ucierpiał... Ps. jakby co to mam taką puksze filtra poweitrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wladis_20 Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Ostanio też mi coś strzeliło ale naweet niewiem kiedy i przy wymianie żarówki zauważyłem że zapinki na pokrywie filtra sąodpięte ale sama pokrywa nie ucierpiała bo gazownicy założyli takie coś na sprężynce i to się swobodnie unosi pod wpływegm większego ciśnienia. A tak poza tym mam kilka pytań Jaki jest mniej więcej koszt wymiany przewodów WN kopułki i palca bo świece wymieniałem jakieś 3 miechy temu (5-6 tyś km). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 mamy zgadywać w jakim aucie? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 witam wszystkich !! mam problem dzis rozleciala mi sie pokrywa filtru powietrza !! wcisnołem gaz i nagle usłyszałem małe bum pod maska kiedy sprawdziłem okazało sie ze pokrywa filtru pow pekła !! kontaktowałem sie z gosciem ktory zakladam mi instalacje lpg i powiedzial ze to nie wina instalacji tylko trzeba szukac czegos w elektryce i powiedzial ze moze byc tak ze jest przebicie na swiecach moze kable albo cewka !! i przez to gaz spala sie w kolektorze dolotowym !! spotkal sie ktos z was z czyms takim ?? jaka przyczyna ?? HELP :cry: wlasnie za to kocham instalacje gazowe sa takie nieprzewidywalne :!: jak kobiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Greg76 - męski dowcip, może jak sie zaklada gazik to się dostaje pingwina z madagaskaru w cenie takiego co robi K-BUM kable od Janmorów po NGK to wydatek ok 100-250zł kopulka wraz z palcem musiż wydać 100-120zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dejw1 Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Miałem ten problem, pogubiłem tylko zatrzaski pokrywy. Majster od LPG wstawił mi klapkę ze sprężyną w pokrywie filtra, wyregulował instalację i nie było problemu, choć kilka razy miałem "wybuch". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi