Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

ROZWALONA POKRYWA FILTRA POWIETRZA ( wina lpg ??? )

Guest EMILIO
 Share

Recommended Posts

witam wszystkich !! mam problem dzis rozleciala mi sie pokrywa filtru powietrza !! wcisnołem gaz i nagle usłyszałem małe bum pod maska kiedy sprawdziłem okazało sie ze pokrywa filtru pow pekła !! kontaktowałem sie z gosciem ktory zakladam mi instalacje lpg i powiedzial ze to nie wina instalacji tylko trzeba szukac czegos w elektryce i powiedzial ze moze byc tak ze jest przebicie na swiecach moze kable albo cewka !! i przez to gaz spala sie w kolektorze dolotowym !!

spotkal sie ktos z was z czyms takim ?? jaka przyczyna ?? HELP :cry:

Guest cornholio78

słaba iskra spowodowana słabymi (zużytymi) świecami, lub przewodami, lub cewką, lub kopułką zapłonu. Możliwe że dawka gazu jest za mała i zapala się w złym momencie

zdecydowanie przyjrzyj się temu co napisał cornholio78, chyba że niedawno zakładałeś instalkę lpg, wtedy za jaja gazowników, a gazik rozsadza filterki i kolektorki nie od dzisiaj :)

Miałem to samo!

Skład mieszanki był oki! a jednak rąbnęło :o

Wymieniłem kable WN, kopułkę i palec pomogło :!:

Przy okazji poprawiły się osiągi :wink:

Do gazu elektryka musi być w idealnym stanie :!:

Guest darecki

Zgadzam się z przedmówcami... ale gazownik powinien zamontować

spec. klapkę na sprężynce, która po strzale podnosi się . Mam takową i po strzale obudowa ocalała, jedynie góra wypieła się z zatrzasków. Wymieniłem przewody, kopułkę i palec oraz świece ...jak ręką odją.

Pzdr.

na gaziku to normalne ze co chwila coś peirdolnie - mowa o I lub II instalacji przy neij trzeba wyjątkową uwagę poświęcac przewodą oraz świecą zapłonowym.

Swoją drogą ciekawe czy przeplywomierz poweitrza nie ucierpiał...

Ps. jakby co to mam taką puksze filtra poweitrza :)

Guest wladis_20

Ostanio też mi coś strzeliło ale naweet niewiem kiedy i przy wymianie żarówki zauważyłem że zapinki na pokrywie filtra sąodpięte ale sama pokrywa nie ucierpiała bo gazownicy założyli takie coś na sprężynce i to się swobodnie unosi pod wpływegm większego ciśnienia.

A tak poza tym mam kilka pytań

Jaki jest mniej więcej koszt wymiany przewodów WN kopułki i palca bo świece wymieniałem jakieś 3 miechy temu (5-6 tyś km).

witam wszystkich !! mam problem dzis rozleciala mi sie pokrywa filtru powietrza !! wcisnołem gaz i nagle usłyszałem małe bum pod maska kiedy sprawdziłem okazało sie ze pokrywa filtru pow pekła !! kontaktowałem sie z gosciem ktory zakladam mi instalacje lpg i powiedzial ze to nie wina instalacji tylko trzeba szukac czegos w elektryce i powiedzial ze moze byc tak ze jest przebicie na swiecach moze kable albo cewka !! i przez to gaz spala sie w kolektorze dolotowym !!

spotkal sie ktos z was z czyms takim ?? jaka przyczyna ?? HELP :cry:

wlasnie za to kocham instalacje gazowe :lol: sa takie nieprzewidywalne :!: jak kobiety :D

Greg76 - męski dowcip, może jak sie zaklada gazik to się dostaje pingwina z madagaskaru w cenie takiego co robi K-BUM :lol:

kable od Janmorów po NGK to wydatek ok 100-250zł

kopulka wraz z palcem musiż wydać 100-120zł...

• 1 month later...
Guest Dejw1

Miałem ten problem, pogubiłem tylko zatrzaski pokrywy.

Majster od LPG wstawił mi klapkę ze sprężyną w pokrywie filtra, wyregulował instalację i nie było problemu, choć kilka razy miałem "wybuch".