Gość MacKo Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Dotyczy Primery '10" 2.0diesel... na luzie czuć lekkie wibracje/drgania silnnika - w czym problem ?? poradzono mi w pierwszej kolejności sprawdzić regulację pompy a potem sprawdzić poduszki pod silnikiem czy ktoś juz to "przerabiał"?? dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dandi_X Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 a jak je czujesz?? masuje Cio siedzenie (w starszych dieslach prawie norma), czy drzy kierownica i lewar zmiany biegow. wydaje mi sie ze jesli nie leci Tobie czarny dym z rury to pompa jest ok, sprawdz obroty, poduszke. a jakie masz spalanie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 nie przesadzałbym z tym drżeniem. Pompa to nie jest z całą pewnością, jak już to poduszka. Ale dizle to klekoty i mają to do siebie, że drżą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 autem nie rzuca i masażu siedzeniem też nie robi ale czuć... nie wiem ile mi pali bo jeszcze dobrze go nie uzytkowałem (zeby to sprawdzić) [ Dodano: Wto 14 Mar, 2006 ] mam walnietą poduszkę pod silnikiem (tylną) i dlatego rzuca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość srnk Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Podłączam się pod stary temat.. moje N14 (diesel) drży dość mocno :sad: (wspomniane wyżej masowanie przez fotel). Wiem już że najprawdopodobniej chodzi o poduszki. Czy ktoś może wyjaśnić: - ile i jakie poduszki są do tego silnika? jak sprawdzić ktore trzeba wymienic? A może najlepiej od razu komplet? - co polecacie jako rozwiazanie nie drenujące kieszeni ale skuteczne (czy sa zamienniki i gdzie ich szukac, a może regeneracja?) - czy da sie w Wwie znaleźć te poduszki i jakie są dobre ceny? - jakiego efektu się spodziewać po wymianie poduch? czy drżenie da się wyeliminować czy jedynie osłabić? Przy okazji druga sprawa: wraz z całym autem drży też lewar zmiany biegów - dość mocno to rezonuje i jest upierdliwe. Na oko laika wajcha ma za duży luz, jakby się coś wyrobiło - co można z tym zrobić i czy to droga impreza? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 poduszki są 4.... najczęściej padają przednia i tylna.... można obejrzeć od spodu - będzie spekana... chociaż w moim przypadku sie okazało że jedna jest cała ale odkleiła się od obudowy swojej (obejmy) ale ciężar silnika jątrzyma.... lwarek ci lata bo skrzynia jest połączona z silnikiem... czy przy zmianie biegów też masz luzy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość srnk Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 ... czy przy zmianie biegów też masz luzy ?? Nie, biegi wskakują dość precyzyjnie. Na wbitym biegu też trochę drga, ale mniej. Czy ktoś z Wwy wymieniał poduchy i mógłby doradzić gdzie je kupować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Czy ktoś z Wwy wymieniał poduchy i mógłby doradzić gdzie je kupować? zerknij tutaj http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=15348 - zadzwoń doradzą coś . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.