Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

kupowal ktos ost swiece, kable itd...?

INC
 Share

Recommended Posts

i jak z cenami ??? bo u mnei sie szykuje wymiana (od 130tys nie wymienionce... od nowosci...)

i poszedlem i ceny z d*py....

swiece ngk bkr5e 15pln za szt :|

kable jakies polskie 150pln....

kopulka 50pln

palec rozdzielacza 20 pln.....

cos mi sie drogo wydaje.... czy u was tez tak ?? szczegolnie mnie cena swiec rozwalila... chyba na allegro kupie :/ i kable ngk wie ktos gdzie przez net mozna kupic ?? bo wiem ze za 150 to ngk kupie a nie jakis szajs....

ostatnio za cztery świece ngk zapłaciłem coś koło 42zł

w czerwcu kupiłem kopułkę i palec za 45zł

a jeśli chodzi o kable to lepiej zainwestować w dobre może Championa albo Boscha, właśnie też się przymierzam do ich wymiany.

ostatnio za cztery świece ngk zapłaciłem coś koło 42zł

w czerwcu kupiłem kopułkę i palec za 45zł

a jeśli chodzi o kable to lepiej zainwestować w dobre może Championa albo Boscha, właśnie też się przymierzam do ich wymiany.

no ja chyba na allegro kupie... swiece sa po 9pln... jeszcze musze poszukac kabli ngk i kopulki...

Ostatnio kupowałem kable silikonowe w JCauto sprzedawane pod ich marką (JC) - wg. informacji w ich cenniku są to polskie kable Janmora (podobno są to dobre kable) - cena w okolicach 100 zł w detalu.

Jedyny ich mankament jaki dostrzegam to to, że nie są przycinane do odpowiedniej długości - więc to jakiś zestaw o dużym stopniu uniwersalności: 2 kable krótsze i 2 dłuższe (oryginalne były każdy innej długości).

a co powiecie o kablach POWER TEC ?? :| szto to wogole jest ?? naszukalem sie kabli ngk a okazuje sie ze ngk nie ma w ofercie kabli do almi n15 :(:(

Ja ostatnio kupowałem kable wysokiego napiecia i polskie zamienniki 88 PLN a japońce (SEIWA) za 140 PLN wziolem te japońce każdy kabelek innej długości no i identyczne z oryginałem :) i widać że dobrze zrobione. Swoje musiałem juz wymienić bo od nowosci były i troszke kopały już :D. Oczywiście była opcja do Almerki!

Pozdrawiam

Ja kiedyś pokusiłem się na koreańskie zamienniki w JC Auto za 150 zeta i nie polecam (przerywały przy dużej wilgotności). Obecnie jeżdzę na oryginałach za 250 zeta i zero problemów.

Co do świec, to nalezy wystrzegać się NGK made in France ;-)

NGK NIE robi kabli do almery n15 ga14de :(:( musze znalezc cos innego..

jak nie robi? Toć do grzyba takie właśnie mam. No chiba, że mnie gdzieś nacieli i to jakaś podróbka była. Ale wątpie, bo kupowane w porządnym sklepie.

masz moze ich symbol ?? :| bo jak szukam w ich katalogu to nie ma.... :|

sa do sr20de ale do ga14 nie ma.... na allegro tez pytalem i tez nie ma :(