Gość kulik Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Mam wrażenie, że ostatnio mocno zwiększyła się grupa użytkowników w.w. modelu. W związku z tym ponawiam pytanie czy nie chce ktoś wzmocnić nieco swoich silniczków ( taka pojemność zobowiązuje ). Im więcej nas będzie tym taniej się to zrobi. Poza tym nie ukrywam, że jestem ciekaw jak liczna jest brać forumowa jeżdżąca tym samochodzikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankes Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 witam. 2.2Di 2000r. mi akurat mocy starcza, ale popieram pomysł. dobrze będzie wymienić swoje spostrzeżenia i uwagi na temat tego modelu. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Melduje sie 2.2Di 2002r. jezeli chodzi o zwiekszanie mocy to w moim przypadku zacznie sie to od wrzucenia IC bo szkoda mi troszke silniczka, ale niestety jak narazie kasa idzie na felgi, opony i pare stylistycznych drobiazgów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AD4M Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Panowie uważajcie tylko na skrzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam , mam 2.2 Di 2000r chętnie się podłączę bo wg. mnie silnik ma trochę za mało mocy jak na tą pojemność.Monent też nie powala na kolana,więc trzeba działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek_almera Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Melduje sie 2,2Di, ale nie mam zamiaru wirusowac. Uwazam ze sa inne wazniejsze rzeczy, ktore nalezaloby kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankes Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 o co chodzi z tymi skrzyniami? na co uważać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankes Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 a wie ktoś może gdzie można kupić osłonę pod silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Melduje sie 2.2Di 2002r. jezeli chodzi o zwiekszanie mocy to w moim przypadku zacznie sie to od wrzucenia IC bo szkoda mi troszke silniczka, ale niestety jak narazie kasa idzie na felgi, opony i pare stylistycznych drobiazgów.Pozdrawiam Przecież serynie masz IC to to nie najmniejszych rozmiarów, najprościej poprawić jego wentylacje a za kase oszczędzoną z dokaldania duzego ic i robienia do niego połączeń lepiej jest przeznaczyć na kompletny uklad wydehcowy przelotowy o slusznej średnicy (przynajmniej 60mm) i do tego wirusa, myślę że da sięuzyskać jakieś 150-170KM (w zalerzności od programu) Polecam tą firmę http://www.tdi-tuning.pl/ do indywidualnego przeprogramowywania ECU a nie tylko wygrywania gotowego programu ktory nie uwzględni zmian mechnicznych np. wiekszy IC, luzny wydech itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Witam coobcia kurcze tak mi sie wydaje i z tego co powiedzieli mi na sevisie to w 2.2 di nie ma IC- poprawcie mnie jesli sie myle, ale mam tylko dwie chłodniczki od klimy i normalna z płynem chłodzacym . ps.coobcio jaki koszt takiego ładnego IC do 2.2 di Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AD4M Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 o co chodzi z tymi skrzyniami? na co uważać? Na niemieckim forum almery czytałem, że nasłabszym elementem przy wirusowaniu 2.2di jest nie tyle samo sprzęgło co skrzynia. Kilka getriebów sie juz wysrało po wirusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Witam coobcia kurcze tak mi sie wydaje i z tego co powiedzieli mi na sevisie to w 2.2 di nie ma IC- poprawcie mnie jesli sie myle, ale mam tylko dwie chłodniczki od klimy i normalna z płynem chłodzacym . ps.coobcio jaki koszt takiego ładnego IC do 2.2 di BRAK IC no nie wierze... juz w starych trupach z konca lat 80 byly motnowane. Moze masz w tym samym miejscy gdzie montuje VW GROUP czy tam w 200SX czyli w prawym bąć lewym nadkolu - zajrzyj tam, najprosciej to otworz maskę i sledz wszytkei rury wychodzące z turbiny. Sam IC mozesz kupić w cenie ok 100-300zł o orurowanie moze wyjsc dobre 600zł jak nie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 o Kurcze ale porażka alemra 2,2 ma tylko 110KM a bylem święce przekonany że 136KM... http://www.topproduct.nl/item/Nissan_Almer...ssan-Almera.htm Rzeczywiście nie ma IC - to jest pierwszy mod jaki bym zastosował do tego silnika, to jest jakieś nieporozumienie żę nie ma go w seri, być moze tylko to odruznia silnik w Almerze i primerze te dodatkowe 30KM bierze się ze schlodzenia poweitrza i dzięki temu można podnieść doładowanie. http://www.arpem.com/coches/coches/nissan/...-lineup-3p.html a tu wersja z seryjnym IC jak widać osiągi troszke lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Podobno wychodziły wersje z IC, ale ja takiej niestety nie widziałem.I teraz pytanie co sie stanie po zwkiekszeniu mocy- padnie głowica?? dlatego sie zastanawiam czy jest sens chipowac 2.2 DI czy nie lapiej zostawic go tak jak jest i kupic 2.2 DCI i tutaj sie zabawic w chipka.Jest taka 136 koni 6 biegow fuuul wypas maly przebieg rok 2003 za 32000 zł i wtedy chip na 170 konikow i fruuuuuu... tylko ta po fl mi sie nie podoba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 wybór nalerzy do CIebie, ja jestem w szoku że mozna teraz wytwarzać doładowane jednostki bez IC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 W sumie chodzi mi o to co moze sie stac po zwiekszeniu mocy..... z reszta niech sie reszta wypowie moze inni maja IC.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 nie wiem co się moze stać, nie mam doswiadczenia z 2,2 DCI ale z tego co wiem to te silniki i przeniesienia napędu do pięt nie dorastają VW Group które jak wiadomo są pancerne i nie do zdarcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi