Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Rezerwa paliwa

Gość Siuto
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hugo_toperz

Ja mam jakąś chyba zmutowaną :) bo w mojej jak zapali sie żyd i pali cały czas to jeszcze ze 20km mozna zrobić. A wskazówka nawet nie dochodzi do czerownego pola :) ostanio nie doszła a ropy już nie było i zaliczyłem postuj na A4.

U mnie komornik zapala się jak wskazówka jest na końcu czerwonego pola , ale już muszę tankować paliwo. Może bym przejechał z 5 km .

Jeszcze nigdy mi sie to nie zdarzyło i staram sie unikać jazdy kiedy strzałka wejdzie na pole księgowego. Może kiedyś sprawdze ile zrobie na jednym baku ale na razie nie mam na to czasu. na trasie wrocław-ostóda spaliła mi 6-6,5l na 100km. pozdrawiam dejneks

• 1 miesiąc temu...

u mnie w p11 sa trzy czerwone kreski na rezerwie - cienka,grubsza i ostatnia najgrubsza.w instrukcji jest napisane,ze rezerwa ma 6 litrow.jako ze przepalila mi sie zarowka od rezerwy to czy moze mi ktos powiedziec czy te 3 w sumie to 6 litrow czy ta ostatnia kreska to 6 litrow? auto od kupna ma przepaloną kontrolke,wiec nie wiem,kiedy sie zaczyna palic owa kontrolka.

[ Dodano: Pią 19 Wrz, 2008 20:49 ]

nikt nie wie??????

moim zdaniem ta gruba to 6L bo jak mam juz na samym dole tej grubej to wtedy zapala mi sie kontrolka :P ale ile tam jest to nie wiem wiem ze musze wtedy grzać pod dystrybutor :029:

Raz mi się udało zmierzyć w całości ile zrobie kilasków na rezerwie. Wyszlo 90 km, tyle zrobilem od zapalenia się kontrolki aż po "dajesz, maleńki, dajesz jeszcze tylko do parkingu dojedziemy" ale nie dojechałem. Więc spokojnie te 80-90 km na rezerwie mogę zrobić. Te 6 L rezerwy wydaje się być dobrą liczbą zważywszy na to, że nigdy do końca baku nie osuszy.

Wczoraj 1 raz wypaliłem całkowicie benzynę. samochód mi padł, ja z 7 , 8 razy kręciłem :) nie wiedziałem ze nie ma benzyny gdyż lampka się nie paliła i myślałem ze jeszcze trochę jest rezerwy.

Dolałem z banika 5L i spróbowałem odpalić. Samochód nie łapie... co mogło się stać?

Mógł się zapowietrzyć ? jeśli tak jak go odpowietrzyć?

Z góry dziękuje za pomoc.