Gość radek2109 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 witam, posiadam primere 2.0d 95r. stoi właśnie u mechanika i przyokazji chce aby wyrzuciła katalizator i nie wiem czy taki posiada moja primera, jak patrzałem od dołu to niby jest takie coś jak katalizator, a mechanik to wyjął i mówi, że to nie katalizator ale jakby mały tłumik i że nie stawia oporu spalinom, czy on ma racje? pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość axg Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Z tego co wiem to samochody z silnikami Diesla nie posiadja katalizatora. A P10 2,0D posiada 2 tlumiki. Pomiedzy kolektorem a ukladem wydechowym znajduje sie elastyczny lacznik (gdzies widzialem opisany jako tlumik, wiec moze jest to 3 tlumik ?? ), nastepnie tlumik srodkowy i na koncu najwiekszy - tlumik koncowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radek2109 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 może faktycznie mechanik miał racje, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.