Guest radek2109 Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 witam, posiadam primere 2.0d 95r. stoi właśnie u mechanika i przyokazji chce aby wyrzuciła katalizator i nie wiem czy taki posiada moja primera, jak patrzałem od dołu to niby jest takie coś jak katalizator, a mechanik to wyjął i mówi, że to nie katalizator ale jakby mały tłumik i że nie stawia oporu spalinom, czy on ma racje? pomóżcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest axg Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Z tego co wiem to samochody z silnikami Diesla nie posiadja katalizatora. A P10 2,0D posiada 2 tlumiki. Pomiedzy kolektorem a ukladem wydechowym znajduje sie elastyczny lacznik (gdzies widzialem opisany jako tlumik, wiec moze jest to 3 tlumik ?? ), nastepnie tlumik srodkowy i na koncu najwiekszy - tlumik koncowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest radek2109 Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 może faktycznie mechanik miał racje, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.