Gość krzysno Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 nagle zniknęły mi wolne obroty na LPG- są za niskie, i silnik pracuje nierówno oraz gaśnie. na benzynce wszystko OK. instalka I (pierwszej) generacji - ze śróbką jaka może być przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krawczynski Marcin Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 moze to wina filtra gazu kiedy go wymieniałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeusik Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 silnik krokowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniellus Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Przyczyną może być zanieczyszczony filtr gazu lub zbyt uboga mieszanka gazowa. Miałem podobny problem w instalacji II gen. i okazało się, że mieszanka gazowa jest zbyt uboga. Gazownicy nawet chcieli zaingerować w dolot ale nie zgodziłem się na żadne zasłanianie no i wyregulowali. Myślę, że wizyta u gaziarzy będzie konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysno Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 filtra gazu nie wymieniałem, nawet nie wiem gdzie on jest silnik krokowy już padł , dlatego instalka jest teraz I gen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeusik Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 masz instalke II gen - padł ci silniczek krokowy i zrobila ci sie pierwszej? i chcesz zeby ci wszystko dzialalo? oj oj oj.... zadnego rozeznania w sprawie gazu... jezd lepiej zeby ci to wszystko reanimowali !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 filtra gazu nie wymieniałem, nawet nie wiem gdzie on jest silnik krokowy już padł , dlatego instalka jest teraz I gen. Oj oj nie dobrze :!: Radze ci wymienić filterek gazu to mały koszt :!: Ja w poprzednim nismo też tak miałem Najpierw wolne obroty znikły a potem całkiem zdechł :sad: Ale tak z ciekawości do filtra odkręciłem a on zatkany od syfu :wink: Po wymianie było git :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysno Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 zadnego rozeznania w sprawie gazu... jezd lepiej zeby ci to wszystko reanimowali !!!! w czym rzecz, faktycznie w sprawach gazu nie mam rozeznania. facet (gazownik) wywalił nie działający silnik krokowy, a w jego miejsce założył śróbke. a co powinien zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krawczynski Marcin Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 powinien ci ten " fachowiec " wstawić sprawny siliniczek krokowy a przy okazij wymienić filterek gazu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysno Opublikowano 3 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Dzisiaj za poradą dolegi "podkręciłem" wolne obroty śrubką na parowniku i wszystko jest ok. nie wiem tylko jaka była przyczyna - czy coś się zepsuło czy to tylko rozregulowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Niech wstawią nowy silnik krokowy, dobrze wyregulują i wtedy będzie grało. Na I gen. nigdy nie będzie dobrze, silnik zimny inne obroty, gorący inne i wogóle żadnej kontroli nad podawaniem gazu. Śruba to przeżytek i zażynanie silnika (np. za uboga mieszanka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sr20di Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 miałem podobne objawy wystarczyło odkręcenie śruby na wężu o 14 obrotu , a może mi wlaśnie padł silnik krokowy gdzie on powinien się znajdować w jednopunkcie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi