Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nie zapalił

Gość Mathias1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mathias1

No i nie zapalił. Parę dni działo się dziwnie: po zapaleniu chodził nierówno, po chwili na wolnych obrotach było ok., ale po ruszeniu szarpał i cholernie nierówno chodził. Po rozgrzaniu było już wszystko w porządku. A dzisiaj nieprzyjemnościunia: kręci jak wściekły i nie zapala. Albo brak paliwa (pompa? sterowanie sondą?) albo iskry (świece, przewody, cewka?). Silnik 1,6 na monowtrysku.

Jakieś pomysły?

P.S. Panowie ADM: wyszukiwarka chodzi inaczej!!

Gość Mathias1

No i zapalił. Przeciściłem styki rozdzielacza (niezły nagar) + WD 40 na styki przewodów i już! Jest tylko male ale: nadal ma kłopot ze zbieraniem się na wolnych obrotach (potrafi przyhamować) i spada mu moc po hamowaniu na skrzyżowaniu. Zmienię świece i zobaczę co będzie. Chyba, że to coś innego. W komplecie złomu, który dorzucił mi sprzedający znalazłem dwie stare sondy lambda. Ciekawe na cholerę?? Może już wymieniał kiedyś i założył byleco. Się okaże.

P.S. Nie jeżdżę na gazie. (no, może małe jasne w sklepiku 50m od domu)

Gość maciejka_sz

Gdyby sonda padla to raczej samochod palilby Ci jak smok wawelski... Przyczyn szukaj raczej w tym co napisalem wyzej. Moze tez byc cos zapchane, przytkane.. silniczek krokowy, przepustnica na wrtysku... trzeba szukac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...