Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Filtr powietrza i obudowa ---> stożek

Gość Mara

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnimi czasy duż czytałem o BLOSIE i szczerze powiem, że się napaliłem :D

Niestety nie znam się za bardzo na mechanice samochodowej, choć staram się ciągle uczyć:) Stąd moje pytanie. Mam zwykły filtr powietrza w takiej plastikowej obudowie, a chciałbym założyć najpierw stożek (coś na styl CAI) a później BLOSA. Niestety jak przeglądam fora i zdjęcia nigdzie nie widze już takiej obudowy filtra tylko zwykłą rurę założoną chyba bezpośrednio na przepustnicę (mam rację??). Może próbowałbym to jakoś zdjąć gdyby nie plątanina, wężyków, przewodów, a i po otwarciu obudowy filtra i wyjęciu go widzę tam jakieś dziwne ustrojstwa (chyba elektronika jakaś) co skutecznie zniechęca mnie do dalszej penetracji:(

Prosze aby ktoś wytłumaczył mi łopatologicznie jak do tego się zabrać... Acha i jeżeli wywale obudowę to co stanie się z podciśnieniem??

Z góry dziękuje za odpowiedź...

Pozdrawiam Marek

Witam

Ostatnimi czasy duż czytałem o BLOSIE i szczerze powiem, że się napaliłem :D

Niestety nie znam się za bardzo na mechanice samochodowej, choć staram się ciągle uczyć:) Stąd moje pytanie. Mam zwykły filtr powietrza w takiej plastikowej obudowie, a chciałbym założyć najpierw stożek (coś na styl CAI) a później BLOSA. Niestety jak przeglądam fora i zdjęcia nigdzie nie widze już takiej obudowy filtra tylko zwykłą rurę założoną chyba bezpośrednio na przepustnicę (mam rację??). Może próbowałbym to jakoś zdjąć gdyby nie plątanina, wężyków, przewodów, a i po otwarciu obudowy filtra i wyjęciu go widzę tam jakieś dziwne ustrojstwa (chyba elektronika jakaś) co skutecznie zniechęca mnie do dalszej penetracji:(

Prosze aby ktoś wytłumaczył mi łopatologicznie jak do tego się zabrać... Acha i jeżeli wywale obudowę to co stanie się z podciśnieniem??

Z góry dziękuje za odpowiedź...

Pozdrawiam Marek

Chyab powinna byc inna kolejnosc, najpierw blos a potem stozek :grin:

• 2 miesiące temu...
Gość KAMIL_01

Odnośnie filtra powietrza:

1. Co ile tysięcy kilometrów należy wymieniac wkład filtra powietrza??

2.Jakie są oznaki że należy wymienić wkład filtr powietrza?,auto np. się dławi,czy inne???

3.Zasyfiony wkład filtra powietzra możebyc przyczyną że auta maksymalna prędkość to 140-142km/h na LPG( na prostym odcinku drogi)??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...