Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dostęp do sterowania szyberdachem

Gość jarki

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że mój szyber nie działa przymierzam się do jego uruchomienia i najpierw chce sprawdzić sterowanie czy nie ma tam jakiś przerw i czy wogóle dochodzi tam napięcie. Ale nie chciałbym czegoś urwać czy połamać więc proszę o wskazówki jak to zdjąć:

sterowanie.jpg

Dla ułatwienia oznaczyłem prawdopodobne miejsca jakis zatrzasków/zaczepów literami

-------------------------

[ Dodano: Piąt 07 Kwi, 14 20:41 ]

Już wiem jak zdjąć ten panel - należy pociągnąc w dół od strony "D". Niestety nie dochodzi napiecie do kostki. Nie wiem co dalej bo bezpieczniki całe i chyba pojade do serwisu

Heh, z ciekawosci chialem sie ostatnio do tego ustrojstwa dobrac....i jest ciezko...

Jak tylko bede mial dluzsza chwile wolnego w weekend to cos jeszcze pokombinuje....jak cos sie uda to pstrykne Ci fotke :D

• 2 tygodnie później...

heh...

dziwne...

u mnie wyszło jak z masełka - poprostu złapałem pociągnąłem i wyjąłem... (zadnych zatrzasków nie stwierdziłem)

po włozeniu nie wypada więc jest ok :D

heh...

dziwne...

u mnie wyszło jak z masełka - poprostu złapałem pociągnąłem i wyjąłem... (zadnych zatrzasków nie stwierdziłem)

po włozeniu nie wypada więc jest ok :D

No dzis probowalem i idzie bardzo ciezko, wiec dalem spokoj zeby nie urwac czegos

• 2 tygodnie później...

juz wiem...

z jednej strony jest metalowa sprężyna (bok D lub B) i ją mussz yciągnąć w dół (tzn. cały ten bok) a druga strona wyjdzie sama - tylko z tych dwóch boków jest "zaczep"

:D

Boższeee, z czego jest ta sprężyna :shock: rzeczywiscie daje sie przesunąć całość w stronę D ale pociągnięcie w dół grozi chyba urwaniem palców. Mimo pełnego poświęcenia nie dałem rady, poprostu samymi palcami jest to wg mnie niemożliwe (przynajmniej u mnie). Jak próbowałem pomóc sobie śróbokrętem to uszkodziłem lekko podsufitkę bo mi się omsknął. Sczerze to już nie mam pomysłu jak się dobrac do tego ustrojstwa a lato się zbliża i chciałbym nacieszyć się szyberdachem :)

• 2 miesiące temu...

Tak już sprawny :grin: Okazało się że ciągnąłem w złą stronę :oops: Ale że sam nie mogłem dojść co jest z nim nie tak oddałem do serwisu. Nie wiem co było dokładnie bo jak odbierałem auto nie było juz gościa który go naprawiał. Z tego co wiem to silnik nie dostawał +12V. Kosztowało mnie to 50 zł. teraz już śmigam z otwartym :razz:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...