Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Jakie ALU do N15?

Guest Bartas
 Share

Recommended Posts

Guest Bartas

Witam wszystkich. Jakie alu najlepiej założyć do N15 1.4?Zastanawiałem się nad 15-195/55 lub 15-195/50. Które są odpowiedniejsze?A może ktoś ma inne propozycje.

Guest paweł ~~

15 a opony proponuję195/50 miałem takie i było dosyć miękko.większych felg nie polecam bo 1.4 bedzie się tylko na nich przemieszczał a nie jeździł :)

Guest Piotrek

Ja mam w swojej N15, felgi 15" oponki 195/50/15, tzn jeszcze mam ponieważ sprzedaje je na dzniach i zakładam najprawdopodobniej 17".

Piotrek

Guest paweł ~~
Ja mam w swojej N15, felgi 15" oponki 195/50/15, tzn jeszcze mam ponieważ sprzedaje je na dzniach i zakładam najprawdopodobniej 17".

Piotrek

ale ci spuchnie almerka moja się strasznie zamuliła na 17

Guest EnDrIu WAWA

Piotrek

hehe masochista :wink: raz brak przyspieszenia dwa kazdy dolek na naszych drogach bedziesz czul

Guest Piotrek

hmmmm, zobaczymy, zobaczymy.

Liczę sie z tym że osiagi pogorszą sie, będe wolniej jeżdził...

Po drugie, będe musiał jeździć ostrożniej co ma też swoje plusy :) .

Jeździłem na 17" ale większym samochodem, Renault Laguna 3.0 V6, Mercedes W211 E 320, i tam wogóle nie było czuć że są takie duze koła, ale auto dużooo wieksze no i moc w przypadku jednego i drugiego to ponad 200 koników.

Póki co felgi 17" już kupione, może uda mi się jeszcze kupić oponki to może jesze w tym sezonie pośmigam, jeśli nie to w przyszłym napewno.

Piotrek

elllo!

ja mam z briefie zapisane 195/55/15 i takie nie kłamią licznik przynajmniej! a ze na 17kach muli to prawda ale tez zalezy jaka szerokosc kapcia polecam 205!trzymajcie niech moc nissmo bedzie z nami

Guest Piotrek
jakie kupiłes, jaka nazwa i model

Kupiłem felgi firmy Zender, 17" szer. 7", ET 35.

Bardzooo mi się podobają, jak założyłem na samochód to wygląda za....e, szkoda tylko że nie mam opon i chyba nie dam rady kupić jeszcze w tym sezonie, ponieważ chcę kupić jakieś dobre oponki, rozmiar 205/40/17 albo 205/45/17.

Piotrek

• 8 months later...
Guest krrizz

chć dawno to było

jakie opony kupiłeś????????????

i jak się jeżdzi?????????

ja sobie kupiłem 16'' na 7.5 i nie wiem jakie opony założyć tak żeby było dobrze i tak żeby nie tłukło

Guest Piotrek

Hehe faktycznie dawno to było, ale w innych postach wspominałem o wrażeniach z jazdy wyglądu itd....

Oponki kupiłem w rozmiarze 205/40/17 zarówno przód jak i tył.

Przód to Dunlop SP Sport 9000, tył Michelin Pilot Sport.

Jedne i drugie polecam, teraz wiem co to znaczy dobra opona, a co za tym idzie przyczepność na mokrym, szybkie pokonywanie zakrętów itd.

Żałuję jednak teraz, że nie kupiłem 215 bo 205 skromnie :? wygląda na feldze 17" :) ....

P.S.

Wbrew opiniom,

- że się jeździć nie daje po naszych drogach,

- że samochód jest zamulony

- że wiecej pali itd

to wszystko jakby troche wyssane z palca......