Gość kozi6 Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 dzis stala sie rzecz najgorsza! moje autko (chodz chyba zaczne o nim mowic "bydle" :evil: ) zgaslo. kilka prob krecenia i nic objaw jakby -brak paliwa-choc to niemozliwe :sad: wiec na line i do domu :oops: (jaki wstyd) zagladam pod mache-na pierwszy rzut oka nic kable wisza , paliwo we wtryskach jest wiec cholera wie co , robie diagnostyke i wychodzi blad "36" co on oznacza?????? pomocy!!!! :sad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Nie chce Cie martwić ale ja też poszukuje kodów do diesla -bezskutecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 dzis stala sie rzecz najgorsza! moje autko (chodz chyba zaczne o nim mowic "bydle" :evil: ) zgaslo. kilka prob krecenia i nic objaw jakby -brak paliwa-choc to niemozliwe :sad: wiec na line i do domu :oops: (jaki wstyd) zagladam pod mache-na pierwszy rzut oka nic kable wisza , paliwo we wtryskach jest wiec cholera wie co , robie diagnostyke i wychodzi blad "36" co on oznacza?????? pomocy!!!! Prosze zmienić tytuł wiadomości na bardziej adekwatny do zawartości. Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gczar Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Nie wiem czy cos Ci to pomoze ale znalazlem, ze kod nr 36 ma znaczyc to: "36 P0402 EGR Backpressure Transducer " Nie jestem pewny czy dotyczy to Primer z silnikami TD ale zawsze mozesz poczytac http://enc.auto.vl.ru/3294/ Pozdrawiam, Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 To są kody do "benzyny" - w TD jest inaczej, np błąd który ja mam-34 oznacza czujnik spalania stukowego a czegoś takiego nie ma w dieslu, z innymi kodami może być podobnie :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gczar Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 To są kody do "benzyny" - w TD jest inaczej, np błąd który ja mam-34 oznacza czujnik spalania stukowego a czegoś takiego nie ma w dieslu, z innymi kodami może być podobnie :? Jest problem z kodami do TD, sam tez szukam kodu nr 18 i jak na razie bezskutecznie :sad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kozi6 Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 no i wiem co jest, kod usterki zostal wymrugany prawidlowo a 36 oznacza awarie zaworu odcinajacego paliwo w pompie. tego dowiedzialem sie w takim jednym warsztacie w lublinie, gosc byl calkiem ludzki i bez problemu sprawdzil i powiedzial mi co oznacza kod teraz tylko zostaje mi zajac sie tym zaworem a wlasciwie to napieciem do niego dochodzacym bo w tym tkwi caly problem zamiast 12V jest 6V przy podpieciu na krotko do akumulatora tego zaworu samochod odpala wiec podejzewam jakis przekaznik lub zasniedziale styki a zawor jest w porzadku, po co wydawac 65 zl . pole do popisu ma teraz brat elektronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 no i wiem co jest, kod usterki zostal wymrugany prawidlowo a 36 oznacza awarie zaworu odcinajacego paliwo w pompie. tego dowiedzialem sie w takim jednym warsztacie w lublinie, gosc byl calkiem ludzki i bez problemu sprawdzil i powiedzial mi co oznacza kod To może uda Ci się dostać od niego opis pozostałych kodów usterek w TD? Powodzenia z podnoszeniem napięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.