Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Zgasł i wyświetla błąd 36 - 2.0TD

Guest kozi6

Recommended Posts

Guest kozi6

dzis stala sie rzecz najgorsza! moje autko (chodz chyba zaczne o nim mowic "bydle" :evil: ) zgaslo. kilka prob krecenia i nic objaw jakby -brak paliwa-choc to niemozliwe :sad: wiec na line i do domu :oops: (jaki wstyd) zagladam pod mache-na pierwszy rzut oka nic kable wisza , paliwo we wtryskach jest wiec cholera wie co , robie diagnostyke i wychodzi blad "36" co on oznacza?????? pomocy!!!! :sad:

dzis stala sie rzecz najgorsza! moje autko (chodz chyba zaczne o nim mowic "bydle" :evil: ) zgaslo. kilka prob krecenia i nic objaw jakby -brak paliwa-choc to niemozliwe :sad: wiec na line i do domu :oops: (jaki wstyd) zagladam pod mache-na pierwszy rzut oka nic kable wisza , paliwo we wtryskach jest wiec cholera wie co , robie diagnostyke i wychodzi blad "36" co on oznacza?????? pomocy!!!!

Prosze zmienić tytuł wiadomości na bardziej adekwatny do zawartości.

Sławek

Guest gczar

Nie wiem czy cos Ci to pomoze ale znalazlem, ze kod nr 36 ma znaczyc to:

"36 P0402 EGR Backpressure Transducer "

Nie jestem pewny czy dotyczy to Primer z silnikami TD ale zawsze mozesz poczytac

http://enc.auto.vl.ru/3294/

Pozdrawiam,

Grzesiek

Guest Andrzej

To są kody do "benzyny" - w TD jest inaczej, np błąd który ja mam-34 oznacza czujnik spalania stukowego a czegoś takiego nie ma w dieslu, z innymi kodami może być podobnie :?

Guest gczar
To są kody do "benzyny" - w TD jest inaczej, np błąd który ja mam-34 oznacza czujnik spalania stukowego a czegoś takiego nie ma w dieslu, z innymi kodami może być podobnie :?

Jest problem z kodami do TD, sam tez szukam kodu nr 18 i jak na razie bezskutecznie :sad:

Guest kozi6

no i wiem co jest, kod usterki zostal wymrugany prawidlowo a 36 oznacza awarie zaworu odcinajacego paliwo w pompie. tego dowiedzialem sie w takim jednym warsztacie w lublinie, gosc byl calkiem ludzki i bez problemu sprawdzil i powiedzial mi co oznacza kod :) teraz tylko zostaje mi zajac sie tym zaworem a wlasciwie to napieciem do niego dochodzacym bo w tym tkwi caly problem

zamiast 12V jest 6V przy podpieciu na krotko do akumulatora tego zaworu samochod odpala wiec podejzewam jakis przekaznik lub zasniedziale styki a zawor jest w porzadku, po co wydawac 65 zl . pole do popisu ma teraz brat elektronik :)

Guest pawel_s
no i wiem co jest, kod usterki zostal wymrugany prawidlowo a 36 oznacza awarie zaworu odcinajacego paliwo w pompie. tego dowiedzialem sie w takim jednym warsztacie w lublinie, gosc byl calkiem ludzki i bez problemu sprawdzil i powiedzial mi co oznacza kod :)

To może uda Ci się dostać od niego opis pozostałych kodów usterek w TD? Powodzenia z podnoszeniem napięcia :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...