Gość accerone Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Możliwe że na szybsze grzanie się silnika ma wpływ fakt że mam miskę olejową zapaćkaną trzema warstwami jakiejś gumy (pociła się i kapał olej, a nie mogłem trafić nowej wiec mechanior coś takiego na szybko wymyślił - 3 lata juz tak jeżdzę). Teraz juz mam nową michę obok biurka, po sylwestrze wymienię i zobaczę czy się będzie wolniej grzał, jak tak - to pojade do tego mechanika i powiem mu żeby mi tak upackał nową miskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Teraz juz mam nową michę obok biurka, po sylwestrze wymienię i zobaczę czy się będzie wolniej grzał, jak tak - to pojade do tego mechanika i powiem mu żeby mi tak upackał nową miskę W zimę taka "izolacja" to pewnie się przydaje, ale moim zdaniem na Twoim miejscu jednak bym z niej zrezygnował. Większość czasu w tym kraju jest ciepło, a jeżeli ta guma izoluje ciepło, to w lato lepiej jest jej na misce olejowej nie mieć Zawsze bez tej gumy będzie dodatkowo olej oddawał ciepło do otoczenia, a to ważne akurat np. przy jeździe w korkach latem:) Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość accerone Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 jak pisalem juz 3 lata tak jezdze i nie odnotowalem jakiegos dyskomfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elgreen Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 8,6l/100km czesto dlugie grzanie silnika by ogrzac i odparowac szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi