Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Co zjada moc w Almerze?

Gość kmich76

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kmich76

Znanym jest fakt, że N16 jest "przyciężkawa" i 1.5 ciężko pracuje na jakiekolwiek przyspieszenie. Tym niemniej zastanawiam się, dlaczego P12 z takim samym silnikiem (QG18), ma .....lepsze parametry :shock: Na papierze oczywiście, ale podają że zarówno V max jest większe (o 2 km/h), jak i spalanie mniejsze o 0,1 l. O co tu chodzi :roll: :?:

Może aerodynamika ;)

Albo inne przyrządy pomiarowe, bo takie rożnice to rzeczywiście tylko na papierze.

Swoja drogą, jak by tak N16 ważyła z 1100kg to by się o wiele przyjemniej śmigało.

Ale za to jest bezpieczniejsza...przynajmniej ja tak to sobie tłumaczę. :wink:

Ale za to jest bezpieczniejsza...przynajmniej ja tak to sobie tłumaczę. :wink:

Jest bezpieczna. Widziłem, almę która wpadła w poślizg walneła w kilka aut i generalnie była całkowicie rozbita tak jak inne auta, Alsolutnie nikomu w almie się nic nie stało. Po za tym już waliłem almą w 206 i byłem zszokowany. Poleciały mi chyba podłużnice, maska, chłodnica, maska i zderzak. Swiatła NIE były uszkodzone. 206 posiągnąłem do tylnej osi a na doadatek to było kombi. Rozwalony dach podłoga nadkola i kilka innych. Także jest czym walić :) Co ciekawe absolutnie wymieniają wszystkie elementy na nówki, nic nie klepią i tyle.

P.S.

n15 ma bodajże 0,5 gwiazdki w testach więc lepiej tym nie walić.

P.S.

n15 ma bodajże 0' date='5 gwiazdki w testach więc lepiej tym nie walić.[/quote']

JA proponuję wogóle nie walić... można zabić nie tylko siebie... głupota do kwadratu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...