Guest maaciek Posted March 8, 2006 Share Posted March 8, 2006 Niestety pękło mi szkło reflektora, czy można wymienić samo szkło i jak to zrobić? Na allegro są tanie oryginały z urwanymi zaczepami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipfm Posted March 8, 2006 Share Posted March 8, 2006 Niestety pękło mi szkło reflektora, czy można wymienić samo szkło i jak to zrobić? Na allegro są tanie oryginały z urwanymi zaczepami. Można chociaż to robota dla raczej dla pasjonata w warsztatach itp raczej tego nie zrobia. Trzeba rozpiac zapinki metalowe a potem wykleic szklo z plastiku. Trzyma sie to na takim specyficznym kleju-gumie, ktory mieknie w wysokiej temperaturze. Niektorzy zalecaja wlozenie lampki na "trzy zdrowaśki" do piekarnika :twisted: inni prace z opalarka do farb. Tak czy inaczej istnieje ryzyko ze szklo peknie, ale jak mawiaja NO RISK NO FUN :mrgreen: Chociaz w Twojej sytuacji mozna zrobic wersje "demolka" bo w sumie nie musisz sie przejmowac o zbite szklo w jednej lampie i polamany tyl w drugiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maaciek Posted March 8, 2006 Share Posted March 8, 2006 Dzięki, podoba mi się zwłaszcza sposób "demolka" :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.