Gość grzesrock Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Witajcie te zielone bezpieczniki co są pod masa i pisze na nich FL30A co to za typ bezpiecznika ???? [ Dodano: Sob 14 Lip, 2007 11:24 ] Wiem że maało kto tu zagląda bo wakacje itp. ale bez bezpiczników niepojezdze także jak ktoś wie proszę napiszcie mi co to za rodzaj bezpieczników i czy można je nabyć jeszcze... z góry dzieki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 15. WIPER WASHER- wycieraczki niedawno mi padł ten bezpiecznik i przestało działać ogrzewanie tylnej szyby i lusterekWiem że maało kto tu zagląda bo wakacje itp. ale bez bezpiczników niepojezdze także jak ktoś wie proszę napiszcie mi co to za rodzaj bezpieczników i czy można je nabyć jeszcze... z góry dzieki.... Jak jeszcze szukasz to ja mam na zbyciu 5szt co do ceny to możemy się dogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 A gdzie w tym wszystkim jest bezpiecznik od światła wstecznego? U mnie nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Ok pokażesz mi na zlocie gdzie tego szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albert82 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Czy ktoś już wie który bezpiecznik jest odpowiedzialny za działanie zapalniczki, a nie za jej oświetlanie? Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość makalele Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Witam, u mnie w N14 na gaźniku jest troche inny spis bezpieczników w kabinie, mam coś takiego jak Fuel Pump cos tam..., no i jest taka sprawa że kupiłem automatyczny wyłącznik pompy jak przęłącza na gaz który podpina sie do bezpiecznika pompy paliwa, ale teraz pytanie bo podczas pracy na benzynie po wyciągnięciu tego bezpiecznika silnik dalej pracuje, i to nie chwile na tym co w gaźniku tylko troche jedziłem i nic! czy to nie ten bezpiecznik? zuwazyłem w tym poście ze pod maską też jest coś od pompy paliwa, to poco jest też w kabinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 wydaje mi cię ,że oznaczenie CIG LIGHT odnosi się do cigarette lighter - czyli zapalniczka, poza tym pamiętam ,że jest 1 obwód do podświetlania panelu nawiewów ,zapalniczki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych67 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 No a ja mam problem z żarówką schowka na przeciw pasażera. Żarówka dobra a nie świeci. Kto mi pomoże? Czy jest od tego bezpiecznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarosław Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 U mnie zapalniczka też nie działa;chyba nie tylko u mnie.A bezpieczniki ok. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych67 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zapalniczka działa tylko na zapłonie a schowek powinien działać przy zapalonych światłach. To jest niezależne od zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 przy zapalonych światłach rozumiem że nie chodzi Ci o światła w kabinie Sprawdź przycisk który zapala światełko może zaśniedziały styki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych67 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Nie mogę znaleźć włącznika. Dziwna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Nie mogę znaleźć włącznika. Dziwna sprawa... na 90% jest w zamku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarosław Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zapalniczka działa tylko na zapłonie a schowek powinien działać przy zapalonych światłach. To jest niezależne od zapłonu. To akurat wiem ale i tak prąd nie dochodzi.Będzie cieplej to pogrzebię;jak nie to elektryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych67 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Nie ma żadnego włącznika. Przewody chyba w wolnej chwili podłączę gdzieś pod śmietnik i będzie ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vilix Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Na zdjęciu brakuje przekaznika tylnej wycieraczki!? jak to :?: czy mechanizm może pracować bez tego przekaznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mar115i Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Przy zmianie radia spowodowalem zwarcie.Nic takiego,wymienilem bezpiecznik i juz powinno byc oki.I z radiem jest lecz zegar na desce po wyjeciu kluczyka ze stacyjni nie ma podtrzymania i po ponownym przekreceniu kluczyka zegar jest wyzerowany .To tak jak by calkowicie byl odlaczany prad.tego nie bylo wczesniej.moze wiecm jest gdzies jeszcze jakis bezpiecznik o ktorym nie wiem a sprawdzile te wkabinie i w komorze silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Te oznaczenia co sa na obudowach skrzynek bezpiecznikow, okreslaja najwazniejsze urzadzenie za ktore odpowiada dany bezpiecznik, poprostu nie ma miejsca zeby opisac za co on jeszcze odpowiada. Jest to opisane w service manual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pat Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Witam, Taka dziwna sprawa - do wczoraj miałem problem ze światłami - nie działały: oba przeciwmgielne przednie i oba postojowe przednie, lewe tylne postojowe i oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Radziłem sobie z tym w ten sposób, że traktowałem z liścia deskę rozdzielczą w rejonie bezpieczników, lub otwierałem klapkę i poruszałem przekaźnikami. Światła się włączały. W sumie dziwne, z Waszych opisów nic nie wskazuje, jakoby miał tam być jakiś przekaźnik odpowiadający za światła. Od dziś problem się powiększył, gdyż na liścia i targanie przekaźnikami światła już nie reagują. Jeżdżę zatem ze światłami mijania z przodu i jednym postojowym z tyłu. Ktoś coś z Was może w tym temacie podpowiedzieć? Z góry dzięki za wszelkie info. Podrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raflo Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 witam. wie ktoś może gdzie można dostać te zielone bezpieczniki o oznaczeniu FL 30A ??? http://free.of.pl/j/jarki/Obraz/bezpieczniki_m2.jpg od 4 dni przepaliły mi sie 3 takie odpowiedzialne za elektryczne szyby... nic nie było grzebane w samochodzie po prostu tak nagle zaczeły sie przepalac;/ orientuje się ktoś gdzie moge kupic takie cudo i co może być przyczyną ich przepalania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PhantomLord Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 W odpowiedzi dla Pat: Miałem dokładnie to samo: przednie pozycje nie działały, tylna lewa albo prawa i do tego gasło mi podświetlenie deski rozdzielczej, jak się piep... w okolicę bezpieczników albo czasem na wybojach to działało, ale ogólnie następnego dnia przyjrzałem się bezpiecznikom w kabinie samochodu i okazało się, że jeden z nich mimo iż jest cały to miał nóżki zjarane, a i gniazdo tego bezpiecznika było podtopione. Nie jestem teraz pewien który to był bezpiecznik, ale wyjmuj po kolei i przyglądaj się gniazdom z latarką, może znajdziesz. Jak nie to daj zna na PW to sprawdzę u siebie które to gniazdo było - u mnie wystarczyło tylko płaskim śrubokrętem przeczyścić styki i włożyć nowy bezpiecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marecki_1966 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 nic nie było grzebane w samochodzie po prostu tak nagle zaczeły sie przepalac Tak sobie to się raczej nie pali, sprawdź lepiej kable, czy jakiś się nie przetarł i ewentualnie kostki - może coś się wysunęło i "masuje". Jak się spali jeden bezpiecznik, to może być "tak sobie", ale jak już leci drugi, to trzeba prześledzić instalację, bo inaczej nie nastarczysz bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dexiak01 Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Witam! Mam problem tego typu ze podczas jazdy wylaczylo mi sie zasilanie w nissan sunny 1,4 KAT i samochod zgasł.Po calej tej sytuacji jak przekrecam kluczyk to nic sie nie dzieje nie zapalaja sie nawet kontrolki nie ma pradu...ale swiatla swieca radiio gra i dziala centralny zamek(alarmu nie ma zamontoewanego)moze ktos wie co moze byc przyczyna i gdzie jej szukac???prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marecki_1966 Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Sprawdź te "duże" bezpieczniki w skrzynce koło akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beetlejuice Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Witam! Może ktoś z was wie gdzie jest przekaźnik pompy paliwowej w Primerze P10??? Za co jest odpowiedzialny przekaźnik który znajduje się w przedziale pasażerskim za bezpiecznikami (P10), wygląda on mniej więcej tak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi