Gość Sados_22 Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 (edytowane) Witam jestem nowy na tym Forum i chciałem się o coś zapytać . Mianowicie mam podobny problem co dexiak01 . Pewnego dnia jadąc do domu, nagle na światłach zgasną mi samochód wszystko mi się wyłączyło nie było żadnych kontrolek zegary zniknęły i samochód nie chciał zapalić,światła działały ale nie byłą prądu w innych częściach samochodu . Czy wie ktoś może od czego tak się zrobiło ?? Edytowane 9 Lipca 2011 przez Sados_22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 sprawdź bezpieczniki i stacyjkę czy wszystko łączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sados_22 Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 No ok tylko który bezpiecznik ?? Bo nie za bardzo się łapie w tym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andboga Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Witam.W moim n13 1,4lx nie świeci tylne światło przeciwmgielne.Kontrolka po włączeniu na desce nie podświetla się.Z opisu bezpieczników w moim samochodzie ,bezpiecznik taki nie jest wyszczególniony.Czy ktoś miał taki problem ,który bezpiecznik jest odpowiedzialny za to światło.Bardzo proszę o pomoc. Witam ponownie.Jeszcze raz ponawiam prośbę o pomoc . Dla potomnych.Odpowiedzialny za światło przeciwmgielne tylne , podświetlenie kontrolki światła przeciwmgielnego na konsoli , zasilanie zegara w kabinie samochodu oraz oświetlenie wewnątrz kabiny jest bezpiecznik pod nazwą ROOM LAMP ,10A,trzeci od prawej w dolnym rzędzie w skrzynce bezpieczników w kabinie samochodu.Pozdrawiam wszystkich i dzięki za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonito75 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 WITAM Stałem się posiadaczem nissana primerki mam taki problem bezpiecznik tylnej wycieraczki i lusterek jest dobry wszystko działa oprócz wycieraczki i lusterek to model p11 po lifcie nie wiem co może być przyczynom pomoże może ktoś bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pavli Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Pytanko bezpiecznik od rozrusznika też mozna znaleźć no nie ? Pytanko bezpiecznik od rozrusznika też mozna znaleźć no nie ? czy nie zabardzo bo mam taki sam problem jak i poprzednik w innym temacie przekrecam świece mi grzeje przekręcam i jest cyk cyk i tu słysze od znajomych ruzne wersje a że to bendix a że to szczotki, akumulator, alternator i ostatnia wersja że może bezpiecznik Jakie ma Oznaczenie bezpiecznik od Rozrusznika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siergiej142 Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Pytanko bezpiecznik od rozrusznika też mozna znaleźć no nie ? Jakie ma Oznaczenie bezpiecznik od Rozrusznika ? DSC_0246.JPG DSC_0248.JPG DSC_0249.JPG wątpie żeby to był bezpiecznik, nawet nie wiem czy wogóle taki sie znajduje. warto cewke sprawdzic. Kolega miał nie dawno podobnie, raz krecił a raz nic. okazało się że cewka do wymiany. przy wykręconym rozruszniku warto wymienic tuleje, mały koszt a będzie pewność że będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpaweł Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 A do nissana 94 rok 2.0 D kombi Ktoś ma i czy bezpieczniki od świateł są tylko pod kierownicą po lewej czy jeszcze gdzię w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszt_83 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgodnie z obietnica zapodaje zdjęcie ze skrzynki z bezpiecznikami w kabinie i opisem na klapce je przykrywajacej. Niektóre są dla mnie zrozumiałe ale do wielu mam wątpliwości lub wogole nie wiem od czego to więc prosze o pomoc. W więc w kolejności od góry: 1. TAIL LAMP (LH)- tylne lewe światło postojowe 2. TAIL LAMP (RH)- tylne prawe światło postojowe 3. AIR BAG- poduszka powietrzna 4. ENG CONTROL- tzw. check engine? 5. FR FOG LAMP- przednie światła przeciwmgielne 6. TAIL LAMP- tylne światła? 7. AIR CON- klimatyzacja 8. ROOM LAMP- oświetlenie kabiny (górne) 9. ELEKTRONICS (- elektronika działająca na akumulatorze (ładowania aku) 10. STOP LAMP- światła STOP 11. HAZARD LAMP- światła awaryjne 12. BLOWER MOTOR- silnik dmuchawy 13. ST. SIGNAL- ? 14. AUDIO- radio 15. WIPER WASHER- wycieraczki (lub ogrzewanie tylnej szyby i lusterek?) 16. R/C MIRROR- sterowanie elektrycznych lusterek 17. CIG LIGHT- podświetlenie popielniczki 18. REAR DEFOG- ogrzewanie tylnej szyby 19. ELEKTRONICS (IG)- elektronika zapłonu 20. TURN SIGNAL- kierunkowskazy 21. METER- ? A teraz bezpieczniki pod maską: 1. RR FOG LAMP- tylne światła przeciwmgielne? 2. DRIVING LAMP- światła drogowe? 3. AUTO CHOKE FUEL PUMP- pompa paliwa/rezerwa? 4. RR FOG LAMP- znowu jakieś przeciwgielne 5. INHIBIT- coś z hamulcami? ABS? 6. AIR CON- klimatyzacja 7. RR WIPER- tylna wycieraczka? 1. DIESEL- puste bo silnik benzyna 2. H/LAMP WIPER- wycieraczki reflektorów? 3. GLOW- podgrzewanie świec żarowych? 4. ENGINE CONT- check engine? 5. IGN SW- ? 6. POWER WINDOW- elektryczne szyby (może szyberdach też)? 7. ABS MTR- czujnik ABS? 8. RAD FAN- wentylator czego? 9. H/LAMP RH- prawa lampa...? 10. H/LAMP LH- lewa lampa...? 11. HORN- klakson 12. ABS SOL- ...ABS? 13. PTC HEATER- ogrzewanie Uff, wiecej bezpieczników nie znalazłem i chyba więcej nie ma Tyle potrafię rozszyfrować, chociarz nie jestem pewny wszystkiego (stąd te znaki zapytania). Powiedzcie mi tylko po co jest włożony bezpiecznik od klimatyzacji skoro takowej nie posiadam a co z pustymi miejscami na zdjęciu. No i ktory odpowiada za szyberdach Wczoraj wyjąłem wszystkie w kabinie i sprawdzilem - żaden nie jest przepalony. a co oznacza REFER? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi