KURCZAK Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Mam instalacje Lovato IIgen gdzie jest ukryty filtr gazu :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Przy reduktorze, idzie do niego metalowa rurka i wychodzi z niego taka sama. Ale po co pytasz, chcesz wymieniać samemu :?: Przecież po wymianie filtra i tak powinno się poregulować, a za to w sumie to więcej z filtrem jak 20 zeta nie powinni Cie skroić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Deeno Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 20 to chyba sam filtr kosztuje a za regulacje drugie tyle albo ze 30 Ale ja osobiscie tez sam nie wymieniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURCZAK Opublikowano 11 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 z czystej ciekawości pytam A co ile powinno sie wymieniac taki filtr bo ja po ostatniej regulacji zrobiłem jakies 3-4 tyś i wszystko było ok do wczoraj za tankowałem gaz na Shellu i strasznie zaczeły mi spadac obroty czasami praktycznie do zera i wtedy strzela mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Deeno Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Ja wymieniam jak mi sie przypomni ale o ile pamietam to chyba co ok 30 tys. Ale mozna i czesciej bo sporo jednak tego syfu sie tam zbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 20 to chyba sam filtr kosztujea za regulacje drugie tyle albo ze 30 Ale ja osobiscie tez sam nie wymieniam Skąd wziąłeś te ceny pewnie od gaziarzy Za filterek płace w sklepie bądź na stacji paliw 6-8zł obojętnie lowato czy brc :!: A gaziarze faktycznie śpiewają 20zł za filtr zdziercy :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Deeno Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Skąd wziąłeś te ceny pewnie od gaziarzy Zgadles Sherlocku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 U gazowcow za filtr i regulacje zaplacisz okolo 30 zeta.Nie baw sie w to samemu. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 U gazowcow za filtr i regulacje zaplacisz okolo 30 zeta.Nie baw sie w to samemu. :grin: Ach!!! chciałbym tyle zapłacić :!: U mnie w SIEWIERZU sama regulacja 70zł :shock: ZDZIERCY :!: :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goago Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 U gazowcow za filtr i regulacje zaplacisz okolo 30 zeta.Nie baw sie w to samemu. :grin: dlaczego ma się nie bawić skoro filtr kosztuje 5-7zl i 10min. roboty???? zostanie mu przynajmniej na 9 browców :idea: 8) ps. u mnie sama wymiana filtra kosztuje 30zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel-k Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 a gdzie można kupić filtry do gazowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goago Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 a gdzie można kupić filtry do gazowni? u gazownikow i prawie kazdej stacji gazowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 a gdzie można kupić filtry do gazowni? u gazownikow i prawie kazdej stacji gazowej również w sklepach motoryzacyknych, ale trzeba zwrócić uwagę na pewien szczegół. Jedne filtry są klejone a drugie te przeważnie dostępne u gaziarzy jakoś lepiej zrobione (nie pamiętam jak sie to nazywało :mrgreen: ). W każdym razie te klejone są słabsze, mogą się po prostu rozkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Po co od razu wymieniać ? Przecież filtr gazu daje się ładnie wyczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 da się , można samemu.. no to napiszcie co i jak. Jestem zdania, że po kiego zapierniczac i płacic 30 pln skoro mozna sobie wymienic samemu za owe 5 złoty, tym bardziej, że gaz w naszym aucie był regulowany przy wymianie filtra, wiec jest ustawiony pod nowy filtr. Lepiej więc zmieniać samemu ten filtr kilka razy czesciej samemu. Napiszcie jak, ja jeszcze tego nie robiłem a wiem, że trzeba zawór zakrecic przy butli. Z drugiej strony jak ktoś się nie czuje na siłach niech się nie dotyka, bo sobie odmrozi łape i bedzie się musiał ...... lewą ręką......;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeso Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Ja wymieniam jak mi sie przypomni ale o ile pamietam to chyba co ok 30 tys Wymiana filtra gazu i regulacja instalacji powinna być wykonywana co 10 kkm. Przynajmniej tak mam napisane w książce gwarancyjnej od mojej instalacji (Bigas), i tak robię. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi