KURCZAK Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 Mam instalacje Lovato IIgen gdzie jest ukryty filtr gazu :?: :?: :?: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarkk Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 Przy reduktorze, idzie do niego metalowa rurka i wychodzi z niego taka sama. Ale po co pytasz, chcesz wymieniać samemu :?: Przecież po wymianie filtra i tak powinno się poregulować, a za to w sumie to więcej z filtrem jak 20 zeta nie powinni Cie skroić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deeno Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 20 to chyba sam filtr kosztuje a za regulacje drugie tyle albo ze 30 Ale ja osobiscie tez sam nie wymieniam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KURCZAK Posted March 11, 2006 Author Share Posted March 11, 2006 z czystej ciekawości pytam A co ile powinno sie wymieniac taki filtr bo ja po ostatniej regulacji zrobiłem jakies 3-4 tyś i wszystko było ok do wczoraj za tankowałem gaz na Shellu i strasznie zaczeły mi spadac obroty czasami praktycznie do zera i wtedy strzela mi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deeno Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 Ja wymieniam jak mi sie przypomni ale o ile pamietam to chyba co ok 30 tys. Ale mozna i czesciej bo sporo jednak tego syfu sie tam zbiera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 20 to chyba sam filtr kosztujea za regulacje drugie tyle albo ze 30 Ale ja osobiscie tez sam nie wymieniam Skąd wziąłeś te ceny pewnie od gaziarzy Za filterek płace w sklepie bądź na stacji paliw 6-8zł obojętnie lowato czy brc :!: A gaziarze faktycznie śpiewają 20zł za filtr zdziercy :!: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deeno Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 Skąd wziąłeś te ceny pewnie od gaziarzy Zgadles Sherlocku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomek Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 U gazowcow za filtr i regulacje zaplacisz okolo 30 zeta.Nie baw sie w to samemu. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 U gazowcow za filtr i regulacje zaplacisz okolo 30 zeta.Nie baw sie w to samemu. :grin: Ach!!! chciałbym tyle zapłacić :!: U mnie w SIEWIERZU sama regulacja 70zł :shock: ZDZIERCY :!: :!: :!: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goago Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 U gazowcow za filtr i regulacje zaplacisz okolo 30 zeta.Nie baw sie w to samemu. :grin: dlaczego ma się nie bawić skoro filtr kosztuje 5-7zl i 10min. roboty???? zostanie mu przynajmniej na 9 browców :idea: 8) ps. u mnie sama wymiana filtra kosztuje 30zl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawel-k Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 a gdzie można kupić filtry do gazowni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goago Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 a gdzie można kupić filtry do gazowni? u gazownikow i prawie kazdej stacji gazowej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarkk Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 a gdzie można kupić filtry do gazowni? u gazownikow i prawie kazdej stacji gazowej również w sklepach motoryzacyknych, ale trzeba zwrócić uwagę na pewien szczegół. Jedne filtry są klejone a drugie te przeważnie dostępne u gaziarzy jakoś lepiej zrobione (nie pamiętam jak sie to nazywało :mrgreen: ). W każdym razie te klejone są słabsze, mogą się po prostu rozkleić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maniek-ol Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 Po co od razu wymieniać ? Przecież filtr gazu daje się ładnie wyczyścić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaras Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 da się , można samemu.. no to napiszcie co i jak. Jestem zdania, że po kiego zapierniczac i płacic 30 pln skoro mozna sobie wymienic samemu za owe 5 złoty, tym bardziej, że gaz w naszym aucie był regulowany przy wymianie filtra, wiec jest ustawiony pod nowy filtr. Lepiej więc zmieniać samemu ten filtr kilka razy czesciej samemu. Napiszcie jak, ja jeszcze tego nie robiłem a wiem, że trzeba zawór zakrecic przy butli. Z drugiej strony jak ktoś się nie czuje na siłach niech się nie dotyka, bo sobie odmrozi łape i bedzie się musiał ...... lewą ręką......;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Czeso Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 Ja wymieniam jak mi sie przypomni ale o ile pamietam to chyba co ok 30 tys Wymiana filtra gazu i regulacja instalacji powinna być wykonywana co 10 kkm. Przynajmniej tak mam napisane w książce gwarancyjnej od mojej instalacji (Bigas), i tak robię. Pozdro! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts