crensch Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 otrzymalem pismo z centrali nissana w ktorym jest napisane: "Należący do ... samochód Nissan Pathfinder o numerze id: ... Nasze stale prowadzone badania jakości wykazały pewien problem związany z kolumnami kierowniczymi samochodów Nissan Navara (D40). Należący do Pani/Pana Nissan Navara znalazł się w grupie samochodów potencjalnie zagrożonych tą usterką. Jest możliwe, że w wyniku nieprawidłowego montaży dolnego przegubu kolumny kierowniczej, przegub ten odłączy się. W następstwie tego może nastąpić utrata kontroli nad układem kierowniczym. W ZWIAZKU Z PONIZSZYM PROSIMY KONIECZNIE I BEZZWLOCZNIE SKONTKTOWAC SIĘ Z DEALEREM NISSANA..” Itd.. Informuja jeszcze ze naprawa zostanie wykonana bezpłatnie (sic!) Bardzo miło q ze zostałem poinformowany. Szkoda tylko ze podczas moich kontaktow z warszawskimi dealerami i poszukiwaniem czescie do navary wyraznie mowilem ze taki posiadam a zadnej info od praconikow nie dostalem. W sumie szkoda..jak sobie pomysle o tych 160km/h i wypinającym się przegubie….zreszta efekt penie bylby identyczny kiedy zdarzylo by się to przy prędkości 60-70… Hehe na gratisy tez pewnie nie ma co liczyc… szkoda tez ze na stronie polskiej nissana tez zadnej informacji nie ma ... a list ma date 8 marca a przyszedl dopiero wczoraj...jajcarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Powiem krótko. To się nadaje do gazety. Gdyby niedaj Bóg wydarzył się wypadek, a list dotarł następnego dnia, pewnie kogoś z Nissan Polska wpasowaliby w pasiaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stAWek Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Dodam tylko <<<<<Polska rzeczywistość>>>>>>>> i życze działających poduszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 29 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 no dobrze ze informuja ale niepasuje mi to ze nikt o tym nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skuterek Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Ja już dostałem pismo i w moim nie było usterki. Podobno to tylko 2% pojazdów maja taką usterkę. Ale i tak teraz się trochę boję pędzić powyżej 140km/h. A jak się coś urwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Ja już dostałem pismo i w moim nie było usterki. Podobno to tylko 2% pojazdów maja taką usterkę. Ale i tak teraz się trochę boję pędzić powyżej 140km/h. A jak się coś urwie? no tez mam teraz stresa..pozatym jade jeszcze raz bo w ksiazeczce nie ma sladu po tym ze sprawdzili i ze nie ma usterki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skuterek Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 To prawda nic nie wbili że sprawdzili. Mam tylko fa vat za wymianę oleju, ale nie ma śladu w dokumentacji że sprawdzili kolumnę kierowniczą, lepiej mniec to na piśmie. Żona dostanie większe odszkodowanie jakby co--hihihii??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 dostalem 2 list z nissana tym razem tylni most ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Możemy śledzić na brytyjskiej stronie wezwania serwisowe: http://www.vosa.gov.uk/vosa/apps/recalls/default.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dlmtb Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 dostalem 2 list z nissana tym razem tylni most ( A może tak q...a mać zamiast tych kolejnych listów wysłali by pismo żeby przyjechać do serwisu zostawić ten złom i odebrać pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Ja jakoś nie czuję żebym jeździł złomem. :kosci: :027: Bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kj23 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Też dostałem takie pismo (dawno temu) byłem w serwisie - wytłumaczono mi że mogło dość do usterki tylko w terenie podczas dużego wykrzyżu więc na trasie spoko nic się nie może wydarzyć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 A co z tym mostem, łamał się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazii666 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Panowie z tą kolumną jest taki problem że nie zachodzi w wyznaczone miejsce na przekładnie kierowniczą brakuje chyba jakieś 2 cm i cała ta kanpania polega na odkręceni śróby zabespieczającej i wciśnięciu w wyznaczone miejsce elemętu trzymającego i skręceniu od cała filozofia i nie ma co panikować że kolumna sie rozepnie bo skęcona jest tylko szybciej złużyć sie może przez złe zrozłożenie siły docisku przynajmniej tak mi kierownik serwisu tłumaczył i na piśmie kampanijnym (serwisowym) tak pisało Przypominam że w Polsce jeździmy do max do 120 i to żadko bo autostad nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezusik Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 ggrrrr ja 120 to .przecinam wzniesienia..hahaha pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi