Gość Mariu Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów. Posiadam Nissana Micrę 1.0 16V Z 1999R. Muszę wymienić stacyjkę z immobilajserem i proszę Was o manuala dotyczącego tej czynności. Dodam, że w książce WKŁ dotyczącej naprawy Nissana Micry od 1993r nie ma żadnej wzmianki o sposobie wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów.Posiadam Nissana Micrę 1.0 16V Z 1999R. Muszę wymienić stacyjkę z immobilajserem i proszę Was o manuala dotyczącego tej czynności. Dodam, że w książce WKŁ dotyczącej naprawy Nissana Micry od 1993r nie ma żadnej wzmianki o sposobie wymiany. W ksiazce tego nie wyczytasz bo ona bazuje na modelu bez immo. Mechanicznie zapewne to bulka z maslem, powstaje jeszcze pytanie czy to bedzie dzialac :mrgreen: czy przypadkiem nie trzeba bedzie tego jakos albo oprogramowac, albo co gorsza, zmienic cale ECU na zgodne z tym immo. Ale tylko gdybam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariu Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Dzięki filipfm. Chodziło mi bardziej o postępowanie krok po kroku co należy odkręcić i w jakiej kolejności. Po kilku małych problemach wymieniłem stacyjkę. Odnośnie programowania kluczyków to omineła mnie ta przyjemność ( chociaż w serwisie Nissana miło się zdziwiłem gdyż zaprogramowanie nowego kluczyka do immobilejsera kosztuje tam około 60 złotych!) gdyż wyjąłem ze starych kluczyków czipy do immobilajsera i wszystko chodzi wspaniale. Polecam sklep w którym zakupiłem stacyjkę: http://www.japparts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.