TeroM Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Witam. Chciałbym się Was zapytać bo jestem na 99,9% pewien Otóż jakiś chu%$*($% rozwalił mi zamek od strony kierowcy. Nie wiem czy to śrubokrętem czy czymś innym. Dorwałem na szrocie za 25 zł zamek z kluczykiem. I mam pytanko czy da się wyciągnąć wkładke, aby dopasować ząbki do kluczyka który już posiadam? Czy mam mieć Micre na 2 kluczyki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Załóż sobie centralny zamek i bedziesz miał spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jakub_dalecki Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 rozbierałem kiedyś zamek w tylniej klapie, wszytkie zamki są chyba takie same, to wymagało to "rozklepania" zaprasowanego fabrycznie kołnierza tego który wystaje na zewnątrz auta. Potem wyglądało to bardzo nieelegancko i trzymać też się za dobrze nie trzymało. Moim zdaniem te zamki są nierozbieralne - to nie VW możesz ten obcy zamek włożyć od strony pasażera i po problemie - jeśli to cie zadowoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 rozbierałem kiedyś zamek w tylniej klapie, wszytkie zamki są chyba takie same, to wymagało to "rozklepania" zaprasowanego fabrycznie kołnierza tego który wystaje na zewnątrz auta. Potem wyglądało to bardzo nieelegancko i trzymać też się za dobrze nie trzymało. Moim zdaniem te zamki są nierozbieralne - to nie VW możesz ten obcy zamek włożyć od strony pasażera i po problemie - jeśli to cie zadowoli. Tego się właśnie spodziewałem. Bo tak jak napisałeś mi to wyglądało(przez tą blache co wychodzi na zew.). Stąd było moje 99,9% Od pasażera niestety zamek mam uszkodzony (kluczyk wchodzi, ale się nie przekręca), w ten sposób rozwiązałoby to mój problem. Drugie auto mam Audi i w klapie bagażnika wyciągałem tą wkładke aby dopasować do kluczyka. No ale cóż 'trudno' się mówi. Będe miał na 2 klucze autko Dzięki za odpowiedz, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 zamien zamek z tylnej klapy- niuzywa sie go często albo nawet wcale jak otwierasz od środka wiec nie ma problemu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Też o tym myślałem. Ale najpierw muszę zobaczyć co jest nie tak z tym zamkiem od strony pasażera. Jak go zrobie, to wtedy będe podmieniać. Narazie mam wsadzony ten 'obcy' od strony kierowcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.