ammaimon Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 hehe mnie ale nawet nie mialem jeszcze okazji nim pojezdzic dluzej :/ sesja zabiera mi kazda wolna chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asmo666 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 za to ja mialem okazję bardzo mi sie podoba to autko i nie da sie ukryc ze jest zaskakujace... nie tylko dla kierownika ale i dla naburmuszonych bufonow w drogich autach jedno jest pewne - trafilo w dobre ręce i z bratem nie pozwolimy mu zmarnieć na naszym krakowskim zadupiu pozdrawiam :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sami Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 no i wlasnie, widze, ze na forum tez juz zagosciliscie Mam nadzieje, ze autko bedzie jeszcze dlugo wywolywalo banana na twarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autem planujecie startować w jakiś zawodach ?? Jakieś dalsze udoskonalenia chodzą wam po głowie ?? Swoją drogą ciekawe jak wyglądało by starcie dawnego Samiego bolidu z Yarkowym Sunnym z SR20VE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ammaimon Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 nie no autko jest super ale poki co stoi w serwisie i czeka na wymiane sprzegla a ja wciaz nie mam czasu zeby sie nim nacieszyc planuje natomiast za 2 tyg wziac go do project xs zeby go troszke zdusili na jakis czas bo przyznam ze jazda po miescie przy obecnym zestrojeniu przysparza mi troche klopotow poza tym drastycznie wplywa na spalanie :/ szkoda tylko ze w pxs chca 400 zl za sama mape :/ szczerze powiedziawszy to nie myslalem jeszcze o startach w zawodach.. narazie chcialbym nim pojezdzic wogole a co do przerobek to hmm.. planuje poki co zajac sie rdzewiejaca karoseria [ Dodano: Wto 05 Lut, 2008 13:14 ] kontunuujac temat to sunny juz jezdzi po krakowskich ulicach choc jeszcze na gdynskich numerach musze go teraz przerejestrowac. w pxs wyszlo im 184 KM i 200Nm czyli calkiem spoko no i mozna nim jezdzic w miare normalnie po miescie. przydalawia sie troche ale na wolnych obrotach i ogolnie jak sie jedzie na bardzo niskich.. za to kopa ma wciaz i wydmuchalo tlumik drgan na hamowni wiec trzeba sie wziac za kolejna rzecz + do wymiany poducha pod silnikiem :/ jezdzic mozna to juz plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 powiedz przepływomierz powietrza siedzi w nim jeszcze seryjny czy został już zastąpiony czymś grubszym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ammaimon Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 z tego co wiem przeplywka jest chyba od s14.. ja jeszcze nie grzebalem nic przy nim bo dopiero od wczoraj nim jezdze.. sprzeglo tylko jest nowe. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 pokaż zdjęcie spod maski - zobaczmy z czego ją masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ammaimon Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 oto fotka: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d902e5633d78463e.html w pxs mowili ze przydlawia sie bo rozrzad jest przestawiony o 1 zab, i jesli sie go przestawi spowrotem to mu moc klapnie bardzo.. poza tym mysle ze ma na to tez wplyw ten tlumik drgan bo wiekoszosc spalin leci teraz dolem a nie wydechem :/ notabene jest on chyba przyspawany do wydechu takze nie wiem jak ja to wymienie :029: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Tłumik drgań wydechu to zwykła plecionka za max 50-100zł + wspawanie za 30zł więc nie dramatyzuj z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ammaimon Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 nooo ale mogloby byc mniej - sam tego nie zrobie.. poza tym chyba poduszki pod silnik to tez droga impreza bedzie :/ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 nooo ale mogloby byc mniej - sam tego nie zrobie.. poza tym chyba poduszki pod silnik to tez droga impreza bedzie :/pzdr ja za używaną poduszke w stanie igła dałem 50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ammaimon Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 hmm.. to faktycznie okazja zwlaszcza, ze z tego co patrzylem to new kosztuje w granicach 150 zl :/ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 polecam klubowicza Bolek ma częśći z angoli i ceny dobre ja brałem od niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ammaimon Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 nooo to sunny juz zrobiony mam nadzieje ze poki co oprocz blacharki nie bedzie koniecznosci oddawania go do warsztatu:) i robienie poduszek + tlumik drgan wyszlo nawet w znosnej kwocie.. po uszczelnieniu wydechu jest zabojczo glosny i mysle ze teraz trzeba juz z daleka wypatrywac policjantow bo moze byc klopot :> ale jaka radosc z jazdy jest pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Proponuję CI zrobić pełne poduszki silnika, zrobi ci to każdy zakład który regeneruje silentbloki - u mnie sprawdza się to rewelacyjnie... Co do wydechu to żeby było cicho to musi być drogo, najcieszej będziesz mieć na El-tecu a głośniej ale o parę stówek taniej w M-techu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ammaimon Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 musze nad tym pomyslec bo mam obawy ze moge miec klopoty.. choc jezdzac spokojnie chyba bardzo zle nie jest - nie wiem w srodku tego tak nie slychac.. co do poduszek to rozwaze ten pomysl ale narazie nie mam srodkow zeby sie tym zajac :/ aha! o co chodzilo z przeplywomierzem? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Poniżej masz foto, seryjne aluminiowe zawężone gówno i taki jak trzeba - plastikowy grubas: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asmo666 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 a plastikowy grubas z czego jest?? primera gti?? :> pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Pewnie z p11 gt lub n15 gti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 lub ze zwykłej P11 2.0... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ammaimon Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 a jaka roznica powinna byc miedzy przeplywka z p11 a ta z s14? ;> obecnie borykam sie z tym ze autko po odpaleniu chodzi chwilke normalnie potem lubi chwilke gasnac na wolnych obrotach a jak sie nagrzeje znow chodzi ok.. mam w planie wyczyscic filtr powietrza tylko musze kupic specjalny plyn do czyszczenia i wyczyscic tez byc moze przeplywke..mysle tez o swiecach czy to nie ich wina.. trcohe roboty jest ale auto juz przynajmniej jest na chodzie i sluzy mi dzielnie zarowno w dzien jak i w nocy :diabel2: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Ta z s14 jest z d*py niczym się nie różni od orginalnej z GTi - pod kontem przepływów, jedyne co to ma inną rozdzielczość pomiarową (daje niższe wartości) Ps. nie rozumiem skąd wzięło się twoje ponowne pytanie skoro zdjęcie zamieściłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ammaimon Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 to juz tlumacze: chodzilo mi o to jaka bedzie roznica w pracy/zachowaniu silnika,itp po wymianie przeplywki z s14 na ta z p11 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 w skrócie to wygląda tak, zmniejszą się trochę opory ssania i otrzymasz przyrosty w całym zakresie obr. największe o dziwo w zakresie niskich i średnich obr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi