Tomaszek Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Ps. Almera N16 na wałkach Świątka, SMT6 i na końcowym przelotowym tłumiku jakiegoś gościa Krakowa ma 110KM i 142Nm, mam gdzieś jej wykres, to wkleimy oba i porównamy N16 miały silniki 1.5 i 1.8 myślę że o 1.5 90HP chodzi tak czy o N15 1.6 :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Elo Elo, jak tam najszybsze GA16DE w PL się ma ? Shamowane wreszcie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 No witam, wreszcie odebralem auto z AGT, pomalowalem klamki, lusterka, listwy w kolorze nadwozia, zrobilem dyskretny wlot na masce do ktorego poprowadzona jest power-rura i zalozylem lotke od sunnego GTI. Tak to teraz wyglada : (nie zrazcie sie kolami, ale mam juz zalozone zimowki 13", na wiosne wroca moje 15" OZ'a ) hamowalem tez wczoraj auto, driftboxem - ma on mozliwosc pomiaru mocy - tutaj opis http://www.driftbox.pl/pomiar.shtm zrobilem 3 proby pokazalo : 93 / 94kW - to jakies 125-127KM, pomiatr driftboxem nie jest bardzo precyzyjny, blad moze byc wielkosci +/- 2%, jak tylko znadje czas wybiore sie na prawdziwa hamownie i zapodam wykres mocy i momentu. Wczoraj tez mialem mozliwosc poscignania sie z Golfem 1.9 TDI 130KM - powiem tak nie mial zadnych szans przyspieszalismy do 180km/h - nie bylo opcji zeby mnie dogonil pod koniec bylem jakies 200-300 metrow dalej, wiec te okolo 125KM jest u mnie realne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Wlocik dyskretny, ja bym jeszcze coś z włókna ulepił zamiast tej alu rurki.... No ale osiągi mówią same za siebie Smieszne było to że w orginalne posiadałeś oba takie same walki jak GA14DE - co ewidentnie świadczy o tym że miałeś Reduced Engine Power. Kurcze cholernie jestem ciekaw i czekam na potwierdzenie z hamowni - Co dały takie totalnie podstowowe mody w twoim GA16, jak będzie 120KM to moim zdaniem wynik rewelka, trzym kciuki za tyle mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Wlocik dyskretny, ja bym jeszcze coś z włókna ulepił zamiast tej alu rurki.... rure zrobie jakas ladna, narazie to musi wystarczyc, spelnia zadnie to najwazniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 No no 125HP coraz ciekawsze wyniki osiągają GA16DE gratulacje :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Bardzo ładnie się autko prezentuje i do tego bardzo ładny wynik mocy. Czekamy na potwierdzenie z hamowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartas Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 no no Jordi!! widze że Twoje Sunny nabiera mocy :diabel2: może byś sie nim pochwalil na żywo?? najbliższa okazja - w piątek (info w dziale spotów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Bylem wreszcie na hamowni oto wynik : Moc : 86,1Kw - 117.096KM @ 5806rpm Moment 148,1Nm @ 4583rpm No i jestem mega zadowolony - mam chyba najszybsze sunny 1.6 w Nissan Klubie , moze i w Polsce Popatrzcie na przebieg momentu obrotowego , ponad 90% momentu mam juz przy 2000obr - jak diesel :diabel2: ( zrobil to kolektor rurowy) , i jest tak faktycznie auto zbiera sie maskarycznie juz od dolu, muska sie sie gazem a on za***prza, jedyne co mnie martwi to ze przy 5000obr moment spada drastycznie w dol, generalnie wiem czego to jest wina - zostawilem katalizator srodkowy i widac poprostu ze na wysokich obrotach blokuje on wyproznienie gazow, sciagne go w tym tygodniu i moment bedzie plaski do konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Gratulacje wyniku 117HP faktycznie chyba o największej mocy w naszym klubie 1.6 Ale tylko na razie :diabel2: mam nadzieje że w styczniu będę lepszy z moim 1.6 [ Dodano: Pon 18 Gru, 2006 16:09 ] Popatrzcie na przebieg momentu obrotowego , ponad 90% momentu mam juz przy 2000obr - jak diesel :diabel2: ( zrobil to kolektor rurowy) Raczej wątpię aby sam kolektor tego dokonał Raczej cały wydech 2 cale + luźny kolektor + wałki z DS = końcowy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 no fajnie fajnie i to jakie niutornki przy tym Niektóre P10 GT mają ich zaledwie o parę więcej... bez modyfikacji głowki takie przerysty, wydaje mi się że jak pozbędziesz się kata i się wystroi maszynę świnką to 120KM jest do przekroczenia - jak coś to zapraszam na montaż i strojenie. Tak w przyszłości przyszłości to fajna opcja by było zapodać kolektor ssący z Sentry do tego przepustnica gazu fi 60mm z SR20De/DE i do tego konwersja z przepływki na MAP sensor. Nie wiem czy wcześniej wspominałem że miałeś silnik o zredukowanej mocy (90KM), wałki co mi przysłałeś jako swoje to obydwa były dokładnie takie same jak w GA14DE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Heja, moje autko juz w niedlugim czasie dostanie mega zastrzyk mocy, auto laduje u Coobcia w lutym i wrzucana jest turbina. Auto bedzie lajtowo potraktowane zeby dawalo tylko frajde z jazdy, nie interesuja mnie jakies mega osiagi. Do normalnej jazdy bedzie ladowanie 0.4 bara i jakies licze 140-150KM ale bedzie tez pstryczek-elektryczek na leczenie innych naiwnych na starego sunny dajace 0.8 bara :diabel2: w miare postepow bede zdawal relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartas Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 nie no po takim czymś to juz ewidentnie MUSISZ pojawić sie na naszym poznańskim spocie!! :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 elegancko podba mi sie krzywa momentu w sumie od 1500 do 5 tys jest na tym samym poziome moze wiesz ile twoje auto wazy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goago Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 No i jestem mega zadowolony - mam chyba najszybsze sunny 1.6 w Nissan Klubie , moze i w Polsce to myślę ze pora się spotkać i to rozstrzygnąć.. :kosci: bywaasz czasem w wawie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 to myślę ze pora się spotkać i to rozstrzygnąć.. :kosci: Tak tak koniecznie trzeba to rozstrzygnąć gaz kontra benzyna :!: Może zakłady ja stawiam na gaz :one: Wprawdzie goago nie pochwalił się jeszcze nowym wykresem ale z dobrze poinformowanych źródeł wiem że łyka dwulitrowe podrasowane primery :mikolaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 elegancko podba mi sie krzywa momentu w sumie od 1500 do 5 tys jest na tym samym poziome moze wiesz ile twoje auto wazy? Przypatrz się uwarzniej, u Jordiego w tym przedziale jest średnio 10Nm więcej jak u Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 elegancko podba mi sie krzywa momentu w sumie od 1500 do 5 tys jest na tym samym poziome moze wiesz ile twoje auto wazy? Przypatrz się uwarzniej, u Jordiego w tym przedziale jest średnio 10Nm więcej jak u Ciebie... no wiem wiem dobrze ze mieszka tak daleko od Warszawa:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi