Gość Tomcat Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Parę dni temu zdjąłem wreszcie zimowe koła ( stalowe felgi ). W tym sezonie po raz pierwszy jeździłem bez kołpaków, bo jakoś na początku sezonu mi się połamały i olałem temat. Efekt tego jest taki, że felgi, które przed sezonem wyglądąły jak nówki, pordzewiały i zmatowiały. Nie dają się już domyć. To samo tyczy się śrub, które wyglądają jakby zostały zdjęte z jakiegoś czołgu, który 20 lat przeleżał na dnie rzeki. Znacie jakieś sposoby na konserwację tychże elementów? Może czymś na lato spryskać te felgi, a śruby w czymś zanurzyć? Kiedyś widziałem że jacyś spece na lato natłuszczali czymś felgi i śruby zanurzali w jakimś płynie. Podpowiecie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fostof Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 A moze by tak sprobowac WD40? ja co jakis czas pryskam na sruby na aucie. Mysle ze jak popsikac tym felgi to beda natluszczone i nie powinno sie z nimi nic dziac. Tak mi sie wydaje ale moge sie mylic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 no niestety, trzeba cześciej myć koła w zimie, to wszystko sól żre i niszczy, zresztą nie tylko koła ale i nadkola, najlepie co się da myć, płukać, ja w zimie nie sciągam kołpaków, to trochę chroni felgę przez bezpośrednim działaniem soli, błota i innego syfu, a po zimie felgi do czysczenia i malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 kazek ma racje trzeba często myć w zimie Ja myje w zimę prawie że codziennie przed wjazdem do garażu z soli Trochę przez to śmieją się ze mnie ale za to po zimie mniejsze straty :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.