Pawcior Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Witam Mam w planach niedługo zmienić tłumik w Micrze K11 '99 , ale nie na oryginalny tylko na taki , który zapewni basowy pomruk sillnika Czy warto kupować tłumik na allegro (planuje wydac tak ok 300 PLN) i czy do Micry ciężko taki tłumik dostać ? Wszędzie jest napisane,że pasuje do BMW , VW Audi ale o Nissanach ani słowa A może ktoś z Was ma juz taki tłumik ?? Czekam na wszystkie opinie i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Tlumiki "sportowe" za kilkaset zlotych sa z reguly uniwersalne wiec pasuja do wsyztskiego.Pozostaje kwestia srednicy Twojej rury i srednicy tlumika bo im wieksza roznica tym bardziej rasowy pomruk Ja swoj wlasnie zedemontowalem bo dluzej jak 30 min ciezko bylo wytrzymac :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Witam Mam w planach niedługo zmienić tłumik w Micrze K11 '99 , ale nie na oryginalny tylko na taki , który zapewni basowy pomruk sillnika Czy warto kupować tłumik na allegro (planuje wydac tak ok 300 PLN) i czy do Micry ciężko taki tłumik dostać ? Wszędzie jest napisane,że pasuje do BMW , VW Audi ale o Nissanach ani słowa A może ktoś z Was ma juz taki tłumik ?? Czekam na wszystkie opinie i sugestie Jak jezdzisz malo i glownie w miescie to ok. Jak planujesz dluzsze wyprawy to ja bym sobie odpuscil. Znajomy mial SC Sporting z dedykowanym tlumikiem Ultera. Po miescie fajnie, basowy pomruk. Ale jak wracalismy z Poznania do Gliwic to juz w polowie drogi mialem dosc. Jednostajne buczenie idzie do glowy. Chyba ze zastosujesz tlumiki szumnie nazywane Mugenami, ktore maja mozliwosc zamontowania korka, wyciszajacego (wg opinii uzytkownikow) praktycznie do serii. Wybor nalezy do Ciebie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Dokładnie tak jak mowi Filip,na dłuzszych trasach jest to strasznie uciązliwe,sam posiadam mugena,lecz bez płynnej regulacji przelotu,do tego mam usuniety katalizator,wiec zastanów sie dobrze zanim takie cus zakupisz http://www.michal1.jawnet.pl/piotrek/micra1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 albo cos takiego http://members.chello.pl/ezawadzka1/micra_wydech/3.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 przed wakacjami będe robił cały nowy układ wydechowy z nierdzewki 8) jako kolejną część mojego skromnego projektu, i własnie sportowy tłumik to jego część ile kosztuje taki, który daje pomruk, a zarazem można go wyciszyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=97173118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Witam. Ja dokładnie w piątek przed świętami kupiłem i zamontowałem u siebie taki tłumik "a'la mugen". Koszt całkowity 250 zł razem z montażem. Przez weekend zrobiłem ok 250 km no i powiem Ci że w mojej k10 na niskich obrotach w środku nie jest aż maksymalnie głośno (gorzej na zewnątrz). W 90% zgadzam się z filipfm ale jeżeli lubisz w czasie jazdy słuchać buczenia tłumika (lub masz dobry sprzęt car audio) to możesz zakładać. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 W długie trasy zdarza mi się czasem wyruszyć Chodzi mi o to,żeby we wnetrzu nie było strasznie glośno, bardziej na zewnątrz..żeby było ladnie słychac basowy pomruk podczas przyspieszania...Czy tego buczenia nie da się zagłuszyć radiem ??? Bo radio gra non stop u mnie raz ciszej ,raz glośniej A może po prostu założyć jakąś końcówkę na tłumik poprawiającą dzwiek, z dyfuzorem ??? A jeśli chodzi o cały tłumik to chodzi mi po głowie np coś takiego... http://www.allegro.pl/item96480864_tlumik_...ek_basowy_.html lub takie coś (nawet ładniejszy niż 1) http://www.allegro.pl/item98428429_sportow...adny_model.html Mam też możliwosc pojechać do gościa od wydechów w moim mieście, facet siedzi już w tym ok 20 lat i naprawdę sie zna, wielu lokalnych fanów ,,nagłaśniania wydechu'' jezdzi własnie do niego..może taki tłumik zrobić u rzemieślnika, zamiast nowy kupować ? Jak myślicie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaceksc Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ja mam w k10 1.2 tłumik pseudo sportowy i usunięty katalizator i nie ma problemu nie jest głośno, jest przyjemnie nawet jadąc gdzieś dalej a efekty dzwiękowe za autkiem bardzo przyjemne. z tych tłumiczków bierz ulterka są solidniejsze od KM. albo dorób sobie u tego rzemieślnika ja w ten sposób ma dorabiany środkowy tłumik przelotowy w miejsce kata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 kata bym wolał jednak zachować .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeswirus Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Pawcior wymieniłeś w końcu ten tłumik, bo też jestem zainteresowany wymianą na "a'la mugen" i nie wiem jak się sprawują w Micrze. Napisz co i jak. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Ja własnie wyciołem 2 kata i powiem wam ze wcale nie jest tak głosno jak mi sie wydawało.teraz mam całkowity przelot:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Ja wam powiem, że kupiłem sobie samą mońcówkę i jest git jest ona dźwiękowa, zapomniałem nazwy. I po jakimś 6 miesiacach się wyrobiła że ma fajny hłud, nie wyrczy jak ciagnik, ale ma swoje sportowe brzmienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 jednym słowem wies tańczy i śpiewa gratulacje! ryba!-e rozumiem, bo ma autko zrobione ciekawie, ja swoje obnizam, zakladam fajniejsze aluski i także robie wydech, ale po co zakladac koncowke, ewentualnie sam tlumik, do fabrycznego samochodu, ktory na dodatek z zalozenia nie mial zacięcia sportowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woytal Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Trochę z innej beczki - co z przeglądami technicznymi? Przecież bez kata przekraczamy dozwolone ilości toksyków. Nie czepiają się? pytam, bo sam zamierzam wejść w tłumik a'la mugen + zmiana kata środkowego na tłumik przelotowy, a ta kwestia nie daje mi spokoju :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciborek Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Witam wszystkich.Też mam zamiar założyć basowy wydech do mojej K 10 1,2 91 rok. Mam na oku tłumiczek końcowy ale nie wiem czy "UNIWERSALNY" będzie napewno pasował. Co wy na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Witam wszystkich.Też mam zamiar założyć basowy wydech do mojej K 10 1,2 91 rok. Mam na oku tłumiczek końcowy ale nie wiem czy "UNIWERSALNY" będzie napewno pasował. Co wy na to??? Zmierz średnicę rury, jeśli się zgadza to powinien pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 ja w k11 obecnie nie mam katalizatora a wydech koncowy to tlumik SUPERSPRINT 510zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Bo końcówka sama to wieś !!!, Jak już coś robić to cały wydech zmienić ale nie tak jak niektórzy że wygląda to jak z kombajnu Bizona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi