Gość symek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Witam Od jakiegoś czasu dzieją mi się rożne dziwne rzeczy z centralnym zamkiem. Na wstępie dodam, że mam centrala sterowanego pilotem. Czasami wszystko działa jak należy i nie ma się do czego przyczepić, ale czasami: Objawy: - otwieram drzwi- otwierają się tylko te kierowcy, wsiadam i po np. 30 sekundach otwiera się reszta drzwi. Odpalam samochód, jadę i po jakimś czasie zamki zaczynają się zamykać i otwierać (dzieje się tak z wszystkimi po za drzwiami kierowcy, z nimi jest wszystko ok.). - zamykam drzwi- zamykają się tylko te od kierowcy, reszta albo się zamknie po jakimś czasie, albo zostają otwarte. Sprawdzałem to cięgło od siłownika w drzwiach kierowcy i wszystko wygląda ok. Wydaje mi się, że to chyba wina centralki, która steruje zamkami…. ??? WESOŁYCH ŚWIĄT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NaAx Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Mam identyczne objawy, czasami jest dlugi czas spokoj, a czasami co otwieram drzwi to kilka razy przeskakuje - raz sie otwiera, a raz zamyka. Nie mam czasu grzebac w tym i szczerze mowiac juz sie do tego przyzwyczailem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarroturro Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Coś podobnego drążyliśmy tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=14839 jednym udało się problem rozwiązać inni wciąż szukają...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Jesli drzwi kierowcy dzialaja dobrze to moze winny jest ten silownik w drzwiach kierowcy, ktory daje sygnaly do centralki. Jesli to nie on to pozostaje centralka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Jesli drzwi kierowcy dzialaja dobrze to moze winny jest ten silownik w drzwiach kierowcy, ktory daje sygnaly do centralki. Jesli to nie on to pozostaje centralka. To nie siłownik daje sygnały do centralki, tylko centralka do siłownika !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Ja miałem tak wprawdzie tylko z jednymi drzwiami ale rozgryzłem to Po prostu była zaśniedziała wsuwka w tych drzwiach i działały jak chciały Teraz jest cacy Za to w tylnej klapie jak przestał działać central to winny okazał się Kabel między klapą a nadwoziem był ułamany na przejściu w tej osłonce Po zlutowaniu jest cacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bla_ZeY Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Witam. Z tego co opisujesz to winny chyba jest siłownik MASTER w drzwiach kierowcy, a dokładnie element który odpowiednio wysterowuje i podaje sygnały do centralki o zamknięciu lub otwarciu zamków. Według mnie wymiana tego siłownika powinna pomóc. Nie pisałeś czy masz oryginalny czy dokładany zamek ale jak piszesz coś o "cięgnie" to wnioskuję, że masz dołożony więc kup siłownik typu master i powinno być po sprawie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.