VQPower Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 heja heja!! czy czesto wam sie zdaza ze przy bardzo gwaltownej jezdzie i szybkiej zmianie biegow nie wskoczy jeden z nich?? nie mowie ze skrzynia popsuta. ale mowie tu ze za wczesnie puszczone sprzeglo lub wcisniete na tyle aby wybic bieg ale nie wystarczajaco aby wsadzic kolejny. wy tez tak macie czy tylko ja?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Czasami tez mi sie tak zdarza. Myśle ze to jakiś moment nie dopasowania ze sprzęgłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 10 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 nieskoordynowane ruchy jednym slowem tak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 nieskoordynowane ruchy jednym slowem tak?? No tak mnie sie wydaje, kilka razy miałem coś takiego np. przy pomiarach G-Techem, raz na 5 prób na przykład coś takiego mi sie zdarzało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 no zdarza sie szczególnie przy szybkiej zmianie biegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Potwierdzam. Zwłaszcza jak się ciasno robi na drodze i trzeba ruchy zagęścić. Do tej pory myślałem że może ruchy są nerwowe, albo prawa Murphiego obowiązują, ale jak wczoraj ten post przeczytałem to dzisiaj na spokojnie celowo wprowadziłem sporo dynamiki do zmiany biegów. Chciałem to zrobić bardzo szybko i energicznie i okazało się, że jest problem. Może synchronizator się nie wyrabia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 mi się zdarza ale tylko na zawodach i tylko 3 bieg, jakiś drgawek dostaje i strasznie nerwowo wbijam beigi tak że nawet nie nadąrzam odpuścić gazu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 12 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 ja mam ze zmiana na 2-ke. a reszta jest ok. chociaz bardzo ale to bardzo zadko przy zmianie z 2 na 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Mnie sie tak zdarzyło ale w 300ZX TT, nie udało sie za pierwszym razem wrzucić 2, tłumacze to sobie słabym wyczuciem auta, w Maximie udało misie zapodać 2 jadąc na 3 przy jakiś 4.5 obr, to było niedługo po zmianie skrzyni ale teraz wiem jak sie z nią obchodzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.