Gość zbynioboss Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 co zrobic aby moja p11 mniala lepsze kopnięcie!kupujac ja myslalem ze ma lepszego buta itd a tak wogole to sie muli jak nic!jesli ktos wie co mozna zrobic to prosze o rade!mam ten samochod od 6 miesięcy i nie wiem o nim nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba3371 Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 ja jestem po zabiegu kosztowało mnie to 850 zł ale dodali mi prawie 40 kucy......nowa bit mapa specjalnie dla mojego nissmo...ma niezłego kopa jak na diesla teraz prawie 125-130 jak chcesz to zapraszam do Dabrowy Górniczej........nadmienię że program był specjalnie zrobiony dla mojego autka w Niemczech.Można też wymienić przepływke ale to prawdopodobnie wypala gniazda zaworów(takiego zdania są kolesie z niemiec) i uzupełnij profil bo zrypa gwarantowana Pzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Wstaw ic i temat do odpowiedniego dzialu :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 ja jestem po zabiegu kosztowało mnie to 850 zł ale dodali mi prawie 40 kucy......nowa bit mapa specjalnie dla mojego nissmo...ma niezłego kopa jak na diesla teraz prawie 125-130 jak chcesz to zapraszam do Dabrowy Górniczej........nadmienię że program był specjalnie zrobiony dla mojego autka w Niemczech.Można też wymienić przepływke ale to prawdopodobnie wypala gniazda zaworów(takiego zdania są kolesie z niemiec) i uzupełnij profil bo zrypa gwarantowana Pzd. Kurcze czemu nic nie pisałeś? Czemu tak tanio? Moc sprawdzałeś na hamowni czy tylko tak Ci powiedzieli że masz około 130km? Sprawdzałeś jakie ma przyspieszenie? Jak się zachowuje samochód bo zabiegu? Opisuj wszystko bo napewno jest wielu ciekawych posiadaczy TD. A na koniec czy dali gwarancje że nic się z silnikiem nie stanie? I jak mozna to niech moderatorzy przeniosą ten temat do dzialu primera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba3371 Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 ja jestem po zabiegu kosztowało mnie to 850 zł ale dodali mi prawie 40 kucy......nowa bit mapa specjalnie dla mojego nissmo...ma niezłego kopa jak na diesla teraz prawie 125-130 jak chcesz to zapraszam do Dabrowy Górniczej........nadmienię że program był specjalnie zrobiony dla mojego autka w Niemczech.Można też wymienić przepływke ale to prawdopodobnie wypala gniazda zaworów(takiego zdania są kolesie z niemiec) i uzupełnij profil bo zrypa gwarantowana Pzd. Kurcze czemu nic nie pisałeś? Czemu tak tanio? Moc sprawdzałeś na hamowni czy tylko tak Ci powiedzieli że masz około 130km? Sprawdzałeś jakie ma przyspieszenie? Jak się zachowuje samochód bo zabiegu? Opisuj wszystko bo napewno jest wielu ciekawych posiadaczy TD. A na koniec czy dali gwarancje że nic się z silnikiem nie stanie? I jak mozna to niech moderatorzy przeniosą ten temat do dzialu primera. nic nie pisałem bo to się stało dopiero 2 dni temu wstawiłem do warsztatu samochód bo poszła mi głowica i w czasie naprawy byli kolesie od robienia tych spraw........różnica jest ogromna teraz naprawdę ten samochodzik jeździ ale był jeden warunek pompa bosha oraz wtryski i wymiana przepływki na nową czyli koszt sie troche zwiekszył bo za przepływke zapłaciłem 380 zł. nakrecę filmik to go wstawię na forum.a zbiera się nieźle powiem tylko że piski robił na drugim biegu Pzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 ma niezłego kopa jak na diesla teraz prawie 125-130 Obstawiam góra 105KM po chiptuningu i czekam na wykres z hamowni potwierdzający to. Ps. Za wstęp do jakichkolwiek modyfikacji w tym silniku należy zacząć od dołożenia Intercoolera. Pss. Dział jest jak najbardizej na miejscu, tutaj zaglada wiele fanatyków poprawiania osiągów więc może wspólnymi siłami wyczaruje się jakieś w miare mocne TD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba3371 Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 ma niezłego kopa jak na diesla teraz prawie 125-130 Obstawiam góra 105KM po chiptuningu i czekam na wykres z hamowni potwierdzający to. Ps. Za wstęp do jakichkolwiek modyfikacji w tym silniku należy zacząć od dołożenia Intercoolera. Pss. Dział jest jak najbardizej na miejscu, tutaj zaglada wiele fanatyków poprawiania osiągów więc może wspólnymi siłami wyczaruje się jakieś w miare mocne TD. no nie wiem czy tak 105 może ale dla mnie to i tak masakra to nie ten sam samochód...hamownia hmmm nie znam żadnej na śląsku może ktoś wie to podjadę....bo taka w laptopie albo reczna podobno nieźle przekłamuje...Coobcio obyś się mylił z tymi 105. Pzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOSA Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 ja też obstawiam że nie ma więcej jak 105, ja bym dołożył IC bo zwiększanie doładowania bez chłodzenia jest niebezpieczne dla silnika (szczególnie dla głowicy), strasznie rośnie temp. w komorze spalania, w lecie osiągi na pewno spadną a i co do tej przepływki: że wymiana na wiekszą możę się przyczynić do wypalenia gniazd zaworowych......... jak dla mnie bzdura.......może chodziło o zwiekszenie doładowania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Stary powaga Zawirusowane 2.0 TD mają coś w granicy 100KM więcej nie idzie bez IC zrobić do tego wiele do rzyczenia pozostawia seryjna mała turbina i zamulający wydech. Mocy masz moze i te 100 KONI ale moment obrotowy bardzo ci wzrósł i stąd twoje odczucia takie pozytywne w Turbo diselach bardzo czuć tego kopa z dołu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 wymiana przepływki na nową czyli koszt sie troche zwiekszył bo za przepływke zapłaciłem 380 zł. Moim skromnym zdaniem bardzo prawdopodobne jest to że miałeś przepływomierz trafiony a po wymianie silnik odzyskał fabryczne parametry + nowa mapa - może to dać piorunujący efekt.Bardzo często w nissanowskich TD uszkodzona przepływka nie wywala błędu check`a a osiągi są wtedy mizerne.Nikt przy sprawej przepływce i robieniu mapy nie kazałby Ci jej wymieniać.Tyle ode mnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Panownie nie ma co domniewać - Hamownia prawdę powie Choć z filmu też mona troche wywnioskować, fajnie by było spojrzeć na zegary zawirusowanej a potem serji - bo chyba to jest najbardizej istotne, JAK TO PRZYSPIESZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba3371 Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Panownie nie ma co domniewać - Hamownia prawdę powie Choć z filmu też mona troche wywnioskować, fajnie by było spojrzeć na zegary zawirusowanej a potem serji - bo chyba to jest najbardizej istotne, JAK TO PRZYSPIESZA dzisiaj jadę z kamerką i kręcimy potem podam film na forum......zauwazyłem jednak coś dziwnego 1,2,3 czuć różnicę ale 4 masakra 5 to samo wniosek chyba jeden skrzyna na pierwszych 3 biegach ma zbyt krótkie przłożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOSA Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Panownie nie ma co domniewać - Hamownia prawdę powie Choć z filmu też mona troche wywnioskować, fajnie by było spojrzeć na zegary zawirusowanej a potem serji - bo chyba to jest najbardizej istotne, JAK TO PRZYSPIESZA dzisiaj jadę z kamerką i kręcimy potem podam film na forum......zauwazyłem jednak coś dziwnego 1,2,3 czuć różnicę ale 4 masakra 5 to samo wniosek chyba jeden skrzyna na pierwszych 3 biegach ma zbyt krótkie przłożenia. masakra - rozumiem "lepiej zapierdziela", dlatego na wyższych biegach masz takie odczucia, ponieważ większe obciążenie dla silnika = większe doładowanie ze sprężarki = wiekszy moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 tez nie bede orginalny i tak jak radza chlopaki zakladaj coller zanim na dluzej przestaniesz sie cieszyc autem... 130 koni przy podanych modach to strefa marzen... chyba ze naklejka nissanklubu dodaje 20 :roll: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Ja przypuszczam że maksymalnie możesz mieć 110. Najlepiej dawaj ten filmik co miałeś zrobić i się zobaczy czy autko lepiej się zbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba3371 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Ja przypuszczam że maksymalnie możesz mieć 110. Najlepiej dawaj ten filmik co miałeś zrobić i się zobaczy czy autko lepiej się zbiera. sorka że nie ma jeszcze filmu ale miałem rocznicę komunii córki i jakoś nie było czasu ale dzisiaj jedziemy z kumplem i to zrobimy ......mam tylko małą prośbe jak umieścić film na forum(nigdy jeszcze tego nie robiłem :grin: z góry dzięki za pomoc). Ps. jeśli chodzi o "ic" to montujemy w czwartek Pzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 jeśli chodzi o "ic" to montujemy w czwartek Męska decyzja Co do filmu to najprościej zamieścić go tutaj: http://rapidshare.de/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOSA Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 widze że w koncu ktoś się wziol za tego diesla......, z czego robicie orurowanie do IC i z czego będzie ten IC?? nie będzie to łatwe zadanie, ale na pewno warto!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 chłopak w almerce 2,2 już dołozył icka, z tego co widzialem proste rurki z kwasa i gumowe kolanka, IC jakiś niewielki no ale jest Więcej info o tym modize tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=17589 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba3371 Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 jeśli chodzi o ic mamy nie lada problem auto do dzisiaj stoi na warsztacie i za boga nie możemy znaleźć miejsca na montaż ic poprostu nie mam mniejsca.....jak ma ktoś jakieś uwagi to prośba o pomoc!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 no co trzeba wziąść fleksa i ciąć metal i krzesać iskty - nie ma opcji żeby się nie zmieściło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba3371 Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 no co trzeba wziąść fleksa i ciąć metal i krzesać iskty - nie ma opcji żeby się nie zmieściło... bedziemy kombinowac cos po niedzieli jak narazie wszystko rozgrzebane siedzielismy na warsztacie do 2 w nocy i k**wa nic :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi