Gość marfarm Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Mam w almerze fabryczny centralny zamek i w związku z tym pytanie: Czy tym zakmkiem można sterować tylko z klucza czy można też z pilota np. z alarmem? Jeśli tak to czy wystarczy wpiąć się w wiązkę wychodzącą z centralki zamka? Gdzieś kiedyś czytałem że trzeba dołożyć do drzwi kierowcy siłownik uniwersalny master ale nie wiem co ona ma robić? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario_k3 Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 nic nie trzeba dokładać tylko zamontować alarm i otwierasz z pilota od alarmu CZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gumbi Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Tak dokladnie nic nie trzeba dokladac mario_k3 ma racje zakladasz alarm do centralnego i otwierasz z pilota.Ja tak zrobilem i jest pieknie... pozdro....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przempu Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Witam, A mozna sie dowiedziec, gdzie dokladnie trzeba sie wpiac?? Bo u mnie dranie jak montowali alarm, to wpieli sie tak, ze nie po stronie kierowcy centralny nie dziala z kluczyka i z klameczki wewnetrznej... Zeby zaryglowac auto jak jestem w srodku, to musze sie gimnastykowac i siegac do klameczki pasazera... Dodam tlyko,ze z alarmu wszystko dziala pieknie!! Przed zalozeniem alarmu wszystko bylo supper!! Mozecie napisac JAK sie wpiac?? :roll: :roll: Z gory dzieki za pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gumbi Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 przempu dokladnie ci nie powioem gdzie sie trzeba wpiac bo mi to w srvisie zakladali gdzies pod centralke.przempu nalerzysz do lodzkiego NkP?przyjedz na zlot swoja SR-ka ja tez mam SR-ke pogadamy.W kazdy pierwszy piatek miesiaca.Gdzie i o ktorej godzinie wszystko jest na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario_k3 Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Ja bym draniom nie popuścił i w pierwszej kolejności wrócił do nich niech sami naprawią co sknocili. Może jakiegoś kabelka nie podpieli w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gry76 Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 można zastosować wersje uproszczoną! http://allegro.pl/item102705781_sterownik_...loty_alarm.html i juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sadzio Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Do swojej N15 kupiłem prosty alarm z pilotem i mój kolega mi to montował,pod deską rozdzielczą przy kierownicy jest ''płytka' od sterownika zamka centralnego i tam to trzeba wpiąć,tylko dokładnie nie wiem w którym miejscu na tej płytce....Kolega dołączył też tam przekaznik bo bez niego to nie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gry76 Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Do swojej N15 kupiłem prosty alarm z pilotem i mój kolega mi to montował,pod deską rozdzielczą przy kierownicy jest ''płytka' od sterownika zamka centralnego i tam to trzeba wpiąć,tylko dokładnie nie wiem w którym miejscu na tej płytce....Kolega dołączył też tam przekaznik bo bez niego to nie działało. dużo trzeba było rozkręcić zeby się dostać do tej płytki?napisz coś wiecej.dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Witam Mam ten sam problem chcialbym zalozyc cz z pilota dzisiaj jade do kolesia co takie cudeńka zaklada pogadam jak sie umówie na spotkanie to opisze jak sie to robi i zrobie kilka fotek PZD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sadzio Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 dużo trzeba było rozkręcić zeby się dostać do tej płytki?napisz coś wiecej.dzieki Z tego co pamiętam nie trzeba wiele rozkręcać,jeśli już to niewielki element kokpitu pod kierownicą,tę płytkę widać jak się położysz na wycieraczce i spojrzysz pod kokpit.Ogólnie ze wszystkim montaż zajął koledze ze 3 godziny ale dużo czasu zajęło mu wykobinowanie jak podłączyć przekaznik bo coś mu nie pasowało z plusami do sterowania czy jakoś tak...ja w tym czasie łoiłem browar z innymi kumplami i nie dociekałem o co chodziło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gry76 Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Przyjemne z pożytecznym ,to lubie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Kolego Marfarm domyślam się, że chodzi Tobie o centralny w Almerce N15????? bo nigdzie tego nie doczytałem. Jeżeli tak jest to po pierwsze wszyscy tutaj dosłownie pier**lą (za przeproszeniem) głupoty. Wcale tak nie jest, że kupiszs sobie alarm czy byle jaką centralkę sterującą i już wszystko śmiga jak trzeba. Gdzieś już był taki wątek ktoś się pytał jaką centralkę kupić z allegro, żeby pasowała. Gdzieś ten wątek jest tutaj na forum w Almerce. Po pierwsze większośc alarmów i centralek z pilotami jest sterowana 2 przewodami otwórz/zamknij przez wywołanie tzw. masy. Nie stety (chociaż moim zdaniem lepiej) jest w N15. Bo sterowanie jest tylko jednym przewodem. Tak ma np. VW w latach 88-97. LEcz tam sterowanie odbywa siępo przez podanie na zmianę + i -. W N15 jest tak samo tylko jest albo podawana masa (-), żeby drzwi były otwarte lub "nic" na zamknięcie. Po prostu, jeżeli nie jest podawany żaden sygnał do centralki to central się zamyka. A więc jeżeli kupisz alarm ze sterowaniem 2-oma przewodami to nie podłączysz od tak sobie go, żeby działało tylko albo musisz to połączyć sprytnie przez dwa przekaźniki lub kupisz takie miniarurowe specjalne do alarmu (koszt ich to około 20 zeta). Nie które centralki maja juztakie możliwości np. "zamster plus". Można go kupić na Allegro. P.S. wiem co mówie bo montuje alarmy i piloty od 6 lat po za tym u siebie w N15 zakładałem alarm. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sadzio Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Kolego Marfarm domyślam się, że chodzi Tobie o centralny w Almerce N15????? bo nigdzie tego nie doczytałem. Jeżeli tak jest to po pierwsze wszyscy tutaj dosłownie pier**lą (za przeproszeniem) głupoty. Wcale tak nie jest, że kupiszs sobie alarm czy byle jaką centralkę sterującą i już wszystko śmiga jak trzeba. Gdzieś już był taki wątek ktoś się pytał jaką centralkę kupić z allegro, żeby pasowała. Gdzieś ten wątek jest tutaj na forum w Almerce. Po pierwsze większośc alarmów i centralek z pilotami jest sterowana 2 przewodami otwórz/zamknij przez wywołanie tzw. masy. Nie stety (chociaż moim zdaniem lepiej) jest w N15. Bo sterowanie jest tylko jednym przewodem. Tak ma np. VW w latach 88-97. LEcz tam sterowanie odbywa siępo przez podanie na zmianę + i -. W N15 jest tak samo tylko jest albo podawana masa (-), żeby drzwi były otwarte lub "nic" na zamknięcie. Po prostu, jeżeli nie jest podawany żaden sygnał do centralki to central się zamyka. A więc jeżeli kupisz alarm ze sterowaniem 2-oma przewodami to nie podłączysz od tak sobie go, żeby działało tylko albo musisz to połączyć sprytnie przez dwa przekaźniki lub kupisz takie miniarurowe specjalne do alarmu (koszt ich to około 20 zeta). Nie które centralki maja juztakie możliwości np. "zamster plus". Można go kupić na Allegro. P.S. wiem co mówie bo montuje alarmy i piloty od 6 lat po za tym u siebie w N15 zakładałem alarm. Powodzenia Gościu,pisałem że potrzebne przekazniki,u mnie jest tak właśnie zrobione ze zwykłego alarmu i śmiga jak trzeba.Czytaj uważnie i nie pisz że wszyscy pier**lą głupoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 ale napisałeś coś o sterowaniu plusami, a tam nie ma sterowania plusami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Sorry napisalem ze opisze ''co i jak'' a tu taka lipa zostawilem kolesiowi auto jak bylem w pracy na trzy godziny... i bylo po wszystkim zolozyl mi jakis tani alarm ktory steruje tez centralnym koszt ok 160 zl + pare browarków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marfarm Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Do zetec. Mam N15 al poza oryginalnymi siłownikami nie mam nic, gołe kable wychodzą ze słupków, są tam cztery przewody do zamka i cztery do szyb elektrycznych, jeśli jesteś w stanie powiedzieć co i jak podłączyć to będzie super. Powiem tylko że chciałem przełożyć całą wiązkę ale jak zobaczyłem co i jak to sobie darowałem, nawet serwis nie bardzo chce to robić. A chciałbym żeby to chodziło. Jak nie to założę spowrotem zamki bez centralnegi i dołoże uniwersalny. Jeśli możecie coś podpowiedzieć będę wdzięczny może być na sklep@pozdrowiekropkacomkropkapl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość profes Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Ja miałem centralny tylko z kluczyka. Dokupiłem alarm z centralnym na allegro. Znajomy elektryk założył mi go wpinając się wiązką z centralki alarmu w wiązkę, która idzie od sterownika pod kierownicą do drzwi kierowcy. Niestety, musiał przeciąć kabel, dlatego nie można zamknąć się od środka z klameczki od strony kierowcy. Dodatkowo założyłem otwieranie klapy bagażnika z pilota i zostało mi 3 siłowniki i sterownik centralnego (ten, który dostałem z alarmem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Wiem gdzie sie wpiąć na płytce zrobie fotkę i wyślę na majla jak ktos chce miałem centralny z kluczyka teraz smiga mi z pilota U mnie nic nie trzebabyło przecinać i zamykanie działa od kirowcy i od pasażera. A oto zdjecie tej płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi