Gość AdaSch Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Cześć, nie potrafię ustawić sobie fotela tak aby wszystko mi pasowało. Czy sa jakeś ogólne zasady? alma ma kilka regulacji 2 galy od sidziska (jakieś tam kątyi i wysokości) , wysokośc kierownicy, podparcie, odleglość fotela. Jak to wszystko zgrać? w Tico były 2 regulacje i jakoś problemu nie miałem p.s. czy wam tez w ciągu kilku godzin jazdy pomału opada oparcie i trzeba je podnośić co jakiś czas. Aso mówi, że to normalka ale ja widzę że jakiś tam pasek zębaty ma straszny luz. A jak jest u szanownych kolegów? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ajac Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Wiesz. W sprawie prawidłowego wyregulowania fotela to nic Ci nie poradzę, niestety. Zależy to od indywidualnych upodobań. Proponuję Ci , chyba najskuteczniejszą, metodę prób i błędów. po pewnym czasie wyrobisz sobie najwygodniejsze ustawienia. Ja osobiście jeżdżę na dolnej pozycji kierownicy, bo najwygodniej jest mi trzymać kierownicę mając jednocześnie wygodnie ułożony łokieć o oparcie w drzwiach. Natomiast co dotyczy opadającego oparcia, to powiedz temu gościowi w ASO, żeby się leczył, a najlepiej niech sobie zabierze Twój fotel i przłoży do swojego samochodu skoro uważa, że to jest normalne. Fotel ma być sztywny i stabilny, ponieważ w razie jakiegoś (tfu, odpukać!) nieszczęścia to on bezpośrednio chroni Twoje ciało i żadne opadanie ani luzy, nie mogą wchodzić w rachubę. Poza tym, z tego co widzę masz auto na gwarancji, więc żądaj wręcz, poprawy wszelkich usterek, a swoje teksty: .., bo te auta tak mają" niech sobie w buty schowaja. Auto masz mieć w pełni sprawne i bezpieczne! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 AdaSch, moze cos takiego Ci rozjasni sprawe: http://automoto.panoramainternetu.pl/szkol...cle,420299.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeso Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Natomiast co dotyczy opadającego oparcia, to powiedz temu gościowi w ASO, żeby się leczył, a najlepiej niech sobie zabierze Twój fotel i przłoży do swojego samochodu skoro uważa, że to jest normalne. Fotel ma być sztywny i stabilny, ponieważ w razie jakiegoś (tfu, odpukać!) nieszczęścia to on bezpośrednio chroni Twoje ciało i żadne opadanie ani luzy, nie mogą wchodzić w rachubę. Amen! W mojej almerze (N16 3d z 2001r.) fotel nie przemieszcza się samowolnie nawet o milimetr. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 A ja jeżdżę bardziej leżąco ( z moim wylotem by Toyota Celica to i tak machy nie zobaczę) i tylko na jakieś akcje poprawiam sobie pozycję do prostej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_okecie Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Ogólne zasady są takie że po wciśnięciu pedału do końca noga powinna być lekko ugięta w kolanie, po złapaniu kierownicy na gorze ęka powinna byćleko ugięta. Teraz pozostaje Twój wybór albo sie bardziej położyć albo jeździć wyprostowanym. Pozycja na leżąco wzieła sie od pewnego dobrego kierowcy ale nie o nim chciałem pisać. Ogólnie na dłuższą metę wygodniej jest miećwyprostowane oparcie. A co do wysokości fotela itd to już kwestia Twojego upodobania, zadnych ogólnych zasad nie ma. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Ogólne zasady są takie że po wciśnięciu pedału do końca noga powinna być lekko ugięta w kolanie, po złapaniu kierownicy na gorze ęka powinna byćleko ugięta. dobrze prawisz... w pozycji "pionowej" masz lepszą kontrolę nad autem...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.