Gość ars1982 Opublikowano 3 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 Chodziła sobie, chodziła i pewnego dnia przestałą, najprawdopodobniej jest to bezpiecznik i tu jest problem, bo nie wiem który to . Pomóżcie. A druga sprawa to czy moge prosić o jakieś sugestie na temam "co może mieć wpływ na nie działąjące ogdzewanie tylnej szyby"? - wiecie zbliża się zima trzeba się za to wziąść . Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 3 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 jesli chodzi o bezpiecznik to który to jest to ci pisze na klapce co zakrywa bezpieczniki albo wyjmuj po koleji i sparwdz jest przepalony co do tylnej szyby to moze to ten sam bezpiecznik? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RUDI Opublikowano 3 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 W moim niśku był podobny problem.Okazało się że problem tkwi nie w bezpieczniku tylko w mechaniźmie napędu wycieraczki/Demontaż,rozbiórka,smarowanie i tak co 6-8 m-cy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dudi Opublikowano 4 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2004 Jak już sprawdzisz wcześniejsze sugestie, zaiteresuj się przełącznikiem, często wysiada. Bezpiecznik 20A -7 od lewej górny. Opis wischer-/waschanlage pozdrawiam dudi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ars1982 Opublikowano 4 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2004 Wielkie dzieki za sugestie postaram się je zrealizować , jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skull Opublikowano 8 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2004 ja miałem taki sam problem gdy kupiłem swojego nissana i okazało się to samo o czym wspominał kolega RUDI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karcit Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Co do ogrzewania tylnej szyby wo w u mnie w tylnej klapie siedzi tai wynalazek.mówiżc szczeże to nie mam pojęcia co to jest. Myslałem że to jakiś przekaźnik ale nie ma sterowania jest czarna kostka przykęcona do klaby (pewnie masa) i dwie końcówki przez nie przechodzi prąd z przodu do końcówki przy szybie. Może coś się poluzowało albo padla ta kostka. Wie ktoś może czym przykleić urwany konentor od orzewania?? Może jest jakiś warsztat co się tym zajmuje. (chodzi o Białystok). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roshi Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 czeste wady w sunniaczach te silniczki. ja kupilem swojego i tez wycieraczka nie dzialala. kupilem silnik na allegro za 90 zlociszy i zamontowalem. teraz chodzi jak burza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaBaKa Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Moze mechanizm jest zakorodowany i przez to stoii, ja u siebie musialem go zostawic na 24 godziny w plynie hamulcowym zeby wogole dalo sie go ruszyc i rozlozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Felix Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 W moim tez byla zepsuta jak kupilem sunny.Była pionowo i caly czas przekaznik od tej wycieraczki cykał pod maska.Ściągnąłem osłone z tylnej klapy i zacząłem dłubać srubokrętem przy mechanizmie i przypadkiem zwarłem przewód masy z obudową mechanizmu i wtedy ruszyła.Od tej pory działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominik86st Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 no to trzeba chyba temat odświeżyć bo dręczy mnie ciągle jedno pytanie, co to w końcu jest? bezpiecznik, przełącznik (włącznik) czy silniczek? są jakieś nowe doświadczenia na ten temat? aha i jeszcze taka jedna sprawa, ta tylna wycieraczka w "Stanie spoczynku" czyli kiedy nie pracuje, jest pionowo czy poziomo? bo ja jak kupiłem auto to była pionowo, a że mi trochę przeszkadzała to ją wykręciłem i zamontowałem poziomo, co ciekawe przy tym wyżej wymienionym kombinowaniu odkryłem że rurki prowadzące płyn do spryskiwaczy się trochę zapchały, więc je przeczyściłem i teraz działają, ale wycieraczka? No to jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaBaKa Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Wycieraczka jest troche odchylona od pionu w prawa strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kondzio Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Wycieraczka jest troche odchylona od pionu w prawa strone Ale patrząc od wnętrza autka, przynajmniej u mnie. Ja "naprawiłem" tylną wycieraczkę przez zmianę bezpiecznika tylnych świateł. Jak kupiłem swojego suniaka to był bezpiecznik 7,5 ja włożyłem przepisowy 15 i jak ręką odjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość indygox Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 w moim nissanie było to samo - poprostu zapiekła się , rozbiórka i smarowanie i działa wszystko -tak jak napisał RUDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość soltysik Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 A czy ktos z Was wie jak zdjąć wyceiraczkę z trzpienia który przez mimośród prowadzi do silniczka? U mnie wycieraczka chodziała coraz to wolniej aż w końcu stanęła. Chcę to wszystko rozebrać, zabrać do domu (bo zima), umyć, nasmarować i zmontować. Problem jest tylko takie że jakbym tego nie rozkręcał to nie mogę rozłaczyć tego układu od ramienia wycieraczki. Nasikałem wszędzie WD40 ale wycieraczka nie chodzi a jeden z przełaczniow pod maską tyka Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goago Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 jakby Ci sie nie udalo naprawic to mam silniczek w idealnym stanie na sprzedanie. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=11966 ramie wycieraczki powinno zejsc musisz troche poruszac ramieniem ewentualnie stuknac mlotkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czyzbyroman Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 jakby Ci sie nie udalo naprawic to mam silniczek w idealnym stanie na sprzedanie. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=11966 ramie wycieraczki powinno zejsc musisz troche poruszac ramieniem ewentualnie stuknac mlotkiem Niedawno miałem te same problemy - Nissan Sunny z 1990r. Ogrzewanie tylnej szyby - winny był włącznik na tablicy rozdzielczej. Można go rozebrać i przeczyścić. w moim przypadku to wystarczyło. Styki w tym włączniku są posrebrzane, były zaśniedziałe. Po tej operacji szyba zaczęła grzać.Uważaj przy rozbieraniu włącznika, trzeba podważyć boczne ścianki. Tylna wycieraczka - analogicznie ta sama operacja. To nie są nowe samochody i niestety takie drobnoski mają wpływ na przepływ napięcia - zasilania do urządzeń elektrycznych. W tym przypadku nieumiejętnie rozbierając włącznik uszkodziłem go, jeśli ktoś ma zapasowy to proszę o wiadomość. Roman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi