Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Podnoszenie siedziska, tylna kanapa

Guest wo__jo
 Share

Recommended Posts

Guest wo__jo

Czy podnosi się siedzisko w tylnej kanapie ?? Tylne siedzenie nie dzielone. Próbowałem podnieść i nie udało się chce żonie w ramach prac społecznych posprzątać autko ale nie chce czegoś połamać.

Guest chstr

Pod wykładziną w bagażniku masz blaszki przykręcone do podłogi.

Odkręczasz śruby a z przodu kanapa jest przymocowana tylko na wcisk.

A bynajmniej tak jest u mnie w roczniku `99.

Ja w micrze 93/94 mialem siedzisko i oparcie dzielone, mialo uchwyty po pociagnieciu ktorych odblokowywala sie zapadka i mozna bylo zlozyc rowniez siedzisko, obecnie w modelu 98 (lifting) mam dzielone oparcie a siedzisko wprawdzie jest mozliwe do zdemontowania ale siedzi na jakis wrednych zatrzaskach.

U mnie jest tak (przy dzielonym tylnym siedzeniu), że siedzisko się nie składa. Owszem, można je odkręcić z tyłu (śruby pod wykładziną w bagażniku) i wtedy lekko podnieść, ale to bez sensu. Przy składaniu tylnych siedzeń mi to nie przeszkadza. Jeśli więc pod wykładziną w bagażniku masz śruby przy siedzeniach, to prawie na pewno siedziska się nie składają. Swoją drogą, to po co składać siedziska do sprzątania? Chcesz je wyciągnąc i wyprać, czy jak?

Guest martusia
Czy podnosi się siedzisko w tylnej kanapie ?? Tylne siedzenie nie dzielone.

Też mam 97, 1,0, z tyłu siedzenie nie dzielone i ... nic mi się nie składa :sad:

Fakt że próbowałam tylko raz - jak kupiłam rower i chciałam go przewieść micrą do domu. Rower w końcu wsadziłam jakoś do środka ale kanapa nie dała sie złożyć.

Edit /lekko of topowy :lol:/

Ja rower przewoziłam w całości, bez demontażu przedniego koła. Po prostu wystawało przez otwarte okno :lol:

Ja rowery wiozłem dwa i trochę bagażu do tego. Oczywiście musiałem odkręcić przednie koła żeby oba weszły.

Edit:

Ja jechałem z tymi dwoma rowerami jakieś 150km, więc nie mogły koła wystawać, tym bardziej na autostradzie ;).

Guest bartolomeo
Ja rowery wiozłem dwa i trochę bagażu do tego. Oczywiście musiałem odkręcić przednie koła żeby oba weszły.

Roweru czy auta? ;)

W mojej Micrze siedzisko da się złożyć - przyjmuje wówczas postać pionową, a w jego miesce kładzie się oparcia siedzeń.

• 2 years later...
Guest tibia

ja mam takie pytanie: moja micra ma dzielone oparcie-siedzisko cale. oparcia zlozylam na siedzisko-ale wtedy nie powstaje rowna powierzchnia "podlogi", a to mi potrzebne, bo woze klatke z psami. w zwiazku z tym wolalabym zlozyc to siedzisko-ale z te co czytam, w moim modelu nie ma opcji zlozenia siedziska do przodu?

przy zlozeniu oparcia kanapy do przodu poziom blokuja bardzo zapiecia pasow.

co radzicie? :?:

• 9 years later...
Guest GrzegorzSzy

Sorry, że podbijam temat z wykopalisk ale potrzebuje założyć pokrowce w micrze 2001 1.0 i mam właśnie problem z podniesieniem tylnego siedziska, żeby móc zapiąć haczyki... Jakieś patenty ? 

• 2 weeks later...

Odkręcić śruby z bagażnika a potem metodą prób i błędów drobnymi ruchami. Tak jak w przysłowiu: Powolutku śliniąc główkę, słoń echechem może mrówkę.