Gość Czeso Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Czy ktoś ma jakiś sprawdzony w praktyce sposób na czyszczenie zaśniedziałej końcówki? Również polecam tę pastę. Kosztuje coś ok 8 zeta a jest w stanie doczyścić nawet powżeraną smołę z chromowanego tłumika (ulter), który nie był czyszczony całą jesień i zimę. Na wiosnę wyczyściłem cały tłumik tą pastą i wyglądał jak nowy. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 czy tłumik końcowy Ultera podejdzie do P10 GA16DS ? bo nigdzie nie mogę znaleźć od dołu foty jak jest umocowany i czy miejsce jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 znalazlem cos takiego: http://moto.allegro.pl/item377720279_tlumi..._prosta_80.html i mam pytanko, czy ktos mial doswiadczenia z tymi wydechami i czy dluzsza jazda nie bedzie meczaca (chodzi mi o lekki bas)? (cos mam problemy z Polskimi znakami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czarek532 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 czesc sznurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 ja bym chyba kupil z asmeta. Kolega tam pracuje (chyba projektuje maszyny do produkcji tłumików) i z tego co wiem maja nowoczesna technologie i dobrej jakości materiały. Najlepiej kupic taki jak wysyłają na eksport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Koledzy motocykliści polecili mi sklep na Kilinskiego 112 i druga filia na Pomorskiej 93/95 w Łodzi kupował ktoś tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas3112 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 koledzy pragne podzielic sie z wami wiedza zdobyta na moim przykladzie.Mamwydech koncowy(tzw ala mugen) firmy KM wylot 100mm i stwierdzam ze do primerki lepiej tego nie montowac bo wyje bardzo glosno,dopiero po 4000 obrotow sie ucisza fajnie jak jedziesz po miescie ale w trasie dopiero powyzej 150kmh sie uspokaja,zmienie na standard plus ladna koncoweczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav020 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam! Nawiazujac do starego tematu...kres zycia mojego remusa dobiegl konca...chce (albo juz musze)zamontowac cos nowego. Z tego co pisal kolega Coobcio kiedys (osobiscie go podziwiam bo niezle potrafi dlubnac auto) najlepiej sprawuje sie wolny przelotowy wydech srednicy 52-63mm. Otoz teraz kiedy mam koncowy dziurawy nie rozumiem jak moze sie sprawowac przelotowka jesli ja ja tak jakby mam teraz. Dziura w moim tlumiku napewno zmniejsza cisnienie spalin( w stosunku do ssania powietrza)... Chce miec sportowy tlumiczek ale nie chce miec potem problemu ze auto nie ma dawnej mocy. W przyszlosci takze chce zrobic stozek na dobrym dolocie. Prosilbym o info czy ktos z was ma i jaki tlumik koncowy do p10 SR20Di benzyna. z gory dzieki Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwojak Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 ja miałem u siebie w almerze gti komplet z PROEX - na nz popularne; teraz kupiłem a raczej dostałem P11 i już jestem po montażu końcowego z tej firmy i jest ok. W almerze po 8 miechach poszczególne tłumiki bez śladów zużycia a auto użytkowane intensywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid_PKP Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 najlepsze remusa z 2 rurkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dck Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 witam mam prośbę ,mógłby ktos zwymiarowac koncowy tłumik z primery p11 2l benz w sedanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Volo Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Panowie potrzebuję pomocy, wywaliłem kata na taki zamiennik tłumik, wożę samochodem dzieciaka i zrobiło się głośniej. Z racji wymiany rury i tłumika końcowego, czy ktoś doradzi czy do GA16DE Hatchback podejdzie zamiast standardowego zestawu:http://pamaku.pl/produkt-Tłumiki_Nissan_Primera_P11_(1996-2000)_1.6i__,15.402+_15.238_+_15.235_Zamiennik_katalizatora+_tłumik_,10859.htmlCzy mogę zamienić na taki:http://pamaku.pl/produkt-Tłumiki_Nissan_Primera_P11_(1996-2000)_2.0i_16V__,15.402_+_15.400_+_15.237_Zamiennik_katalizatora_+_tłumik_,10864.htmlNa rurze jest dodatkowy tłumik a końcowy ma dłuższą puchę, więc powinno być ciszej?Doradzi ktoś, może ktoś taki montował do 1,6 Hatchback'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Odradzam WALKERA wytrzymał nie wiem 2.5 roku ale jak!!!! to pasowałoby dać foto- masakra u góry cały zjedzony co ciekawe u dołu ok Teraz dałem BOSAL na dole ma dziurkę czy to fabryczna zwracał ktoś uwagę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi