filipfm Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Czesc! Jakis czas temu pisalem o moich zamiarach na czarne obwodki lampek ... no i stalo sie :mrgreen: Przed: Po: Odmienione lampki zostaly zasilone takimi oto zarowkami: Tungsram Megalight plus 60% polecane i w dobrej cenie Phillips Silver Vision aby zapobiec efektowi jajka sadzonego w kierunkowskazach Phillips Blue Vision - mimo ze z wygladu niebieskie swieca ladnym bialym swiatlem. Z boku wyladowal bialy kierunek: Przed: Po: A na deser tyl. Zamontowane lampy od wlasciwego rocznika tj.98 w miejsce starych - gladkich. Dodatkowo potraktowane cienka warstwa lakieru do lamp motip, aby upodobnic lampe do modelu 2001 :mrgreen: Przed: Po: Teraz do pelni szczescia tylko znalezienie wreszcie zderzakow i ich montaz w miejsce tych popekanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeswirus Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 coś Ty chłopie robił, że masz tak popękane zderzaki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 coś Ty chłopie robił, że masz tak popękane zderzaki?? Przedni zalatwil ojciec jeszcze nie za mojego wladania autem :wink: Tylny zalatwil mi ktos na parkingu, oczywiscie wyparowal z miejsca zda(e)rzenia. Tak wiec musze kupic oba i do tego odwiedzic lakiernika Chce kupic te po roku 2001 ale najczesciej sa bez listewek a rozkompletowanych nie chce. Jak poszukiwania beda nieskuteczne to zostane przy modelu 98, bo tych jest odrobine wiecej na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 fajne.... pozatym również polecam te same żarówki H4; niska cena, duża trwałość i naprawde fajnie świecą 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość po_co_mi_nick Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Świetne :grin: tylko musisz jeszcze wycieraczkę położyć 8) Jakbyś mógł, to opisz co po kolei robiłeś, jakiej farby użyłeś itd. *************** http://nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t...46da388e6dd842f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Przód :? reszta :twisted: Szkoda że ja nie mam czasu trochę podłubać przy swoich... :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 I brewki na światła polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 I brewki na światła polecam Hej, brewek nie ma i nie bedzie, moim zdaniem akurat do tego modelu nie ma za bardzo jak ich zamontowac. Jakos tak dziwnie Wersja po 2001 tez dziwnie Do micry sprzed liftu sam mialem (wprawdzie naklejone ale zawsze :mrgreen: bo tam mozna fajnie "sciac" lampe nawiazujac do brzegu maski, robiac tzw badlooka. u mnie wygladalo to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość akira Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 A tylnie lamki w jakiej cenie kupiłes?? [ Dodano: Sob 03 Cze, 2006 ] acha jakie maja oznczenie zarowki oswietlenia zegarow [ Dodano: Sob 03 Cze, 2006 ] Chce sobie diodki wsadzic do mojej Micry.Nie bedą to jakies niebieski tylko poprostu biale a do zegarka moze niebieskie sie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość duce Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 I brewki na światła polecam Hej, brewek nie ma i nie bedzie, moim zdaniem akurat do tego modelu nie ma za bardzo jak ich zamontowac. Jakos tak dziwnie Obrazek Wersja po 2001 tez dziwnie Obrazek Do micry sprzed liftu sam mialem (wprawdzie naklejone ale zawsze :mrgreen: bo tam mozna fajnie "sciac" lampe nawiazujac do brzegu maski, robiac tzw badlooka. ObrazekObrazek u mnie wygladalo to tak Obrazek Brewki rzeczywiście nie pasuja do K11 ale bad look juz predzej. Zobaczcie ta micre i sami ocencie, czy jej to pasuje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam_Sz Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Bardzo podoba mi grill tego na niemieckich blachach. To custom czy mozna dostac w jakims sklepie ? Znacie moze jakies adresy stronek z takimi gadzetami do K11 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 fajnie Ci te lampki wyszly! niby roznice nieduze a samochod odrazu inaczej sie prezentuje. no i odnosnie badlook'a z tej czarnej, to pomimo ze generalnie za takimi zabawami nie przepadam, to tutaj prezentuje sie na serio niezle! taki maly agresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość duce Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Bardzo podoba mi grill tego na niemieckich blachach. To custom czy mozna dostac w jakims sklepie ? Znacie moze jakies adresy stronek z takimi gadzetami do K11 ? Co do tego grila to mozna go dostac u mnie w paincie ;-) Micra ta miala normalny gril po face liftingu, ja tylko wywalilem jego srodkowa czesc tzn zamalowalem ja na czarno i niestety zapisalem na orginale :-( Jak odnajde gdzies zdjecie orginalen to zamieszcze. Mysle, ze ze zrobieniem takiego grila nie byloby wogole problemu, poprostu wycinamy jego srodek, zostawiamy sama zewnetrzna czesc a do srodka hmm... siatka? :? Nie no, mysle, ze z tym srodkiem cos by sie wykombinowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 No mi się podoba. Zwłaszcza lampki przednie 8) . Musiałeś się napracować przy odklejaniu (piec czy co?? :oops: ) bo chyba do 98 te szkła były łatwo wyjmowalne, a dalej byly klejone. Od początku miałeś stare lampy z tyłu?? Co do kładzenia wycieraczki to bez przesady - słuchajcie większość ludzi spoza forum nie odróżnia micry 93 od 01 to myślicie że jak się człowiek tyle namęczy żeby ją położyć to ktoś to zawuważy? Dla mnie tam nie różnica akurat... PS. Gdzie można kupić te H4?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 No mi się podoba. Zwłaszcza lampki przednie 8) . Musiałeś się napracować przy odklejaniu (piec czy co?? :oops: ) bo chyba do 98 te szkła były łatwo wyjmowalne, a dalej byly klejone. Naczytalem sie o wkladaniu lamp na "dwie zdrowaski" do piekarnika i troche sie balem o szklo, tym bardziej, ze w manualu znalezionym w necie jest pokazana peknieta lampa po nieudanej operacji. Sprobowalem nieco mniej drastycznego sposobu :mrgreen: uzylem zwyklej suszarki do wlosow. Temperatura ktora wytwarza w zupelnosci wystarczyla zeby rozmiekczyc ten kit na ktorym to sie trzyma. Do podwazania uzywalem duzego srubokreta, ale takiego naprawde giganta, z koncowka o szerokosci ok 1 cm. Mniejszy robil slady na plastiku. Jak juz pomalowalem to podgrzalem plastik suszarka i wepchnalem szklo na swoje miejsce, zapialem spinki i jeszcze troche powalczylem z suszarka zeby sie ladnie skleilo i wrocilo na swoje miejsce. Od początku miałeś stare lampy z tyłu?? Tak, kupilem auto rozbite ale zeby przejechac przez granice o wlasnych silach konieczne byly swiatla, wiec handlarz kupil jakie mu sie trafily (zapewne w najnizszej cenie) i tak juz zostalo. Ale z pomoca przyszedl mi chstr :mrgreen: i sie zamienilismy - on chcial te gladkie do swojej micry, ja wolalem te "oryginalne" do mojego rocznika i sie zgralismy. Co do kładzenia wycieraczki to bez przesady - słuchajcie większość ludzi spoza forum nie odróżnia micry 93 od 01 to myślicie że jak się człowiek tyle namęczy żeby ją położyć to ktoś to zawuważy? Dla mnie tam nie różnica akurat... Jakbym mial gdzies na oku wycieraczke z modelu 01 to moze bym myslal, ale ta zwykla blaszana zostawiam w spokoju tak jak jest. PS. Gdzie można kupić te H4?? Ja kupilem sobie przez allegro i odebralem osobiscie w firmie w katowicach. Kosztowaly 25 zl. Ostatnio widzialem nawet ponizej 20 do kupienia czyli z przesylka tyle co ja zaplacilem odbieraja osobiscie. Widzialem tez u mnie na stacji Bliska by Orlen, na poczatku w cenie niewiele wyzszej od tej allegrowej, ale ostatnio jak tankowalem to cena byla chyba o 10 zl wyzsza :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość akira Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 A ja sobie kupie Hella H-4 Blue Light cena na allegro 38 zl poszukam w sklepach moze sie trafią za tą cene http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=107383619 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam_Sz Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Pytanie odnosnie grilla w czarnej K11 - czy taki typ bedzie pasowal na rocznik 99 ? Wydaje mi sie ze oprocz poszerzonych powierzchni chromowanych nie ma chyba roznicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość duce Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Pytanie odnosnie grilla w czarnej K11 - czy taki typ bedzie pasowal na rocznik 99 ? Wydaje mi sie ze oprocz poszerzonych powierzchni chromowanych nie ma chyba roznicy ? Z tego co wiem, gril od 2001 roku powinien pasowac do tych sprzed, czyli do 99 tez ;-) Ale glowy sobie za to uciac nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 filipfm, Z kąd masz brewki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 filipfm, Z kąd masz brewki ? Pytasz o te w mojej poprzedniej czerwonej micrze? One sa home made Micra.of.pl Zrobione przeze mnie, jak widac po datach na zdjeciach w 2002 roku. Do momentu sprzedazy rok temu nie bylo problemow, a jak czasem widuje mojego ex-micrusa (z nowa wlascicielka za kolkiem) to dalej ma zmrozone oczka. Wiec trwalosc folii jest niezla. Znalzlem scinek tej folii - firma Alkor :-) kupiona w sklepie z tapetami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi